Merhaba arkadaşlar,

Grafik tasarım yapıyorum ben ve bu yıl dershaneye gideceğim çalışma ile birlikte istediğim bölüm Grafik Tasarım bölümü.
Fakat aklıma takılan birkaç soru var; iş alanları ne olur, pozisyon sahibi olabilirmiyiz? Ücretimiz ne kadar olur? Ne tür firmalarda çalışılır. SMMM gibi Kendi büromu v.b. yeri açabilir miyim? Çünkü bazı yakınlarım bana şunları söylüyorlar;

"Benim akrabam grafik tasarım okudu, kendisine iş aldı batırdı yapamadı"

bu tarz yorumlarla karşılaşıyorum. Aynı şekilde benim gibi evinde oturup bu bir yere bağlı olmadan çalışanlarda var yani ne kadar ilerleme kaydedilebilir. Hadi okul bittiğin 22-23 yaşında olacak 30-35 e kadar yolu var daha sonrası için tasarımda pozisyonda kalınabilir mi? Yaş ilerleyecek benden sonra gelecek nesil daha kreatif tasarımlar, daha yaratıcı olabilirler onu geçiyorum şuanda hiçbir şirket 40 dan sonra çalışan almaz. Ya tanıdık olacak, ya yıllar önce girmiş artık müdür v.b. rütbeye erişmiş olacak ki çalıştığınız yerde kalabilesiniz.

Yani bu benim çok aklıma takılıyor.

Şuan çalıştığım şirket bana şunu öneriyor;

bu arada aklımda grafik tasarım ve mimarlık var.

"Sen Mimarlık okuacaksan İTÜ gibi üniverstelerde oku diğerlerinde pek birşey olunmaz"

deniliyor ama dün biraz baktım nerdeyse TAM PUAN gerekiyor sınavda imkansız yapmam benimde bir kapasitem var.. Ne yapılabilir arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? Yani asıl sorum grafik tasarım bölümü okuduktan sonra ne olunur?