lostyazilim
tr.link

Türkiye'nin en büyük sosyal ağı!

31 Mesajlar 5.782 Okunma
acebozum
tr.link

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
    • Üyelik 24.06.2011
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Front End Developer
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad F** Ş**
    • Mesajlar 2933
    • Beğeniler 745 / 744
    • Ticaret 60, (%100)
    Hocam PHPDolphin ile Türkiye'nin en büyük sosyal ağı nasıl kurulacak orayı çok merak ediyorum.

wmaraci
    reklam

oyilmaz oyilmaz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 24.05.2014
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 225
    • Beğeniler 48 / 24
    • Ticaret 0, (%0)

XGames adlı üyeden alıntı

Hocam PHPDolphin ile Türkiye'nin en büyük sosyal ağı nasıl kurulacak orayı çok merak ediyorum.

Neden kurulmasın sosyal ağ'dan anlayışınız nedir sizin?

• Üyelik 24.06.2011
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad F** Ş**
    • Mesajlar 2933
    • Beğeniler 745 / 744
    • Ticaret 60, (%100)

oyilmaz adlı üyeden alıntı

Neden kurulmasın sosyal ağ'dan anlayışınız nedir sizin?

Benim sosyal ağ'dan anlayışım şu, her 2 günde bir bu forumda "Türkiye'nin en büyük sosyal ağı" konusunu görmekten bıktım. Açık konuşmak gerekirse, PHPDolphin ile yapacağınız site tutmaz. Ben PHPDolphin'e tema yapan birisi olarak söylüyorum. Hayatta tercih edilmeyecek bir scripttir. Ne seo'su var ne script düzenleniyor. Kodlamacıya veriyorsunuz işin içinden çıkamıyor, yapsa bile scriptin biryerinde hata veriyor. Yani bu işe girişiyorsanız ilk olarak şu PHPDolphin mantığından vazgeçin. Bunu her konu açana söylüyorum. Kodlama bilginiz iyiyse piyasada çok iyi sosyal ağ scriptleri var onları bulun düzenleyin.

Foreign Foreign WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 08.12.2013
    • Yaş/Cinsiyet 38 / E
    • Meslek Mobilya
    • Konum Bursa
    • Ad Soyad F** K**
    • Mesajlar 258
    • Beğeniler 28 / 28
    • Ticaret 0, (%0)
    devlet destedi gerek twitter face kapatilsin olur bu is. :)

wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 24.05.2014
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 225
    • Beğeniler 48 / 24
    • Ticaret 0, (%0)

Benim sosyal ağ'dan anlayışım şu, her 2 günde bir bu forumda "Türkiye'nin en büyük sosyal ağı" konusunu görmekten bıktım. Açık konuşmak gerekirse, PHPDolphin ile yapacağınız site tutmaz. Ben PHPDolphin'e tema yapan birisi olarak söylüyorum. Hayatta tercih edilmeyecek bir scripttir. Ne seo'su var ne script düzenleniyor. Kodlamacıya veriyorsunuz işin içinden çıkamıyor, yapsa bile scriptin biryerinde hata veriyor. Yani bu işe girişiyorsanız ilk olarak şu PHPDolphin mantığından vazgeçin. Bunu her konu açana söylüyorum. Kodlama bilginiz iyiyse piyasada çok iyi sosyal ağ scriptleri var onları bulun düzenleyin.

Her sosyal ağ scriptinin hataları vardır. PhpFOX kullandım diyorum size onda onbinlerce sayfa vardı da ne oluyordu site kendini açamıyordu. En azından bu öyle değil bi cazibesi, gösterişi var. Sosyal ağ dediğin nedir? Video, resim, yazılar, beğenmeler, kişisel bilgiler, mesajlar, bildirimler falan filan. Pek tabii yapılabilir güzel birşey.. Benim fikrimde bu hocam..

Foreign adlı üyeden alıntı

devlet destedi gerek twitter face kapatilsin olur bu is. :)

O'nu ayarlayabilsek :)

• Üyelik 24.06.2011
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad F** Ş**
    • Mesajlar 2933
    • Beğeniler 745 / 744
    • Ticaret 60, (%100)

Her sosyal ağ scriptinin hataları vardır. PhpFOX kullandım diyorum size onda onbinlerce sayfa vardı da ne oluyordu site kendini açmıyordu. En azından bu öyle değil bi cazibesi gösterişi var. Sosyal ağ dediğin nedir, video, resim, yazılar, beğenmeler, kişisel bilgiler falan filan. Pek tabii yapılabilir güzel birşey.. Benim fikrimde bu hocam..

Hocam PHPFox'u 1,5 sene bende kullandım. Şimdi önemli nokta şurada: Site kendini açmıyor diyorsunuz, bu suçu hemen scriptin üzerine atmayın. Ayda 200 TL verip bir sunucu alsaydınız böyle birşey ile karşılaşmazdınız. Tabii script null ise oda yavaşlatır siteyi.

Social Engine, PHPFox, PHPDolphin, Sngine, PHPShark, Social+, Kootali vs. vs.

Bu saydıklarıma ek olarak ücretli ve ücretsiz 50'ye yakın sosyal ağ scriptini test edip denemiş birisiyim. Social Engine'ı yavaş deseniz anlarım, social engine siteye gereğinden fazla yük bindiriyor. Ama PHPFox öyle değil, siz daha başlamadan şunun şurası bunun burası böyle diye başlarsanız 2 gün sonra siteyi kapatırsınız.

• Üyelik 24.05.2014
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 225
    • Beğeniler 48 / 24
    • Ticaret 0, (%0)

Hocam PHPFox'u 1,5 sene bende kullandım. Şimdi önemli nokta şurada: Site kendini açmıyor diyorsunuz, bu suçu hemen scriptin üzerine atmayın. Ayda 200 TL verip bir sunucu alsaydınız böyle birşey ile karşılaşmazdınız. Tabii script null ise oda yavaşlatır siteyi.

Social Engine, PHPFox, PHPDolphin, Sngine, PHPShark, Social+, Kootali vs. vs.

Bu saydıklarıma ek olarak ücretli ve ücretsiz 50'ye yakın sosyal ağ scriptini test edip denemiş birisiyim. Social Engine'ı yavaş deseniz anlarım, social engine siteye gereğinden fazla yük bindiriyor. Ama PHPFox öyle değil, siz daha başlamadan şunun şurası bunun burası böyle diye başlarsanız 2 gün sonra siteyi kapatırsınız.

PHPFox lisanslı kullandım nulled değildi ama gerçekten yavaştı. İki sene kullanmaya çalıştım pes etmedim. Ama şu bahsettiğimiz scripti kullanan bir kaç kişi ile görüştüm hostinge kurmuşlar tabii ben hostinge kurmayı kesinlikle düşünmüyorum o ayrı konu. Hostinge kurulmuş ve hız o biçim hiç bir problem yok. Admin panelini de inceledim gayet sade kullanışlı yani inanın dolphin'de kötü birşeye rastlamadım...

bjlkl bjlkl WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 22.01.2014
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Bilgisayar Mühendisi
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad B** C**
    • Mesajlar 1843
    • Beğeniler 269 / 263
    • Ticaret 1, (%100)
    tutunması zor gibi. çünkü şu an insanların kullandığı gündelik o kadar çok sosyal ağ mevcut ki sizinki nasıl belirli bir seviyeye ulaşabilir merak ediyorum. ama şöyle bir şey de var: facebook gibi dev bir firmanın yanında twitter nasıl yükselişi geçti ve facebook'a kafa tuttu? insanlar facebooktan twittera akmaya başladı. tabi twitterdaki 140 karakter sorunu ve facebook un muhteşem ötesi scripti facebook u hala favori yapıyor. yani kullanıcıyı sınırlamayacak bir şey yapılması gerek ki en büyük örnek de facebook oluyor bu durumda. kullanıcı arayüzü kullanım kolaylığı sunmalı ve ileride de mobil cihazlar için uygulaması geliştirilmeli

norchem norchem WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 22.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek Wordpress Developer
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad E** O**
    • Mesajlar 382
    • Beğeniler 29 / 36
    • Ticaret 3, (%100)
    Konu gittikçe baya uzamış.Bende şöyle bir tanı getirdim forumlarda rastladığım konularda.Herkes tamam bir script alıyor kuruyor.Ama millet sıfırdan bir şey istiyor.Yani demek istediğim şey şu, ortalıkta facebook vardı facebook'un özelliği ne yazı,video,resim,sayfa,grup vs. olması, twitter ise çoğunlukla ünlüler tarafından kullanıldığı için tanındı.Yani söylemek istediğim şey özgün fikirle bence her şey ün salar.Yeterki özgün bir düşünce,sıfır yeni hazırlanmış bir script bence bunlar olursa herşey yolunda olucaktır.

Fenerbahçe

• Üyelik 24.06.2011
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad F** Ş**
    • Mesajlar 2933
    • Beğeniler 745 / 744
    • Ticaret 60, (%100)

PHPFox lisanslı kullandım nulled değildi ama gerçekten yavaştı. İki sene kullanmaya çalıştım pes etmedim. Ama şu bahsettiğimiz scripti kullanan bir kaç kişi ile görüştüm hostinge kurmuşlar tabii ben hostinge kurmayı kesinlikle düşünmüyorum o ayrı konu. Hostinge kurulmuş ve hız o biçim hiç bir problem yok. Admin panelini de inceledim gayet sade kullanışlı yani inanın dolphin'de kötü birşeye rastlamadım...

Hocam PHPDolphin ücretsiz hostta bile stabil çalışıyor. Bakın bunlar şevkinizi kırmasın benim amacım Türkiye'de bir sosyal ağ olsun ama iyi birşey olsun istiyorum. PHPDolphin'i kuracaksınız 10.000 üyeniz olacak. Mesela biri sizin sitenizi arkadaşınıza tanıtacak arkadaşı da ona diyecek ki kullanıcı adını verde öyle bulayım. O da şöyle mi diyecek siteadi.com olarak gir slash gir index.php yaz soru işareti koy a eşittir yap ingilizce olarak profile yaz ve işareti koy u koy tekrar eşittir yap kullanıcıadımı yaz heh işte beni buldun. Daha scriptte kısa kullanıcı adı bile yok. Onu geçtim, siteniz çok iyi oldu 100.000 kişi topladınız insanlar artık kendi videolarını yüklemek isteyecekler. Anaaa o da ne script öyle birşeyi desteklemiyor. Hadi diyeceksiniz bir tane yazılımcı bulalım da ona şu işleri yaptıralım. Yazılımcı arayacaksınız adam bu scripti gördüğü gibi sizi skype'tan silecek. Çünkü ne kadar iyi yazılımcı olursa olsun, bu scriptin altından kalkamıyor. Hadi diyeceksin bari scripti yapan kişiyi bulayım da ona yaptırayım diyeceksin. Pricop'u bulacaksın, adamın sana söylediği tek şey şu olacak kişisel olarak scripti düzenlemiyorum. Benim CodeCanyon'daki güncellemelerimi bekleyin diyecektir. Ahaa diyeceksiniz bu işte yattı. Hadi bunların hepsini geçtim insanlar artık sizin sitenizde sayfa / grup açmak isteyecekler (En basiti diye söylüyorum) bir bakacaklar öyle bir özellik yok. Scripti düzenleyen kişiler olmadığı için onları da ekletemeyeceksiniz. Yani en başından başladı ve bitti geçmiş olsun. Benim amacım sizlere bu bilgileri vermek. Söylediğim gibi bende PHPDolphin temaları yapıp satıyorum, hatta bu forumda bile ücretsiz Twitter temasını dağıttım. Bu scripti adam edebilmenin tek sebebi Pricop'u kafalayıp onunla çalışmanız olacaktır. Pricop'ta o kadar profesyonel biri değil. Kendisi ile konuşmama rağmen daha sef link bile yapamadı scripte.

Eğer siz ne derseniz deyin ben bildiğimi okurum derseniz yolunuz açık olsun.

Bu da Script Yapımcısı Pricop Alexandru:
    https://www.facebook.com/pricop.alexandru?ref=ts&fref=ts

wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al