lostyazilim
tr.link

Marmara Deprem

32 Mesajlar 4.887 Okunma
acebozum
tr.link

turkojen34 turkojen34 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Telefonlarda çekmiyor http://wmaraci.com/forum/blogcular-genel/telefonlar-cekmiyor-149298.html

wmaraci
reklam

tashift00 tashift00 WebYapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek SEO & Grafik
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1447
  • Beğeniler 188 / 280
  • Ticaret 62, (%100)
Geçmiş olsun.

Ek Olarak: Büyük Marmara depremi beklendiği söyleniyor.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Ben deprem değil de başım dönüyor zannettim. Yalnız yiğidi öldür hakkını yeme derler ya, çok iyi salladı deprem. Ben bir an gidiciyim diye korktum harbiden. Ya binamız çok dandik ya da deprem fazla şiddetliydi bilmiyorum ama evin içindeki her şey bi o tarafa, bi bu tarafa gidiyordu.

Hepimize geçmiş olsun, bundan da kurtulduk bakalım.
Allah hepimizi doğal afetlerden korusun.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

World World WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 8 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Ben ege bölgesinde oturmama rağmen oturduğum sandalye yer değiştirdi. Edirnede oturan tanıdıklar falan aradı gerçekten şiddetli bir deprem olmuş.

wmaraci
wmaraci

webankasi webankasi Gıda Mühendisi / Yazar Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Gıda Mühendisi, Metin Yazarı
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad H** S**
  • Mesajlar 326
  • Beğeniler 76 / 48
  • Ticaret 46, (%98)
Gerçekten çok salladı teras kattaydım gerçekten avm de tabak çanak ne varsa düştü. (Balıkesir)

Diyalog Diyalog Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Medya Editörü
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad I** K**
  • Mesajlar 441
  • Beğeniler 36 / 100
  • Ticaret 10, (%100)
17:48'de hafif bir sallanti yasandi.

fubia fubia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 15 / 56
  • Ticaret 4, (%100)
Ege denizi aktif fayların yoğun olduğu bir bölge. Normal şartlarda bile 2,5 - 4,5 arası depremler sürekli olur. Bu tarz depremlerin olması iyidir. Fay hatlarındaki gerilimi alır ve enerjinin boşalmasını sağlar. Özellikle 4-5 sene önce Seferihisar depremleri 1,5 ay sürmüştü. İzmirliler bu konuda tecrübelidir. İstanbul için beklenen deprem bunun için çok tehlikeli. Neredeyse hiç ufak-orta dereceli depremler yaşanmıyor. Buda enerjinin birikmesine neden oluyor.

ParaGon ParaGon WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilgi işlem müdürü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 221
  • Beğeniler 27 / 38
  • Ticaret 4, (%100)
istanbul beylikdüzündeyim. burayı bilen bilir çok katlı "gökdelen" denebilecek binalar vardır. bu binaların en yükseklerinden birinde 15 katlı binanın 12. katındaydım. depremi biz tüm şiddetiyle hissettik. çünkü çok yüksekteydik. kötü bir tecrübe. eşimle birlikte kapıya doğru yöneldiğimde sarsıntı en yüksek seviyesine ulaşmıştı, binadan çatırdama sesleri geliyordu ve yan dairelerden gümbürtüler ve çığlık sesleri geliyordu. Bi an durdum ve "buraya kadarmış, sanırım bina yıkılacak" diye geçirdim aklımdan ama sonra birşeyler yapmam gerek ama ne diye düşündüm. beyler, ilk defa bu kadar yüksek bir yerde bu kadar şiddetli bir sarsıntıya yakalandığımdan kontrolümü kaybettim ve eşime "koş" dedim. birlite yangın merdivenlerini kullanarak aşağıya doğru inmeye başladık bu durum bizi belki tehlikeye atmış olabilir... o an içgüdüsel olarak bulunduğunuz yeri terketmeye eğilimine kapılıyorsunuz. ama eğer çökme başlarsa en azından burada daha az enkaz oluşacak, buradaki yük daha az ve eğer yıkılmadan önce 2. veya 3. kata ulaşabilirsem çim zemine doğru atlarız diye düşündüm ve eşime gürültü duyarsan 2. veya 3.kattan çime atlayacağız dedim. sarsıntının kaçıncı kattayken bittiğini bilmiyoruz. 0.kata kadar ulaştık ve dışarı çıktık. çıktığımızda kabus bitmişti. ama sanırım buraya taşınmakta hata etmişim. en yakın zamanda buradan çıkacağım.

Panarogga Panarogga Adsense Onay Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Adsense
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3021
  • Beğeniler 2 / 516
  • Ticaret 130, (%100)
allah can kaybı vermesin

fubia fubia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 15 / 56
  • Ticaret 4, (%100)

ParaGon adlı üyeden alıntı

istanbul beylikdüzündeyim. burayı bilen bilir çok katlı "gökdelen" denebilecek binalar vardır. bu binaların en yükseklerinden birinde 15 katlı binanın 12. katındaydım. depremi biz tüm şiddetiyle hissettik. çünkü çok yüksekteydik. kötü bir tecrübe. eşimle birlikte kapıya doğru yöneldiğimde sarsıntı en yüksek seviyesine ulaşmıştı, binadan çatırdama sesleri geliyordu ve yan dairelerden gümbürtüler ve çığlık sesleri geliyordu. Bi an durdum ve "buraya kadarmış, sanırım bina yıkılacak" diye geçirdim aklımdan ama sonra birşeyler yapmam gerek ama ne diye düşündüm. beyler, ilk defa bu kadar yüksek bir yerde bu kadar şiddetli bir sarsıntıya yakalandığımdan kontrolümü kaybettim ve eşime "koş" dedim. birlite yangın merdivenlerini kullanarak aşağıya doğru inmeye başladık bu durum bizi belki tehlikeye atmış olabilir... o an içgüdüsel olarak bulunduğunuz yeri terketmeye eğilimine kapılıyorsunuz. ama eğer çökme başlarsa en azından burada daha az enkaz oluşacak, buradaki yük daha az ve eğer yıkılmadan önce 2. veya 3. kata ulaşabilirsem çim zemine doğru atlarız diye düşündüm ve eşime gürültü duyarsan 2. veya 3.kattan çime atlayacağız dedim. sarsıntının kaçıncı kattayken bittiğini bilmiyoruz. 0.kata kadar ulaştık ve dışarı çıktık. çıktığımızda kabus bitmişti. ama sanırım buraya taşınmakta hata etmişim. en yakın zamanda buradan çıkacağım.

Öncelikle geçmiş olsun. Ancak şunu söylemem lazım. Binanın çatırdama ve sallanması yıkılacağı anlamına gelmez. Tıpkı uçak kanatlarının kırılacakmış gibi sallanması ve kıvrılması gibi. Ama insan psikolojisi işte. O an ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Yüksek katlı binalarda bunları hissetmek çok garip bir duygu.

Bende size bir anımı anlatmak istiyorum, bundan 5-6 sene evvel İzmir de sürekli deprem oluyordu ve biz alışmıştık. İrili ufaklı depremler sonrasında gece 03:00 gibi uykuya dalmak üzereyken ev telefonu bir kere çaldı. Bende ikincisi çalmasın diye hızlıca kalkıp telefona yöneldim. Ayağa kalkar kalkmaz deprem olmaya başladı ve müstakil evimizin ikinci katına koşturmaya başladım. Kapı altına girip dayandım tabi evdekilerde kalkıp kapı kolonunun altına girdiler. İşin ilginç tarafı o telefon neden çaldı neden sadece bir kere çaldı ve kim aradı bilmiyorum. Olaydan sonra tanıdıklarımıza sorduk bizi kimse aradı mı diye kimsenin de aramadığını öğrendik.
WampiR ParaGon

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al