-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Kamu Çalışanı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
Wordpress konusunda en büyük açmazlarımızdan (en azından benim için) birisi malum CPU tüketimi.
Merak ettiğim konu cpu konusunda host firmalarının politikaları değişiyor mu?
cpu sınırı hepsinde aynı mı?
Mevcut kullandığım hostta günlük 700-800 hitle sürekli cpu aşımına giriyorum.
Tavsiye edilen tüm optimizasyonları, eklentileri kullanıyorum ama yine olmuyor..
Buradaki sorun host şirketinden kaynaklanıyor olabilir mi?
Bu hitle sanal sunucuya geçmeye gerek var mı, host şirketini değiştirmek çözüm olabilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hocam cpu kotasının fazla değişeceğini sanmıyorum çünkü bir çok kullanıcı kullanıyor ve hepsine sınırsız cpu veremez firmalar. 700-800 hit fazla değil yani sanal sunucunun gerekeceğini sanmıyorum. Cpu konusunda bir çok değişken var fakat çoğu temalardan kaynaklanıyor tema değiştirmeyi deneye bilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Valla optimizasyon yaptığınıza inanıyorsanız o sizin hostunuzdan kaynaklanıyordur. Günlük 700-800 değil 10 bini kaldıranlar var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Kamu Çalışanı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
temayı yeni değiştirdim, önceki tema fullsense idi yine sorun yaşıyordum şimdi yaren v2 sorun hala devam ediyor. ve temanın özelliklerinin yarısını kullanmıyorum bile..
optimizasyon yaptığıma inanıyorum derken tavsiyeler doğrultusunda birşeyler yaptım ama oldu mu olmadı mı, nasıl değerlendirme yapmalıyım onu da bilemiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilişim Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
Ü** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
genel olarak aynıdır heryerde %15 - %30 arasıdır. daha fazlasını veremezler zaten.
700-800 hit cpu sorunu yaratmaz 5bin-30binlerde bile %12 cpu anca çıktığını gördüm
bu durum kullandığınız tema, eklenti ve veritabanı hatalarından kaynaklanır.
kullandığınız host/host firması cpu kullanım hakkınızı düşük vermişse ona bişey diyemem..
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Dogru ayarlari yaptiktan sonra hala sorun varsa demekki hosting firmaniz yanlis. Sunucuya gecmeyi genelde 5-10k hitten sonra dusunuyoruz ama bu yanlis. Siteyi actigimiz andan sunucuda barinsa daha iyi olur. Zaten 1 host parasi ile ayni fiyata sunucular var piyasada.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
colic adlı üyeden alıntı
firma webadam.
bu konuda sorunu tespit etmenin bir yolu var mı?
optimizasyon yaptığımı düşünsem de yapamadım mı acaba?
sorun nerden kaynaklanıyor, tema mı, eklenti mi, bunu tam olarak tesbit etme şansımız var mı?
Ek Olarak:
host parasıyla aynı sunucu konusunda tam katılamıyorum.. yani var da güvenilir mi bilmiyorum.
tecrübe ettiğiniz var mı benim ihtiyaçlarımı karşılayacak ucuz?
Hocam başta neden yazmadınız webadam olduğunu arkadaşlar okadar destan yazar gibi yorum yazmazlardı.Bir çok arkadaşım webadamdan cpu sorunu çektiğini söylemişti size büyük ihtimal mesajda çekmişlerdir paketi yükseltin diye.Size tavsiyem aylık ödemesi olan başka bir firmaya geçin orada bi deneyin 1 aylığına.
1 kişi bu mesajı beğendi.