Öncelikle ingilizce terimlere yabancıysan türkçe olarak başla. Ama biraz ingilizceye yatkınlığın varsa kendini zorlayıp ingilizcesini öğrenmeye çalış. Sonuçta bu programı yabancılar yapmış ve işin mutfağı onlarda. Her ne kadar biliyorum diyen çok olsa bile işi amerikada avrupada öğrenmiştir. Zaten bu konudaki doküman kaynağının çoğunu yabancı kaynaklar sunuyor. Türkçe olarak araştırma içine girersin ama karşına sana ölçü olabilecek veya örnek olabilecek birşey zor bulursun. Dil ile ilgili kısmını geçelim.

Bu işi öğrenmenin tek yolu pratik yaparak ilerlemekle olur. Öğrendiğin şeyleri pratiğe dökmelisin. Mesela File/Dosya menüsünü inceliyorsan, dosya açma ile ilgili tüm menüleri uygulayarak ilerleyeceğin gibi diğer tüm menülerde ne işe yaradıklarını görsel olarak test etmen lazım. Metin işlemleri ile ilgili herşeyi bilirsen, yazı yazarken zorluk çekmezsin mesela. Bu diğer tüm işlemlerde böyledir. Konu konu ele alabilirsin.

Mesela araçlardan başladın, seçim menüsünü inceliyorsun. Seçim menüsü ile ilgili bilmen gerekenleri öğrenip, diğer araçlara geç. araçlar bitince, menüye geçersin. Burada dikkat etmen gereken şey araçların menülerin ve panellerin birbiri ile etkileşim halinde olduğudur. Bu noktada yardımcı birisine ihtiyaç duyabilirsin. Photoshop'un arayüzünü anlatan videolar var. Youtube bu konuda iyi bir kaynak. Türkçe olarak bazı anlatımlar mevcut. Onları inceyebilirsin.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar..