-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Fraud Analyst
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Merhabalar,
Yeni uzantılı birçok domainle birlikte kayda açılan besiktas.mail adresini satın almıştım.
Tahmin edeceğiniz üzere beşiktaş taraftarlarına yönelik ücretsiz mail adresi sağlama sitesi yapılabilir. Ancak için yasal boyutu hakkında fikrim olmadığı için danışmak istedim.
Bu şekilde yaptığım bir mail sitesi BJK spor kulubünün herhangi bir amblemini taşımadan sadece renkleri ve ismi üzerinden herhangi bir yasal sorun yaşar mıyım?
Bunun dışında tam olarak bu şekilde bir siteyi ne kadar masraf ederek nasıl yapabilirim?
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
İsim olarak sorun yaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabii ki o da şu şekilde olacaktır. Piyasada Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, vb. ismi ile dolaşan çok site var ama hiç biri göze batmıyor. Büyüdüğü zaman, göze battığı yada bir kurumsalllık kazandığı zaman otomatikmen isim hakkın nedeni ile hukuki yollara başvurabilir. Ama şunuda belirtmek lazım Beşiktaş isim hakkı ne diye ve nasıl kayıtlı? Çünkü aynı zamanda Beşiktaş bir semt adı bu yüzden logo kullanmaksızın kullanıldığında bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Alt yapıya gelince güzel, güvenli, hızlı ve geniş bir server yapısına sahip olmalısınız. Biraz ciddi maliyet gerektiriyor. Aksi takdirde bir müddet sonra patlama yaşanacaktır.
gencseen
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
sunucu masrafı yapamam diyorsanız
kurumsal.yandex kullanın 1000 tane veriyor.ücretsiz
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Yandex.Mail API'lerini kullanmayı bilen varsa eğer benimle iletişime geçerse sevinirim.
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bildiğim kadarı ile eğer isim hakkına başvurabilecek imkanlar elinde varsa her türlü evrede domaine yasal başvuru yapabilir.
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Tabii ki, mesela bir server ayarladın diyelim bunun için en güzeli ve en güvenlisi Exchange server olmasıdır. Ama onların maliyeti fazladır. Normal server aldın varsayarsak eğer serverın alanı ve gücüne göre 1GB alan üzerinden bir kaç yüz kişilik alan verebilirsin ama sonrasında patlama ihtimali çok yüksek. Aynı şekilde güvenlik ve mail server yazılımıda cabası. Open source mail yazılımları var fakat kalite farkıda ona göre var.
Yandex ve Hotmai ile ücretsiz yapabilirsin bir zararınıda görmessin.
gencseen
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bende dün sitemin mail adresleri için yandex kurumsala geçtim.Kafam rahat spamlara rahat engelleniyor.1000 tane sitemin uzantısı olan mail adresi kullanım hakkı veriyor.Sitem üzerinden direk giriş yapabiliyrum bknz: orhananilder.com.tr/mail.php gibi veya subdomain oluşturup verilen adrese yönlendirme yapabilirsiniz.
mesela : webmail.siteado.com gider hemen giriş yerine ayrıca maile giriş yapınca benim logom çıkıyor.
Tavsiye ederim.