lostyazilim
tr.link

PHP ve Java Kitap Yardımı.

5 Mesajlar 1.057 Okunma
lstbozum
tr.link

myuceturk myuceturk "Hello World" Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 9 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,

PHP ve Java'ya giriş yapmak istiyorum ve bu konuda sizden küçük bir yardım almak istiyorum. :)

PHP ve Java'yı öğrenebileceğim tavsiye ettiğiniz kitap var mı?

Ben bir kaç kitap inceledim fakat sizin fikrinizi almadan kitabı almak istemedim. Alıp ta memnun olduğunuz kitapların isimlerini yazarsanız yardımcı olmuş olursunuz. :)

Teşekkürler.

wmaraci
reklam

• Üyelik 25.11.2024
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Ticaret , (%)
Selam,

Öncelikle şunu diyeyim; Kendi deneyimlerime birikimlerime göre söylüyorum tabii ki.
PHP için:

Dil kitaptan falan öğrenilmiyor, bakıyorsun ediyorsun da sen yine fransız kalıyorsun. açıklamaları yeni başlayanda olsan anlayamıyorsun, bunun için önce kendini algoritma nedir? sorusunu cevaplayacak hale getirmen gerekiyor(yada ben taş kafalıyım kitaplardan falan öğrenemedim hiçbir şey.)

Algoritmanın tanımını yapabildiğin vakit dil yada dilleri öğrenmek senin için sadece nerede ne kullanmanı bilmen demek. onun için de internette yeterince Türkçe döküman olduğunu düşünüyorum(kitap tabii ki alınır da bu kıvama geldikten sonra zaten başlangıcı geçmiş olursun) öğrendiğin şeyleri pekiştirmek için sürekli olarak(boş vaktini doldurmak için) bir proje çıkarıp onun üstünde kopya çekmeden yapabildiklerini yapmalısın biraz zorlamalısın kendini yani, hani arabayı ilk aldıklarında açmak için gaza köklerler ya aynen öyle . :) baktın olmuyor yapamıyorsun internete yazarsın çıkar karşına ama kopyala yapıştır yapma. incele adam problemi nasıl çözmüş phpnet'ten kullandığı fonksiyonları araştır neymiş neyin necisiymiş. sonra yine kopyala yapıştır yapmadan kendin yaz.

En iyi dil böyle öğrenilir. tabii ki yazdıklarım benim deneyimlerim, bana göre şeyler, dediğim gibi belkide ben taş kafalıyım.

Java için: Mimar hocamız var bizim (adamın adı mimar) kitapları falan var ama başlangıç için kitapları var mı bilmiyorum bi göz atarsın bulabilirsen alırsın. tam adı Mimar Aslan
hadi afiyet olsun :)

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
Sn. Mimar Aslan'nın advanced düzeyde bir kitabı varmı?

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)

myuceturk myuceturk "Hello World" Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 9 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

mamiysr adlı üyeden alıntı

Selam,

Öncelikle şunu diyeyim; Kendi deneyimlerime birikimlerime göre söylüyorum tabii ki.
PHP için:

Dil kitaptan falan öğrenilmiyor, bakıyorsun ediyorsun da sen yine fransız kalıyorsun. açıklamaları yeni başlayanda olsan anlayamıyorsun, bunun için önce kendini algoritma nedir? sorusunu cevaplayacak hale getirmen gerekiyor(yada ben taş kafalıyım kitaplardan falan öğrenemedim hiçbir şey.)

Algoritmanın tanımını yapabildiğin vakit dil yada dilleri öğrenmek senin için sadece nerede ne kullanmanı bilmen demek. onun için de internette yeterince Türkçe döküman olduğunu düşünüyorum(kitap tabii ki alınır da bu kıvama geldikten sonra zaten başlangıcı geçmiş olursun) öğrendiğin şeyleri pekiştirmek için sürekli olarak(boş vaktini doldurmak için) bir proje çıkarıp onun üstünde kopya çekmeden yapabildiklerini yapmalısın biraz zorlamalısın kendini yani, hani arabayı ilk aldıklarında açmak için gaza köklerler ya aynen öyle . :) baktın olmuyor yapamıyorsun internete yazarsın çıkar karşına ama kopyala yapıştır yapma. incele adam problemi nasıl çözmüş phpnet'ten kullandığı fonksiyonları araştır neymiş neyin necisiymiş. sonra yine kopyala yapıştır yapmadan kendin yaz.

En iyi dil böyle öğrenilir. tabii ki yazdıklarım benim deneyimlerim, bana göre şeyler, dediğim gibi belkide ben taş kafalıyım.

Java için: Mimar hocamız var bizim (adamın adı mimar) kitapları falan var ama başlangıç için kitapları var mı bilmiyorum bi göz atarsın bulabilirsen alırsın. tam adı Mimar Aslan
hadi afiyet olsun :)

Elbette bu işler bir kitap ile öğrenilecek değil kitaplarda başlangıç düzeyi öğretilir sen kendini artık nasıl geliştirirsen fakat kitap almamın sebebi konuların arka arkaya sırasıyla oluşturulmuş olması şimdi internetten araştırma yapsam eksik bilgiler edinebilirim nereden başlamalıyım nasıl devam etmeliyim bunları bilmediğim için kitap alıyorum ve kodlab kitaplarında yanında cd'de veriyorlar hem oku, hem izle hemde deneyerek öğrenilebilir. :)

Java önerinizi inceleyeceğim Java için almayı planladığım kitap "Yeni Başlayanlar İçin Java" fakat dediğiniz ismi biraz araştırayım.

Yorumunuz ve yardımlarınız için teşekkürler. :)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

Sn. Mimar Aslan'nın advanced düzeyde bir kitabı varmı?

Hocam ne demek istediğinizi tam anlamadım?

wmaraci
wmaraci

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
@mamiysr,

"Java için: Mimar hocamız var bizim (adamın adı mimar) kitapları falan var ama başlangıç için kitapları var mı bilmiyorum bi göz atarsın bulabilirsen alırsın. tam adı Mimar Aslan"

için yazmıştım.

Sn. Mimar Sinanın kitapları giriş seviyesinde kitaplardır. Türkçe kaynak olması açısında güzel fakat Türkçe kaynakların neredeyse hepsi giriş seviyesindedir ötesinde değildir.

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al