Sitenize emek veriyorsunuz ve özgün yazilar yaziyorsunuz birileri geliyor bunu kopyaliyor (caliyor). Cok sinir bozucu degilmi?
Size verecegim cok basit bir yöntem ile bunu engelliye bilirsiniz.
Genelde bu uygulama javascript ile yapiliyor. Fakat javascripti ben pek uygun görmüyorum bunu CSS ile yaparsaniz sizin icin daha uygun olur.
Neden?
Adam kafaya takti ise elinde sonunda o yaziyi kopyalayacaktir 100% bir koruma maalesef yok... bizim niyetimiz bunu zorlastirmak (mesela bunu javascript ile yaparsak) adam sadece tarayicinin javascriptini kapatir ve kolayca tüm yazilari kopyalar bunu engellemek icin css'e basvuruyoruz...
Google'de biraz arastirdim ve bu yöntemin pek yaygin olmadigini gördüm ve herkes bunu javasript veya BIR EKLENTI indirdiklerini gördüm bu basit yöntem icin
Herneyse
Buyrun Kod:
body {
-moz-user-select: none;
-khtml-user-select: none;
-webkit-user-select: none;
-o-user-select: none;
-ms-user-select: none;
-user-select: none;
}
Bunu style.css dosyanizin icine ekliyorsunuz ve kayit ediyorsunuz (ben en sona ekledim kayit ettim)
Bu sadece metini secme engellemektedir sag tiklama aktifdir (metini secemedikten sonra sag tiklamanin bir önemi kalmiyor zaten :) )
Bu sitede cok yardim gördüm site hakkinda sorunlarimda cok yardimci oldular sagolsunlar bende bu yöntemi alman bir webmaster siteden ögrendim ve sizinle paylasmak istedim insaAllah faydam dokunmustur
Olumlu sonuc alanlar yazarsa sevinirim birde bir tesekkürü cok görmeyin :)
Buda önemli Diger Konum: Eklentisiz RSS FEED Kopyalama engelleme
Buda önemli Diger Konum 2: Eski yazilarinizin güncelenmesi icin eklentisiz bir uygulama