PorFavorDama adlı üyeden alıntı

Ahahhaha oldu yani bu da idare eder hiç güleceğim yoktu :D Sabahtan beri imleç konumlandırmaya falan bakıyorum meğer bu kadar basitmiş çözümü :)

Çok teşekkür ederim hocam.

Peki son olarak bır sey daha sorabılır mıyım ben bu pascalın her satırını bir düzensiz diziye aktardım oradan çekip textboxa yazdırıyorum .

Fakat textboxta şöyle bir sorun var mesela 15 satır oldu diyelim sağ tarafta kaydırma çubuğu tarzı bir şey çıkmıyor . Bunu nasıl yapmamı onerırsınız ?

Ya da textbox yerine başka bir şeyde mi deneyeyim mesela listbox tarzı ya da aklınıza gelen bu gibi şeyler...


Rica ederim.

Default olarak textboxta kaydırma çubukları görüntülenmiyor. ScroolBars özelliğini Vertical olarak ayarlarsanız dikey kaydırma çubuğu görünür olacaktır. Dikey kaydırma çubuğuna ihtiyaç duyacak kadar büyük bir şey yazdırıyorsanız yatay kaydırma çubuğu da olmazsa olmazlardandır zaten. Onun için de yine ScroolBars özelliğini Both yapmanız yeterli olur. (http://prntscr.com/3kwv75) İhtiyaç olduğunda her iki kaydırma çubuğu da kullanılabilir olur. :)

Ek Olarak:

PorFavorDama adlı üyeden alıntı



Ek Olarak: Hocam richtextbox kullandım o sorunu çözdüm fakat şimdide richtextboxta textaling diye bır sey bulamadım :D


Bana sorarsanız hiç öyle Rich Text Box'dır, List View'dir bu gibi ütopik şeylere gerek yok. Arif olana Text Box kafidir :)