Vtcam adlı üyeden alıntı

Dostum geçen sene bende böyle düşünüyordum.. Photoshopu nasıl öğrenirim diye. Birçok araştırma yaptım eğitim seti ücretsiz falan araştırdım ve pek düzgün bir şey bulamayınca başladım kurcalamaya.. Şuan yapamadığım sayılı şeyler var. Onları da yapmak istersem araştırarak yapabiliyorum..

Logo, Kartvizit, İndex tasarımı, afiş tasarımı, banner, kaplama, netleştirme fotoğraflara rötuşlar falan yapıyorum.. Sende tam olarak yapmak istediklerini belirleyip araştırarak başlayabilirsin. Logo mu yapmak istiyorsun ? Aç Google'ı logo yapımlarını incele.. Emin ol öğrenirsin..

WebmasterBurada adlı üyeden alıntı

Öncelikle ingilizce terimlere yabancıysan türkçe olarak başla. Ama biraz ingilizceye yatkınlığın varsa kendini zorlayıp ingilizcesini öğrenmeye çalış. Sonuçta bu programı yabancılar yapmış ve işin mutfağı onlarda. Her ne kadar biliyorum diyen çok olsa bile işi amerikada avrupada öğrenmiştir. Zaten bu konudaki doküman kaynağının çoğunu yabancı kaynaklar sunuyor. Türkçe olarak araştırma içine girersin ama karşına sana ölçü olabilecek veya örnek olabilecek birşey zor bulursun. Dil ile ilgili kısmını geçelim.

Bu işi öğrenmenin tek yolu pratik yaparak ilerlemekle olur. Öğrendiğin şeyleri pratiğe dökmelisin. Mesela File/Dosya menüsünü inceliyorsan, dosya açma ile ilgili tüm menüleri uygulayarak ilerleyeceğin gibi diğer tüm menülerde ne işe yaradıklarını görsel olarak test etmen lazım. Metin işlemleri ile ilgili herşeyi bilirsen, yazı yazarken zorluk çekmezsin mesela. Bu diğer tüm işlemlerde böyledir. Konu konu ele alabilirsin.

Mesela araçlardan başladın, seçim menüsünü inceliyorsun. Seçim menüsü ile ilgili bilmen gerekenleri öğrenip, diğer araçlara geç. araçlar bitince, menüye geçersin. Burada dikkat etmen gereken şey araçların menülerin ve panellerin birbiri ile etkileşim halinde olduğudur. Bu noktada yardımcı birisine ihtiyaç duyabilirsin. Photoshop'un arayüzünü anlatan videolar var. Youtube bu konuda iyi bir kaynak. Türkçe olarak bazı anlatımlar mevcut. Onları inceyebilirsin.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar..

Ömer adlı üyeden alıntı

Eğer İSTANBUL'da Oturuyorsanız.

İSMEK'in Kurslarına Gitmenizi Tavsiye Ederim. Ücretsizdir ve Sertifika Veriliyor.

dbatasarim adlı üyeden alıntı

Google`dan arayıp istediklerini bulabilirsin tavsiyem belirli bir eğitim setinden ilerlemek yerine yapmak istediklerine göre ilerlemelisin örneğin kartvizit tasarımı,arayüz tasarımı vs. izleyip uygulayarak öğrenebilirsin.

webinyeri adlı üyeden alıntı

google amcaya sorabilirsin.

Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Hocam yapacağın en iyi şey budur:

Bu siteye gir. (Bunun gibi bir ton site var)

http://abduzeedo.com/beautiful-water-effect-photoshop-cc

Burada resimdeki çalışmayı nasıl yapacağın sıfırdan başlanarak resimlerle anlatılmış.

Bunun gibi tutoriallar ile birebir yaparak öğrenebilirsin. Eğitim setleri pek bir işine yaramaz.

Eğitim seti ile Pen Tool ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığını öğrenebilirsin. Ama Pen Tool ile yaratıcı neler yapabileceğini ise örneklere bakarak öğrenirsin ancak.

WebmasterBurada adlı üyeden alıntı

Logo, kartvizit, web tasarım çalışması için photoshopta farklı bölümler yoktur eğer bu işi hobi olarak yapıyorsan belirli çalışmaları ezbere yapar durursun benim amacım profesyonelce ilerlemeni sağlamaktı. Yani programın neler yapabildiğini öğrenebilirsen, yapamayacağın şey kalmaz. Kaldı ki, bir web tasarımında photoshoptaki herşeye ihtiyacın var. Bu işe göre değişir.

Amacım web tasarımı yapmak diyorsun ama fotoğraflarla ilgili bir durumun yok :) Türkiye'de yemez bu. Birisi sana web tasarımı yaptırıp fotoğraflarını teslim ettiğinde görürsün :) Yani çıkıpta müşteriye diyemezsin fotoğraf benim işim değil, fotoğrafçıya götür diye. O lükse henüz sahip değiliz.

Buradaki tüm tavsiyelerde işe yarar tabiki, sen yeterki bir yerden başla devamı gelir. Ucuzundan kurs alabilirsen daha çabuk öğrenirsin. Birazda istekli olman lazım. Örneğin kendimden biliyorum, sabah 8 akşam 10 pc başından kalmıyordum. 2 ayda cs3 versiyonun tamamını öğrendim diyebilirim. Birazda sana bağlı olarak gelişir. Pes etme devam et :)

mert kaan adlı üyeden alıntı

2 3 ay nedir o kadar zor bir program değil 1 ayda netten eğitim videoları buldun mu 1 aya öğrenirsin o kadarda gözde büyütecek bir program değil forumda arkadaş paylaşmış indirip öğrenebilirsin tabi 1 ay diyorum benim gibi çok istiyorsan 1 ayda öğrenirsin tabi istek oldu mu öğrenirsin

GokhanKara adlı üyeden alıntı

Bu işi para için yapacağım, harçlığımı çıkarmak için derseniz örnek olan şeyleri tekrar çizmeyi deneyebilirsiniz.

Fakat ben bu işi meslek olarak yapacağım, kendimi geliştireceğim. Kendimi geliştirdiğimde para otomatik olarak bana gelecektir diyorsan öğrenmen gereken yerleri sana ara ara gtalktan gösterebilirim.Bunu yapmam için beni etkilemen gerekiyor, yani verdiğin kararı konuşmalardan anlayabilmem şart.

Ve web sitem üzerindende derslere bu hafta içi bir sorun olmaz ise başlayacağım orayıda takip ederseniz bu iş bir şekilde kıvılcımlardan alev alabilir :)

Saygılarımla...

Murat Armağan adlı üyeden alıntı

Photoshop ıcın vaktını ayıracagına corel draw x6 öğren

Arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum bana bu forumda olduğuma pişman etmiyorsunuz :)

Ben Antalya'da yaşıyorum ve burada ASMEK kursları var PS dersi veriliyor ama kurs çok uzak yani buraya gitmem zor ben gerçekten istekliyim yani bir gün çalışıp diğer gün bırakmam örnek olarak hiçbir kod bilgisine sahip olmadan 1 ayda websitesi yapmıştım :) neyse geçelim verdiğiniz siteleri inceledim.Benim amacım hem mesleki hemde öğrenci olduğum için iş yapmak yani eğer bu işte ilerlersem ileride bu işi yapmamam için hiçbir sebep yok :) Ayrıca kesinlikle ezbere iş yapmak istemiyorum yani bu işi gerçek anlamda öğrenmek istiyorum :) Ekleyeceğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz.Saygılar...