Evet Linode fiyatları güncellemiş, DO ile aynı yapmış. Ben yine de DO nun grandfather olayını protesto için onları hep liste dışı tutuyorum. Ancak eğer treni kaçırmamış olsaydım, Ocak ayı öncesi kesinlikle DO alırdım. Çünkü DO nun sunucu ayarları için dökümantasyonunu seviyorum. Mesela Debian üzerinde Rails + Unicorn + Nginx mi kurmak istiyorum, ilk baktığım yer DO oluyor. Adamlar akla gelecek hemen her türlü konfigürasyonu ya da kurulumu anlatmış. Bu da kullanıcıya müthiş kolaylık sağlıyor.
OVH sistemi bence iyi, nedenini şöyle açıklayayım. Diyelim limiti aştık..Limit aşım ücreti yerine, hız düşürmeyi tercih ederim. 10 Mbit aylık 3.3 TB bant genişliğine denk gelir. Eğer bunu öteki şekilde ödeseyfim 3300 GB x 0,02 USD = 66 dolar para ödeyecektim...Ayrıca adamlar limit aştığımda bana 3.3 TB ücretsiz hak veriyorken DO ve Linode bana bu 3TB bant genişliğini 20 dolarlık pakette veriyor.
Ben sunucu alırken 2 şeye dikkat ediyorum
1-Bant genişliği fiyat politikası nedir?
2-DDOS koruması var mı? Nasıl bir koruma sağlar. Ücretli mi ücretsiz mi?
Çok detaya girmeyeceğim. Ancak OVH nin DDOS koruması da iyidir.
OVH sistemi bence iyi, nedenini şöyle açıklayayım. Diyelim limiti aştık..Limit aşım ücreti yerine, hız düşürmeyi tercih ederim. 10 Mbit aylık 3.3 TB bant genişliğine denk gelir. Eğer bunu öteki şekilde ödeseyfim 3300 GB x 0,02 USD = 66 dolar para ödeyecektim...Ayrıca adamlar limit aştığımda bana 3.3 TB ücretsiz hak veriyorken DO ve Linode bana bu 3TB bant genişliğini 20 dolarlık pakette veriyor.
Ben sunucu alırken 2 şeye dikkat ediyorum
1-Bant genişliği fiyat politikası nedir?
2-DDOS koruması var mı? Nasıl bir koruma sağlar. Ücretli mi ücretsiz mi?
Çok detaya girmeyeceğim. Ancak OVH nin DDOS koruması da iyidir.
OVH nin ddos koruması gayet iyi. Ve sunucuları da kaliteli. Fakat bazı şeyleri eksik kalıyor. Digitaloceanda her türlü ayarlar anlatılmış ve her tülrü yardımcı oluyorlar. Ayrıca irc chat gibi sistemide var 7x24 üyeler ordan konuşuyor. Ben uzum zamandır do kullanırım ve gayette memnunum. Dediğim gibi uzun zaman önce alırken sadece 1 defa 10 dolar yüklemiştim ve 10 dolar bonus. Kalan tüm aylar boyunca ve şimdi bakiye ref üzeridnen geldi. Ve çok büyük para bu :) bu yüzden vazgeçmem.