KlasMedya adlı üyeden alıntı
Forum siteleri ile ilgili yazım.
Forum siteleri hakkındaki yazım.
Bu yazımızda forum sitelerini ayakta tutmayı anlatacağız.
Genel olarak açık konuşmak gerekirse açtığınzı forum webmaster veya webmaster ticaret forumuysa işiniz oldukca zor. Google webmaster forumu yazarak rakiplerinize öncelikle bakmanızı öneriyorum.
Onun dışında açtığınız forum eğerki android,haber,borsa vb değişik alanlardaysa kitlenizi yakaladıktan sonra ayakta durmamanız için hiçbir sebep yoktur.
Bunu nasıl başaracağım diyorsanız. Öncelikle forum sitelerinde minimum 1 admin , 2 moderatör ve en az 2 içerik paylaşımcı olmak zorundadır.
Sitenize giren ziyaretçileri sitenizde tutmak için uğraşın..
Forum sitenizde 1.konu içerisinde kesinlikle reklam koymayın.
Pop-up-Splash reklam kesinlikle kullanmayın.
Üyelik formunu basit yapın yeni açılmışsa e-mail aktivasyonu kullanmayın.
Ziyaretçilere konuyu gizlemeyin, sadece linkleri gizleyin.
Kullandığınız forum sisteminin çabuk yükselmek istiyorsanız VBULLET'in olmasına özen gösterin. Çünkü vbulletin seo eklentiyle beraber özgün makale girerek googlede kolay yükselebileceğiniz bir sistemdir.
Çevrenizdekileri foruma davet edin. Forum online sayısını 3-4 gün olarak belirleyin. Örneğin 3 gün boyunca sitenizi ziyaret edenler en altta şuan online olarak gözüksün, yani cookileri 48-50-80 saatte bir sil ayarını yapın. Bu şekilde sitenize yeni giren kişiler online sayısı çok diyip forumda konu açıp paylaşım yapmaya devam edecektir.
Admin hesabınız dışında 1 adet üye hesabınız olsun. Bu üye hesabıyla yeni girenlere pm gönderin dayanışma sağlayın.
Şunu unutmayın, hiçbir webmaster veya herhangi bir forum 1000 anlık online ile bu işe başlamadı.
KAYNAK :
http://www.seonasilyapilir.com/konu/forumlari-ayakta-tutun
hocam
1admin
2süper mod
1symbian
1android mod
1 tane paylaşımcı üye
site yaşı :5 ay
konu :710 özgün olmasına özen gösteriyorum ancak
üye 398
ne yapmalıyım
site içi seo yaptırdım temam w3 de hatasız
temam göz yormuyo reklam hiç yok destek deseniz sadece kendi sitemde değil başka sitelerde kendi sitemden link vererek sağlıyorum hem işimi görüyorum hemde sonuna kadar yardım ediyorum
vbullettin lisans bulamadım yani 2.el sıfırı çok pahalı onun yerine xen mi ıpb mi önerirsiniz
konu gizlemiyorum link gizliyorum ve yorum ile içerik inidirebiliyorlar