-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Y** İ**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
arkadaşlar 3-4 sitem var bunların hepsi ayrı hosting firmalrında barınmakta şimdi ben bunları digitalocean dan vps kiralayıp birleştirmek istiyorum ama vps işlerin pek anlamıyorum güvenlik felan vps alsam içine zpanel kursam siteler zaten çook aşır fazla büyük deyil orta şekil idare edermi yoksa resellermi almalıyım digitalocean 5 dolarlık veya 10 dolarlık olan benim işimi görürümü güvenlik felan sağlamak kolaymı teşekkürler
Ninja
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
Ö** S**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Linux ve Sunucu yönetimi konusunda bilginiz az veya yoksa tavsiye etmem. Çünkü sunucu yönetmek başlı başına büyük bir mücadele demek. Zaten sisteminizin güvenli ve esnek çalışabilmesi için cpanel kullanmalısınız. Ben ücretsiz panelleri kullandım, tecrübeme dayanarak söylüyorum normal bir kullanıcı çok zorluk çeker.
Bunun dışında digitalocean ile uzun zamandır çalışıyorum bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şahsen ben ssh ile kullanıyorum yeterli oluyor. Panel kullanmak demek ekstra ram kullanımı demek. Panelsiz halletmek tabii zor bir iş. Zira orada bütün işler komutlar yardımıyla oluyor. Linux komutlarını bilmeyenler için hadi onu bildi sunucu yapılandırmasını bilmeyenler için çok zor. Örn: nginx ya da apache? Artık bu yapılandırmayı otomasyona bağlayan add-ons var. Panel bilgisi olmayan ya da uğraşamam ben diyen arkadaşlar için vazgeçilemzdir.
aligoren.com