lostyazilim

Ceviri hakkında sorum var

10 Mesajlar 737 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

senisende senisende Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Borsa, Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 66 / 38
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba arkadaşlar benim sorum ingilizce bir siteden %90 benzerlik oranıyla ceviri yapıyorım %10 kendi yorumumu katıyorum. Acaba bu günah olur mu ki ? Çok kafamı kurcalıyor site sahibine 2 kere e-mail attım geri dönmedi. Acaba makale altına ceviri yaptığım makale linkini koysam olur mu ki ? Fikirlerinizi alabilir miyim? Teşekkürler.

wmaraci
reklam

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)
Hocam eğer adamın kendi yazılarıysa yani oturup uğraşıp "nasıl kitap okunur" diye bir yazı yazmış ise bunu türkçeye çevirip yayınlamanız doğru olmaz en azından çeviri olduğunu belirtip link vermelisiniz. Ama "iphone 6 ne zaman çıkacak?" diye bir makaleyi alıp yazabilirsiniz sıkıntı olmaz, birçok büyük site aynı şeyi yapıyor zaten çevir yayınla, çevir yayınla şeklinde.

• Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 66 / 38
  • Ticaret 3, (%100)

JackkerL adlı üyeden alıntı

Hocam eğer adamın kendi yazılarıysa yani oturup uğraşıp "nasıl kitap okunur" diye bir yazı yazmış ise bunu türkçeye çevirip yayınlamanız doğru olmaz en azından çeviri olduğunu belirtip link vermelisiniz. Ama "iphone 6 ne zaman çıkacak?" diye bir makaleyi alıp yazabilirsiniz sıkıntı olmaz, birçok büyük site aynı şeyi yapıyor zaten çevir yayınla, çevir yayınla şeklinde.

Cevabınız için teşekkür ederim. Yazılar hayvanlar ile ilgili genel bilgiler. Yani makale altına çeviri yaptığım sitenin linkini versem dini boyutta bir sıkıntı teşkil etmez umarım.

• Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)

senisende adlı üyeden alıntı

Cevabınız için teşekkür ederim. Yazılar hayvanlar ile ilgili genel bilgiler. Yani makale altına çeviri yaptığım sitenin linkini versem dini boyutta bir sıkıntı teşkil etmez umarım.

Yok hocam neden olsun, siz link verin vicdanınız rahat olsun:)

wmaraci
wmaraci

Aksaclii Aksaclii Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 199
  • Beğeniler 35 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

hepside kaynağı belirtiyor

• Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 66 / 38
  • Ticaret 3, (%100)

Yok hocam neden olsun, siz link verin vicdanınız rahat olsun:)

Sonuçta emek var kimsenin hakkına girmek istemiyorum. Benim için önemli. Gerçekten rahatlattınız beni :) Şimdi tüm makalelerin altına linkleri ekleyeceğim. Yeni yazı yazmak için site sahibinin cevabını beklicem bakalım ne diyecek:)

• Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)

senisende adlı üyeden alıntı

Sonuçta emek var kimsenin hakkına girmek istemiyorum. Benim için önemli. Gerçekten rahatlattınız beni :) Şimdi tüm makalelerin altına linkleri ekleyeceğim. Yeni yazı yazmak için site sahibinin cevabını beklicem bakalım ne diyecek:)

Hem karşıdakinin hoşuna gider yazılarının farklı dillere çevirilip okutulması :)

Aksaclii adlı üyeden alıntı

hepside kaynağı belirtiyor

Evet belirtiyor aksini söylemedim ki?

Aksaclii Aksaclii Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 199
  • Beğeniler 35 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

Hem karşıdakinin hoşuna gider yazılarının farklı dillere çevirilip okutulması :)

Evet belirtiyor aksini söylemedim ki?

Ama "iphone 6 ne zaman çıkacak?" diye bir makaleyi alıp yazabilirsiniz sıkıntı olmaz, birçok büyük site aynı şeyi yapıyor zaten çevir yayınla, çevir yayınla şeklinde.

Hani? :D

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)

Arkadaşa katılıyorum. Büyük oyun ve teknoloji haber siteleri (isim vermek istemiyorum) genellikle uluslararası büyük haber sitelerinden okudukları haberleri Türkçe olarak özet geçip yayınlıyorlar zaten.

• Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 66 / 38
  • Ticaret 3, (%100)
JackkerL Mesaj kutun dolmuş özel mesaj gönderemiyorum haberin olsun:) Cevaplarınız için teşekkür ederim.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al