PROTEİN TOZU ZARARLI MIDIR ?
Antreman esnasında yorulan kasların beslene bilmesi ve kendini toparlaya bilmesi için vücudumuz proteine ihtiyaç duyar.
Vücudumuza gerek doğal gerek kimyasal yollardan alınan proteinin alınmasındaki asıl amaç kasların kendini toparlaya bilmesi ve gelişmesidir.
Özellikle vücut geliştirmek isteyen kişilerin sıkça duyduğu WHEY protein tozları peynir altı suyundan yapılmakta, antremandan sonra kullanıldığında
kana hızla karışmakta ve kasları beslemektedir. Özel işlemlerden geçirilerek yapılan protein tozları yağlardan, sudan , laktoz ve minerallerden büyük
oranda arındırılır bu sayede vücudumuza sadece protein almış oluruz.

PROTEİN TOZLARI , İHTİYAÇ DUYULDUĞU KADAR VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE KULLANILDIĞI TAKTİRDE
HERHANGİ BİR ZARARI YOKTUR.

Herşeyin fazlasının zararı olduğu gibi protein tozlarının fazlasıda zararlıdır. Vücuda fazla miktarda alınan protein tozları
vücutta aşırı protein birikmesi sonucu BÖBREK HASTALIKLARI ve ödemler oluşabilmektedir.
Kullanacağınız protein tozunun dozunu iyi ayarlamak gerekir. Aşırı kullanımdan kaçınmalıdır.
Aşırı Protein tozu kullanımı Sonrasında bazı kişilerde Sivilce Oluşumu olabilmektedir.
protein tozu ile birlikte alkol kullanmak böbrekleri zorlar ve hasar oluşturur. Bu yüzden ALKOL VE PROTEİN TOZUNU BİRLİKTE KULLANMAYINIZ.
Protein tozu fazla miktarda kullanıldığında karaciğere zarar verir.
Protein tozu kullanmak zorunda olmadığınız gibi bunun yerine doğal besinler tüketerekte protein ihtiyacınızı karşılaya bilirsiniz.
Özellikle protein bakımından zengin besinler olan Tavuk eti, Süt ve süt ürünleri, Fındık, Yumurta Akı gibi şeyler tüketerekte gerekli protein ihtiyacınızı
doğal olarak karşılaya bilirsiniz.

PROTEİN TOZU NASIL KULLANILIR ?
Protein tozları spora başladıktan 3-6 ay sonra kullanılmaya başlanmalıdır. Spora başlar başlamaz protein tozu kullanılmaz.
çünkü vücudumuz ilk 6 aydan sonra kas yapımına başlar . İhtiyacınız olmadan , yeterince kaslarınız yorulmadan aldığınız proteinin size yararından çok zararı olur.
Protein tozlarının kullanım şeklide kişiye özel olmalıdır.
Çoğu kişi antreman biter bitmez protein tozu kullanmaktadır. Fakat bu yanlış bir davranıştır ve çogu kişide alışkanlık haline gelmiştir.
Antremandan sonra ilk 1 saat içinde vücudumuzda enerji kalmadığından vücuda ne girerse girsin vücudumuz onu enerjı olarak kullanacaktır.
Antremandan sonraki ilk 1 saat içinde vücudumuza ilk olarak karbonhidrat almalı , 1 saat geçtikten sonra ise protein tozunu kullanmalıyız.

Kaynak: http://fitnessantrenoru.com/protein-tozu-zararli-midir/