Öncelikle merhabalar, ülkemizde belli bir sosyal statü anlayışı yerleşmiş durumda. Bizim oğlan İTÜ mezunu yok bizim oğlan avukat, doktor, mühendis gibi yanlış anlayışlar olduğu sürece insanlar hayatları boyunca mutsuz bir şekilde para kazanacaklar. Bunları yıkmak tabii bizim elimizde bilmemiz gereken tek şey şu aldığımız riskin arkasında sonuna kadar durabilmek.

Grafiker olmak çok kolay mı? Elbetteki değil her işin kendine göre bir zorluğu var. Ama siz seviyorsanız bu zorlukları aşmak inanın daha zevkli bir hal alacaktır. Bu durum 20 yaşınızda da geçerli 50 yaşında olduğunuzda da. Önemli olan sosyal statü anlayışını birazcık aralayıp içlerinden sıyrılabilmek. Tanıdığım ODTÜ mezunları var kasiyerlik yapan, bir de bu şekilde düşünün bence olayı. Her şey okulda bitmiyor, kendinizi geliştirmezseniz okulların size vereceği pek bir şey yok aslında.

@ColorTR mesleki olarak gayet açıklayıcı bir cevap paylaşmış, kendisini tebrik ediyorum. Benim cevabımda biraz pratik alanla ilgili oldu. Birbirini tamamlamış ve size bir şeyler kazandırmışsak ne mutlu bize.

Daima sevdiğiniz işleri yapmanız ve mutlu olmanız dileklerimle...