Batuhan adlı üyeden alıntı

Sorun enterferans olabilir. Bildiğiniz gibi kablosuz modemler çeşitli frekans bandlarında (Ülkemizde 14 kanala kadar çıkabiliyor) yayın yaparlar. Sağlıklı bir ağ yapısında ortam içerisinde bulunan her cihazın farklı kanallarda yayın yapması beklenir, ancak her AP bunu sağlayamayabilir. Örneğin 1. ve 6. kanallar modemlerin varsayılan olarak yayın yaptığı birkaç kanallardandır, bazıları otomatik olarak frekansları tarar ve kendini boş bir kanala ayarlarken pek çoğu bundan acizdir. Sonuç olarak eğer modeminizin yayın yaptığı kanalda birkaç cihaz daha bulunuyor ve onlar da bu kanallarda yayınlarını sürdürüyorsa performansta düşüş yaşanabilir.

Bu problemi çözmek için öncelikle etrafınızdaki ağı taramanız gerekli, bunun için Windows üzerinde inSSIDer yazılımını kullanarak hangi kanalların kullanıldığını ve modeminizin kaç dB sinyal ile yayın yaptığını görebilir, kablosuz modeminizi daha sakin bir kanala taşıyablirsiniz.

kanal sayısı 1 ile 11 arası gösteriyor 7 yi işaretleyip deneyeyim

Ek Olarak: kanalaı 7 yaptım. şu an yeniden eskiden girdiğim odada internete rahat bir biçimde giriyor. umarım sorun tekrarlamaz. tekrarlarsa başka bir şeylerdenmi kuşkulanmalıyım?