Türk olup çok iyi tasarım yapan çoğu yabancıdan üstün coder, tasarımcı sürüyle mevcut. Türkler gerçekten iyi iş yapıyor fakat konunun ana sorunu şu.
wmaracinda üye olan kişilerden hangisinden şöyle güzel bir php, asp script yaptığını gördünüz? hangi kişiler adam gibi bi wordpress tema yaptı?
kardeş eğri oturup doğru konuşalım dil bilmeyen tasarım bilmeyen kişilerin hayali web üzerinden oturduğu yerde para kazanmak adsense sağolsun, warez sağolsun hesabı.
forumun geneli böyle ha varmıdır profesyonel tasarımcı veya coder elbet vardır.
son zamanlarda forumda gördüklerimden birkaçı adam alıyo teknoorıejıe.com diye dandik bir domain sdn, donanimhaber gibi sitelerden çekiyo haberleri sonra ben webmasterım diye geziniyor ortalarda işine bak yeğen senden bi halt olmaz.
seo bilmeyen, tasarım bilmeyen, kodlama bilmeyen adamların toplandıkları yer webmaster forumları.
türkler kendilerini sınırlandırıyorlar ya kardeşim adamın istediği ne biliyo musun "bana balık tutmayı öğretme, balığı tut ver" işte bu yüzden işte bu yüzden böyle gelirler projelerimiz tutmuyo falan ne sitesi açayım saçma sorular sorarlar.
kardeş sen bi işin ucundan tutacaksan birkaç yola yönelmelisin
SEO, Uzman Tasarımcılık, PHP-ASP kodlama dili gibi farklı dallara ayrıl veya en basitinden bu forumda çoğu kişi makale yazarlığı yapıyor. Helal olsun parasını kazanıyor işte asıl adam bu.
Hiçbirşeye gayret etmeden paralar size aksın istiyosunuz..
Webmaster adamın ilk bilmesi gereken şey SABIR'dır. Sen siteyi aç ikinci gün ziyaretçiler yağsın adsense al para kazan yoğh öyle yağma. kim kazanmış öyle öyle kazanan olsa bile sosyal medya aracılığı ile hit çekimi yapmıştır ama onun için sonuçta emek harcamış birisidir.
Olayı uzatmadan şunu diyim lafa değil icraata bakın. Tamam bu forumda danışırsın bilgili arkadaşlarda çok ama kardeşim şu hayali kafandan çıkar.
"Gayret etmeden hiçbişey kazanamazsın"
Bilgisayar başında tüketeceğin boş zamanı oyun oynayarak, sosyal medyada takılarak blogspot siteler açıp bişeyler yapmaya çalışarak olmaz.
Sana benden bir işine yarayacak çok güzel tavsiye:
Android uygulamaları geliştir. Kurslara git, kitaplar al konferanslar varsa katıl ama yap bişeyler kardeş ya oturup burda boş boş dolaşma.
Bu yazıda kimseyi hedef almadım.
Bu olayların hepsini yaşadım birkaç yıl önce tecrübeliyim bu konularda. Ama artık sende düşünmeyi bırak birşeylerin elinden tut
Weble olmuyorsa en basitinden bir işe gir çalış, paranı biriktir adsense gelirli site al daha sonra o siteyi büyüt, hadi eyvallah..