Merhaba arkadaşlar. Şu aralar spot ışıkları digitalocean'ı gösteriyor. Çoğu kişi panelsiz kullanımdan kaçınıyor. Fakat böylesi daha iyi, hem saf işletim sistemi kullanacaksınız, hem de kontrol panelinin kaynak kullanımı diye bir derdiniz olmayacak. Yani 512MB Ram'li olan giriş paketi bile işinizi görebilecek. Sistem yöneticileri ve yazılım geliştiricilerin hayatını kolaylaştırmak için geçtiğimiz Kasım ayında SaaS modelinde hizmet vermeye başlayan sunucu yönetim yazılımı ServerPilot birden fazla sunucuyu ultra esnek bir yapıyla tek noktadan yönetmenize olanak tanıyor. Gelişmiş kontrol paneliyle anlık kaynak kullanımınıza kadar görüntüleyebilirsiniz. Otomatik güncelleştirmeler, Firewall, Raporlama ve kaynak izleme özelliklerini geçmemek lazım. NGINX, SPDY, Asynchronous, PHP-FPM gibi güncel web teknolojilerini bünyesinde bulunduran ServerPilot; Linux platformlarında verimliliği artırarak yüksek performans alınmasına olanak tanımaktadır. ServerPilot şu an için sadece Ubuntu işletim sistemini desteklemektedir.

Statik Dosya İstekleri
Web Browser -> NGINX -> Apache

PHP Script İstekleri
Web Browser -> NGINX -> Apache -> PHP-FPM

1.Öncelikle DigitalOcean'dan Amsterdam 2 Lokasyonundan Ubuntu 12.04 x64 veya Ubuntu 14.04 x64 bit sunucumuzu alıyoruz.

2.Sonra ServerPilot'a üye oluyoruz.

3.Üye olduktan sonra otomatik olarak bizi yönetim paneline yönlendirecek. Burada bize sunucumuzu bağlamamızı isteyecek. Server Name yazan kısma hostname'imimizi yazıyoruz.

4.Bize verdiği kodu SSH ile sunucumuza bağlanıp yapıştırıyoruz. Kurulumun gerçekleşmesini bekliyoruz. Kurulum gerçekleşince; ServerPilot agent installation complete yazısı çıkacak. Bu yazıyı görünce panele geri dönüyoruz.

5.APPS Bölümüne girip +Add App linkine tıklıyoruz.

6.app name kısmına projemizin adını, domain name kısmına sitemiz.com olarak yazıp, Runtime bölümünden hangi php sürümünü kullanacağımızı seçiyoruz ve Create App butonuna tıklıyoruz.

7.Başarıyla sunucumuzu aktif ettik. FTP'ye 22 portundan bağlanacağız. System User: serverpilot yazan yere tıklıyoruz ve FTP şifremizi oluşturuyoruz. Bu aynı zamanda serverpilot kullanıcısının SSH şifresidir. FTP'de apps/projeadı/public dizinine dosyalarımızı yüklüyoruz.

8.Databases bölümüne gelip Create Database linkine tıklıyoruz. Bilgilerimizi girip Create Database butonuna tıklıyoruz.

Şimdi sırada domainimizi yönlendirme var. Dilerseniz DigitalOcean DNS'leriyle, dilerseniz de CloudFlare ile yönlendirebilirsiniz. Ben CloudFlare'yi öneriyorum.

Daha detaylı bilgileri topluluk sayfasında bulabilirsiniz. NGINX Yapılandırmaları, PHP Uzantıları, Memcached, Varnish kurulumlarına kadar anlatımlar var.

Sorularınızı konu altında belirtirseniz cevaplamaktan zevk duyarım, herkese kolay gelsin..