merhabalar benim kendi odamda wifi modem bulunmakta fakat günün büyük bir bölümünü daha rahat olduğundan evin salonunda kablosuz ağa bağlanarak geçiriyorum. sorunu daha önce yaşadığımda önce modemin admin panelinde kanalları değiştirdim ve sorun hallonmuştu ama artık bu da çözüm değil.
sorun şu:
modemin olduğu odada hız normal(13-14mbps). ama oturma odası ya da salona geçince hız 2-3mbps ye hatta 0 düşüp hiç bir şey yapamama sebep oluyor. ***** i aradım. santralden size gelen hız normal değerlerde gözüküyor modeminizin şirketini arayın dediler. zyxel marka wifi modem ve 160küsüt tl verip aldım 1- 1 buçuk ay önce. sizce sorunmodemdemidir? modem firmasının müşteri hizmetlerini mi aramalıyım? yoksa başka çözüm yolları var mı?
bir de sabah saatlerinde ilk yarımsaatlik 1 saatlikdilim içinde evin içinde her odadan erişim sorunsuz fakat daha sonra hız 0 a düşüyor ve laptop çekimi 5 üzerinden 3 e düşüyor(normalde 4 gösteriyor en ücra odada)
mesela dün oturma odasından sorunsuz girebiliyordum ama bugün internette gezinemiyorum o odada.aynı sorun 2 hafta önce de olmuştu ve kanal değiştirip sorunu çzömüştüm ama bu sefer halledemedim. yardımlarınızı bekliyorum. yepyeni modem o kadar para ödedik valla sıkıntı çekiyoruz