Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Diploma yabancı dil gibi unsurlar sadece Art & Kreatif drectorluk vasıflarında gerekli oluyor en büyük sebebide hem ajansınızın yurtdışı firmaları ile çalışıyor olacak olması ve ihale vs. gibi unsurlarda rol alacak olmanız.

İyi bir grafik tasarım uzmanı olursan 2,500 tl maaşı "çok rahat" alabilirsin. Peki bu iyi tanımını ne açıyor dersen en başta portfolyondan diyebilirim. Yaptığın işler ve bunları güzel bir şekilde sunman çok önemli. Örneğin grafik tasarım çalışmalarını dümdüz sunmak yerine mockuplar ile sunarsan çok daha iyi olacaktır.

Genel olarak reklam piyasasındaki en büyük unsurda "kendini iyi pazarlamaktır". İki iki daha dörtse bu da tecrübe ile bu kadar nettir. İşlerini ne kadar güzel sunup, diksiyonun, kişiliğin davranışın ne kadar düzgünse ve bir iş görüşmesine gittiğinde kendini ne kadar iyi anlatabiliyorsan o kadar iyisin demektir. Bir diğer konu internet ve sosyal medya aleminde seni aradıklarında güzel ve kaliteli bir izlenim vermen.

Yaklaşık 8 yıldan beri bu piyasanın içerisindeyim, grafik tasarımcı değil türkçesi tam olarak olmasa da UI/UX Designer yani Kullanıcı deneyimi ve arayüz tasarım uzmanıyım. Uzmanlık alanım web üzerine. Zaten google'da ColorTR yada freelance web tasarım diye aradığınızda piyasanın önde gelen isimlerinden olduğumu görebilirsiniz :) Bunu hava atmak için değil, kendi deneyimlerimden yola çıkarak size söylediğim bilgilerin sadece sallama değil tecrübeye dayanarak ve kendiminde uyguladığını göstermek.

Gördüğünüz gibi siteye üyeliğim ilk çıktığı zamanlardan olsada hiç yorumum falan yoktur. Yolun başında olan arkadaşımıza yardımcı olmak istedim sadece.

Umarım herşey gönlünce olur, herkese iyi çalışmalar :)