Merhaba arkadaşlar sizlere yine önemli bi konu hakkında basit dilim döndükçe bilgi vermek istiyorum. Bilgisayarınız arada kapanma yaşıyorsa sizinde termal macun sürme işlemi yapmanız gerekebilir. Nescafenizi alıp okumaya başlayabilirsiniz :)

Termal Macun Nedir Ne İşe Yarar ?



Termal Macun fiyatı min. 15-20 tl olan işlemci ile soğutucu arasındaki hava boşluklarını yok ederek ısıyı soğutucuya ileten jel.Termal macun havadan daha çok metalden daha az iletkenliğe sahiptir.Elektronik cihazların devrelerinde ısıyı uzaklaştırmak için soğutucu olarak kullanılır.

Termal Macun Temizleme / Sürme



Yukarıdaki gibi kurumuş macunla yada daha beteri ile karşılaşabilirsiniz. hiç dert etmeyin temizlemek için özel araç gereçlerini duydum ama ben hafif peçeteyi ıslatıp temizledim cam gibi olmuştu sizde deneyebilirsiniz.Temizleme işlemini yaptıktan sonra Küçük bezelye taneciği kadar üzerine macununuzu sürün. bıçak ve benzi gibi düz aletlerle iyice yaydırın sonra kapatıp en az 3-5 yıl bu derdi çekmekten kurtulun Kalitesine göre dayanıklılık süresi değişmektedir 7-8 yıla kadar dayandığı görülmüştür :)



Termalmacunu fazla sürersem daha çok etki eder gibi düz mantık düşünmeyin dediğim gibi bezelye taneciği gibi ufak sürüp yaydırmanız yeterli olacaktır.Fazlası iletken özelliğini kaybına sebeb olabilir.

Eksik bilgi veya anlamadığınız yer olursa bildirmenizi isteriz .Teknotag’lı günler dileriz Hoşçakalın :)

Kaynak : http://www.teknotag.net/termal-macun-islemci-iliskisi/