Bu meslekte 2 farklı sınıf vardır.

1- Grafiker

Grafiker tasarım yapmaz, ortaya bir ürün koymaz. Grafik tasarım uzmanlarının, sanat yönetmenlerinin direktifinde verilen işi uygulamaya koyar. Onlar şunu şu şekilde yapacaksın der, sende yaparsın. Amacın fikirleri uygulamaya koymaktır. Operatörlük yapmaktır.

2- Grafik Tasarımcısı

Renk uyumu, kompozisyon, mesajın iletilmesi, geometrik yapıları vs dikkate alarak işe özel yaratıcı fikirler üretir. Kafasındaki fikirleri de yine varsa operatör uygular.

Ama grafik tasarım alanında hiçbir zaman işsiz kalmazsın.
Kitap kapaklarında, markette eline aldığın her üründe ( Logosu, içeriği bölümü, resmi, ambalajı), reklamlarda, film stüdyolarında, web sitelerinde, üzerinde logo olan her üründe, ürün kutularında yani kısacası üzerinde resim ve yazı olan herşeyde grafik tasarımcının emeği vardır ve bu iş alanlarında tasarımcıya ihtiyaç duyulur.

Alacağın maaş da senin bilgi birikimine ve yeteneklerine bağlıdır. Tabii kullandığın teknik malzemeler de önemli. Grafik tablet şart.

Autodesk maya, cinema 4d, 3ds, illustrator .... hem 2 boyutlu hem 3 boyutlu hem de animasyon konularında kendini geliştirirsen her firmada iş bulabilirsin.