Arkadaşlar eğer yanılmıyorsam haziran ayında yine bir güncelleme söz konusu oldu. Önceki güncellemenin devamı olarak haziranda yine bir güncelle yapıldığını tahmin ediyorum.
Çoğu sitelerin düşüşüne şahit oldum. Hatta bazı site sahiplerinin neden düşüşe geçtiğinden haberi yok çare arıyorlar. Aslında çok basit kopya içerik barındıran siteler dökülüyor. Bunu defalarca söylediler. Forumda konu açıp aceba ne yaptım diyenler vardı. Siteye baktığınızda kopya olduğunu görebilirsiniz.
Aynı hatadan bende nasibimi aldım ve düzeltme yolundayım. Hemen ön yargılı arkadaşlar iyi olmuş diyecekler. Aslında bende emek vermekten yanayım. Ama önce sistem böyle yürümüyordu maalesef. Ben full kopya içerikli film sitesinin 100 k ve üzeri olduğuna şahit oldum.
Bilirsiniz ki daha önceleri özgün içerik ekleyip kös kös hit gelmesini bekleyenler vardı. Diğer site sahipleri kopya içerikle bir kaç backlink, hacklink vs. çalışma yapıp 1. sayfayı istila ettiler. Diğer site sahipleri bu iş böyle oluyor ise ben neden özgünlüğe önem vereyim ki diye kendilerine sorular sordular. Böylelikle çoğu kişi bu yanlışa yöneldi. Özgün yazan site sahipleri yıllarca kopya içerikli sitelerin üstte olduğunu dile getirse de bir türlü çare bulamadılar ve cevapta alamadılar. Artık umutları kalmamış onlarda bu düzene ayak uydurdular.
Ta ki google güncelleme getirene kadar. Bunun böyle olacağını kimse bilemezdi. Benim sitem nasibini alsa da iyi oldu tabi. Doğruya yanlış demek saçmalık olur. İçime sinmiyordu zaten.
Ben kopya içerikle işim olmadı diyen sitelere bakıyorum geçmişte onlarda kopya içerik kullanmış sonradan bazı kelimeleri değiştirerek bu durumdan kurtulmuşlar. Doğal diyorum ben bu duruma çünkü yine belirtiyorum sistem öyleydi. Kendinizi kasmayın boşuna.
Kopya içeriğin önüne geçtiler tabiki ama hacklink çalışması yapanlar hala önde. Umarım buda sonuçlanır.
Sonuç olarak Düzeltme yoluna gidilecek yada siteye elveda demenizin vakti geldi geçiyor.
Farkında olmayanlar için yazmak istedim umarım emek harcayanlar hak ettiği yere gelirler. Kafam biraz dağınık çok çalışmaktan kusurum, yanlışım oldu ise affola.
Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Sevdiklerinizle huzurlu bayramlar geçirmeniz dileğiyle.