lostyazilim
tr.link

İphone 5s & Samsung s5 mi alayım.

52 Mesajlar 8.093 Okunma
acebozum
tr.link

ahmetcem96 ahmetcem96 www.ahmetcemaktas.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1617
  • Beğeniler 86 / 382
  • Ticaret 75, (%100)

isousluer adlı üyeden alıntı

Android ile yaptığınız şeyin bir çoğunu iPhone'da yapamazsınız. Bu söz tamamen fiyasko. Nedenini de açıklayayım. LG G2 kullanan biri olarak hala NFC kullanmış değilim. Telefon kızılötesi ile televizyonu kumanda edebiliyor ama telefonu ilk aldığım gün yaptığım birkaç şakadan sonra kumanda özelliğini kullanmadım. Smart Share, Miracast şimdiye kadar hiç kullanmadım. Tutup da telefonda kalp atışımı ölçtürmem. Android telefonlara bu tarz özellikler koyuyorlar ki kullanıcının gözünü boyayabilsinler. Yoksa beş para etmez.

Aslında konuya yazmayı düşünmüyordum da iPhone kullanmadan iPhone kötüdür veya Android kullanmadan Android kötüdür diyen arkadaşları görünce yazayım dedim. Uzun yıllardır Android kullanıcısıyım ve ilk çıktığından beri de LG G2 kullanıyorum. Sanırım 1 yıla yaklaştı. Telefonda istemediğiniz kadar özellik mevcut ama kullanmıyorsunuz, yukarıda dedim zaten bunları. Telefonu ilk aldığımda yağ gibi akıyordu. Saliselik takılmalar dahi olmuyordu. Ama telefonu kullanmaya devam ettikçe içerisine 30'u aşkın uygulama yükleyince telefon şişmeye başladı. Bunun sebebi de tamamen Android. RAM miktarını yükseltmek çözüm gibi görülsede ne yazık ki bir süreden sonra yetersiz kalıyor.

Eğer Android telefon alacaksan zaten telefonun içinde bir sürü gereksiz uygulama olacak. Silemiyorsun birde. Hele ki root olayına girmezsen Android telefon kullanmanın hiçbir manası yok.

Birde şu var. Sen Samsung aldın 2000 liraya. 6 ay sonra değeri minimum 400 lira düşer. Ben 1600 liraya LG G2 aldım şuan sıfırı 1200 lira. Ama iPhone'da 6 içinde edeceğin zarar en fazla 150-200 lira olur. Belki onu bile etmezsin.

Benim görüşüm Apple her zaman bir adım önde. iPhone 5S al kafan rahat olur. Boşver özgür değilsin vs. demelerini de. Özgürlükten kasıt root atıp rom yüklemekse inan bulaşılacak bir iş değil zaten.

Ben de LG G2'yi satıp iPhone 5S almayı düşünüyorum bakalım.

hocam android linux tabanlıdır ve root yaptığın zaman az da bilgin varsa her şey sana kalmış. hocam zamanında bana hediye iphone geldi. inanın 30 uygulama değil 10 uygulama yükledikten sonra kasıyor hemde ne biçim. bana göre iphonenun tek avantajı piyasasının düşmemesidir.

wmaraci
reklam

daFirenze22 daFirenze22 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)

Sorun saflıkta değil hocam. Sorun sistemde. Sistem ne kadar boş olursa olsun uygulama sayısı çoğalınca şişmeye başlıyor.

Kesinlikle haklısınız hocam ama Nexus5'lerde böyle birşey yok.Mart ayından bu yana kullanıyorum.Hala kasma donma takılma yok.Zaten bu sebeplede Nexus'lara Android dünyasının iPhone'u diyorlar :D
xrople

kişi bu mesajı beğendi.

Kendi halinde.Meraklı gözlerle inceleyen.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

ahmetcem96 adlı üyeden alıntı

hocam android linux tabanlıdır ve root yaptığın zaman az da bilgin varsa her şey sana kalmış. hocam zamanında bana hediye iphone geldi. inanın 30 uygulama değil 10 uygulama yükledikten sonra kasıyor hemde ne biçim. bana göre iphonenun tek avantajı piyasasının düşmemesidir.

Yanlış düşünüyorsunuz hocam. Biraz bilgin varsa değil baya bilginin olması gerekli. Biraz bilgiyle hazır tweak yüklersiniz sadece. Ben bilgisayar programcısıyım. Android için de profesyonel düzeyde olmasada az çok uygulama yazan biriyim. O yüzden bilirim yani her şeyin kullanıcıya kalmadığını. Tabiri caizse telefonu öttürmek istiyorsan ileri düzeyde bilgin olması lazım.

mvk mvk www.mistik.org Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım&Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 587
  • Beğeniler 15 / 101
  • Ticaret 43, (%100)

Android ile yaptığınız şeyin bir çoğunu iPhone'da yapamazsınız. Bu söz tamamen fiyasko. Nedenini de açıklayayım. LG G2 kullanan biri olarak hala NFC kullanmış değilim. Telefon kızılötesi ile televizyonu kumanda edebiliyor ama telefonu ilk aldığım gün yaptığım birkaç şakadan sonra kumanda özelliğini kullanmadım. Smart Share, Miracast şimdiye kadar hiç kullanmadım. Tutup da telefonda kalp atışımı ölçtürmem. Android telefonlara bu tarz özellikler koyuyorlar ki kullanıcının gözünü boyayabilsinler. Yoksa beş para etmez.

Aslında konuya yazmayı düşünmüyordum da iPhone kullanmadan iPhone kötüdür veya Android kullanmadan Android kötüdür diyen arkadaşları görünce yazayım dedim. Uzun yıllardır Android kullanıcısıyım ve ilk çıktığından beri de LG G2 kullanıyorum. Sanırım 1 yıla yaklaştı. Telefonda istemediğiniz kadar özellik mevcut ama kullanmıyorsunuz, yukarıda dedim zaten bunları. Telefonu ilk aldığımda yağ gibi akıyordu. Saliselik takılmalar dahi olmuyordu. Ama telefonu kullanmaya devam ettikçe, içerisine 30'u aşkın uygulama yükleyince telefon şişmeye başladı. Bunun sebebi de tamamen Android. RAM miktarını yükseltmek çözüm gibi görülsede ne yazık ki bir süreden sonra yetersiz kalıyor.

Eğer Android telefon alacaksan zaten telefonun içinde bir sürü gereksiz uygulama olacak. Silemiyorsun birde. Hele ki root olayına girmezsen Android telefon kullanmanın hiçbir manası yok.

Birde şu var. Sen Samsung aldın 2000 liraya. 6 ay sonra değeri minimum 400 lira düşer. Ben 1600 liraya LG G2 aldım şuan sıfırı 1200 lira. Ama iPhone'da 6 ay içinde edeceğin zarar en fazla 150-200 lira olur. Belki onu bile etmezsin.

Birde iOS ve Andoid marketler arasında dağlar kadar fark var. Geliştiriciler ilk iOS için uygulama yazarlar. Android'e yazılan uygulamalar hiçbir zaman iOS'a göre hiçbir zaman stabil çalışmaz. Binlerce çöp uygulama mevcut Android'te. 10 yaşındaki çocuklar bile artık araba simülasyonu oyunu yazıyorlar. iOS uygulama konusunda da her zaman öndedir.

Benim görüşüm Apple her zaman bir adım önde. iPhone 5S al kafan rahat olur. Boşver özgür değilsin vs. demelerini de. Özgürlükten kasıt root atıp rom yüklemekse inan bulaşılacak bir iş değil zaten.

Ben de LG G2'yi satıp iPhone 5S almayı düşünüyorum bakalım.

Hocam LG G2'ye 1200 lira demişsiniz fakat Teknosa, Bimeks, Gold gibi mağazalarda halen 1500-1600 lira. (Bende alacağım için soruyorum yanlış anlamayın yani.)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

SamimiBlog adlı üyeden alıntı

Kesinlikle haklısınız hocam ama Nexus5'lerde böyle birşey yok.Mart ayından bu yana kullanıyorum.Hala kasma donma takılma yok.Zaten bu sebeplede Nexus'lara Android dünyasının iPhone'u diyorlar :D

Doğrudur hocam. Ama şöyle bir örnek vereyim. Nexus 4 13 Kasım 2012'de, iPhone 4 ise 21 Haziran 2010'da piyasaya sürüldü. Yani iPhone 4, Nexus 4'ten yaklaşık 2 yıl çnce piyasaya sürüldü. 2 telefon arasında kıyaslama yaparsanız iPhone 4 kullananların sayısı Nexus 4 kullananlardan fazladır. Düşünün 2 sene önce çıkmış olmasına rağmen. Apple iOS8'i iPhone 4'e vermeyeceğini söyledi. 4 yıldan sonra. Halbuki Android'te böyle mi? Nexus 4'e Android L verilmeyeceği söyleniyor forumlarda. Diğer Android telefonları söylemiyorum bile. Güncelleme almayan telefonlar var.

ahmetcivelek ahmetcivelek osuranbaykuş Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Gemi Operatörü
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 58 / 64
  • Ticaret 0, (%0)

trankoff adlı üyeden alıntı

Hocam sana şöyle söyliyim, iphone'a para veren kişilere kusura bakmayın ama mal gözü ile bakıyorum. Sırf hava olsun diye hiç bir özelliği olmayan iphone'a para veriyolar. Eğer imkanın varsa tabiki samsung s5 al. Ben 2 gün önce GM Discovery Elite aldım 1.300'e tavsiye ederim özellik olarak s5'den daha iyi.

MidOrFid adlı üyeden alıntı

Maalesef bugün alıyorum son kez bi sorayım dedim. Ama büyük ihtimalle 5s alıcam

Kimse size birilerine mal deme hakkını vermedi, vermiyor. Memnun değilseniz memnun değilim dersiniz olur biter. Iphone ya da Apple'ın herhangi bir ürününü hiç kullandınız mı bilmiyorum ama şu yorumunuzdan anlaşılıyor. Apple ürünlerini almaya gayret ediyorum, asla pişmanlık duymadım. Sistemi geçtim servis konusunda kullancııya bu kadar önem veren bir firma yoktur. Ayrıca alacak olan arkadaş; eğer ikisinde de kararıszsan G2 ya da G3 tavsiye ederim. Asla pişman olacağını düşünmüyorum. Şimdiden hayırlı olsun, keyifle kullan telefonunu. :o
isousluer MidOrFid

kişi bu mesajı beğendi.

"Paylaşmak, erdemdir."

daFirenze22 daFirenze22 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)

Doğrudur hocam. Ama şöyle bir örnek vereyim. Nexus 4 13 Kasım 2012'de, iPhone 4 ise 21 Haziran 2010'da piyasaya sürüldü. Yani iPhone 4, Nexus 4'ten yaklaşık 2 yıl çnce piyasaya sürüldü. 2 telefon arasında kıyaslama yaparsanız iPhone 4 kullananların sayısı Nexus 4 kullananlardan fazladır. Düşünün 2 sene önce çıkmış olmasına rağmen. Apple iOS8'i iPhone 4'e vermeyeceğini söyledi. 4 yıldan sonra. Halbuki Android'te böyle mi? Nexus 4'e Android L verilmeyeceği söyleniyor forumlarda. Diğer Android telefonları söylemiyorum bile. Güncelleme almayan telefonlar var.

Evet bu konuda haklısınız çünkü Google kesin olarak 18 ay destek vereceğini 18 ay sonra ise güncellemenin kendi keyfine kalmış olduğunu zaten belirtmiş durumda.

Kendi halinde.Meraklı gözlerle inceleyen.

• Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

mvk adlı üyeden alıntı

Hocam LG G2'ye 1200 lira demişsiniz fakat Teknosa, Bimeks, Gold gibi mağazalarda halen 1500-1600 lira. (Bende alacağım için soruyorum yanlış anlamayın yani.)

O mağazalara bakmayın hocam. O tarz mağazalarda kampanyalar dışında fiyatlar kolay kolay düşmez. Akakçe'ye bakmanızı öneririm. Orada bulabilirsiniz.

KadirMelih KadirMelih WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisliği Öğrencisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad K** C**
  • Mesajlar 249
  • Beğeniler 5 / 44
  • Ticaret 17, (%88)
Samsung s4 kullanıcısıydım 2 ay önce değiştirip iphone 5s aldım. Samsung çok kasıyor tek diyeceğim şey bu. İphone ise gayet rahat ve kullanışlı.
MidOrFid

kişi bu mesajı beğendi.

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
iPhone kötüleyen arkadaşları çok merak ediyorum. Kullanıpta mı kötülüyorlar yoksa atıp tutma laflarla mı kötülüyor?
MidOrFid

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al