Merhaba,

Bu işte herşeyden önce referans ve gösteriş önde gelir :) Okulun sırasında staj yaparken ya da okulun bittikten sonra deneyimsiz olarak bir ajansa girip çalıştığında alacağın maaş 500-900 TL arasında olur. Deneyim herşeyin başında gelir genelde.

İlerleyen yıllarda iyi bir grafik tasarım uzmanı olduğun zaman maaşın 2,500 ile 3,000 civarında olur (şansın varsa daha fazla) çalıştığın zaman dilimi boyunca ıvır zıvır reklamcılar yerine büyük ve kreatif ajanslarda çalışman (alacağın ücret düşük olsa dahi) benim kesinlikle tavsiyemdir. Dediğim gibi ileride bir şeyler başarmak iyi bir yerlere gelmek istiyorsan deneyim her şeydir. Bu süre boyunca da çeşitli yarışmalara katılıp ödüller alabilirsen, ingilizce kursuna gidip imkanın varsa yurtdışında da kısa bir ingilizce eğitim alıp ingilizceni ileri seviyeye taşırsan önünde Art yada kreatif direktorlük için pek bir engel kaldığı söylenemez.

Art director olduğun zaman eskisine göre %60 daha az iş yapıp %70 daha fazla maaş alırsın, kreatif director olduğun zaman eskisine göre %80 daha az iş yapıp %90 daha fazla maaş alırsın :)

Bu arada Art director olduğunda maaşın 5,000 ila 10,000 TL arasında kreatif olduğun zaman 8,000 ila 15,000 arasında değişir. Ki emin ol bunlardan fazlasını da alan insanlar her zaman vardır :)