undefined
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Social Media Expert
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Arkadaşlar malum yaz yaklaşıyor.Vaktimi boş geçirmek istemiyorum ve photoshop öğrenmek istiyorum.Merak etmeyin öyle 2 günden öğrenme peşinde olan insanlardan değilim.Ancak 2-3 ayda photoshopu temel olarak öğrenebilirim diye düşündüm.Kolayca nasıl öğrenebilirim ?
Ek : Arkadaşlar ücretsiz bir yöntem söylerseniz sevinirim zira yeni bir websitesi açıyorum yani sıkıntılıyım bu konuda :)
İyi Forumlar...
Vtcam
Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
77, (%100)
Dostum geçen sene bende böyle düşünüyordum.. Photoshopu nasıl öğrenirim diye. Birçok araştırma yaptım eğitim seti ücretsiz falan araştırdım ve pek düzgün bir şey bulamayınca başladım kurcalamaya.. Şuan yapamadığım sayılı şeyler var. Onları da yapmak istersem araştırarak yapabiliyorum..
Logo, Kartvizit, İndex tasarımı, afiş tasarımı, banner, kaplama, netleştirme fotoğraflara rötuşlar falan yapıyorum.. Sende tam olarak yapmak istediklerini belirleyip araştırarak başlayabilirsin. Logo mu yapmak istiyorsun ? Aç Google'ı logo yapımlarını incele.. Emin ol öğrenirsin..
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Öncelikle ingilizce terimlere yabancıysan türkçe olarak başla. Ama biraz ingilizceye yatkınlığın varsa kendini zorlayıp ingilizcesini öğrenmeye çalış. Sonuçta bu programı yabancılar yapmış ve işin mutfağı onlarda. Her ne kadar biliyorum diyen çok olsa bile işi amerikada avrupada öğrenmiştir. Zaten bu konudaki doküman kaynağının çoğunu yabancı kaynaklar sunuyor. Türkçe olarak araştırma içine girersin ama karşına sana ölçü olabilecek veya örnek olabilecek birşey zor bulursun. Dil ile ilgili kısmını geçelim.
Bu işi öğrenmenin tek yolu pratik yaparak ilerlemekle olur. Öğrendiğin şeyleri pratiğe dökmelisin. Mesela File/Dosya menüsünü inceliyorsan, dosya açma ile ilgili tüm menüleri uygulayarak ilerleyeceğin gibi diğer tüm menülerde ne işe yaradıklarını görsel olarak test etmen lazım. Metin işlemleri ile ilgili herşeyi bilirsen, yazı yazarken zorluk çekmezsin mesela. Bu diğer tüm işlemlerde böyledir. Konu konu ele alabilirsin.
Mesela araçlardan başladın, seçim menüsünü inceliyorsun. Seçim menüsü ile ilgili bilmen gerekenleri öğrenip, diğer araçlara geç. araçlar bitince, menüye geçersin. Burada dikkat etmen gereken şey araçların menülerin ve panellerin birbiri ile etkileşim halinde olduğudur. Bu noktada yardımcı birisine ihtiyaç duyabilirsin. Photoshop'un arayüzünü anlatan videolar var. Youtube bu konuda iyi bir kaynak. Türkçe olarak bazı anlatımlar mevcut. Onları inceyebilirsin.
Şimdilik diyeceklerim bu kadar..
undefined
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Social Media Expert
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Arkadaşlar aşama aşama anlatırsanız sevinirim benim oncelikli ama cım logo,banner ve websitesi tasarlamak yani fotoğraflarla ilgili bir durumum yok.Sadece bunları öğrenmek istiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Güvenlik Ekipmanları
-
-
Ad Soyad
Ö** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Eğer İSTANBUL'da Oturuyorsanız.
İSMEK'in Kurslarına Gitmenizi Tavsiye Ederim. Ücretsizdir ve Sertifika Veriliyor.
MaxTeknoloji.Net - Bozkurt.Net.TR
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
UI Designer & Developer
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Google`dan arayıp istediklerini bulabilirsin tavsiyem belirli bir eğitim setinden ilerlemek yerine yapmak istediklerine göre ilerlemelisin örneğin kartvizit tasarımı,arayüz tasarımı vs. izleyip uygulayarak öğrenebilirsin.
webinyeri
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
google amcaya sorabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Logo, kartvizit, web tasarım çalışması için photoshopta farklı bölümler yoktur eğer bu işi hobi olarak yapıyorsan belirli çalışmaları ezbere yapar durursun benim amacım profesyonelce ilerlemeni sağlamaktı. Yani programın neler yapabildiğini öğrenebilirsen, yapamayacağın şey kalmaz. Kaldı ki, bir web tasarımında photoshoptaki herşeye ihtiyacın var. Bu işe göre değişir.
Amacım web tasarımı yapmak diyorsun ama fotoğraflarla ilgili bir durumun yok :) Türkiye'de yemez bu. Birisi sana web tasarımı yaptırıp fotoğraflarını teslim ettiğinde görürsün :) Yani çıkıpta müşteriye diyemezsin fotoğraf benim işim değil, fotoğrafçıya götür diye. O lükse henüz sahip değiliz.
Buradaki tüm tavsiyelerde işe yarar tabiki, sen yeterki bir yerden başla devamı gelir. Ucuzundan kurs alabilirsen daha çabuk öğrenirsin. Birazda istekli olman lazım. Örneğin kendimden biliyorum, sabah 8 akşam 10 pc başından kalmıyordum. 2 ayda cs3 versiyonun tamamını öğrendim diyebilirim. Birazda sana bağlı olarak gelişir. Pes etme devam et :)