lostyazilim
tr.link

Google Güncellemesi haziran 2014

11 Mesajlar 1.774 Okunma
acebozum
tr.link

tuncayoco tuncayoco WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek wepmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad T** S**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 4 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar eğer yanılmıyorsam haziran ayında yine bir güncelleme söz konusu oldu. Önceki güncellemenin devamı olarak haziranda yine bir güncelle yapıldığını tahmin ediyorum.

Çoğu sitelerin düşüşüne şahit oldum. Hatta bazı site sahiplerinin neden düşüşe geçtiğinden haberi yok çare arıyorlar. Aslında çok basit kopya içerik barındıran siteler dökülüyor. Bunu defalarca söylediler. Forumda konu açıp aceba ne yaptım diyenler vardı. Siteye baktığınızda kopya olduğunu görebilirsiniz.

Aynı hatadan bende nasibimi aldım ve düzeltme yolundayım. Hemen ön yargılı arkadaşlar iyi olmuş diyecekler. Aslında bende emek vermekten yanayım. Ama önce sistem böyle yürümüyordu maalesef. Ben full kopya içerikli film sitesinin 100 k ve üzeri olduğuna şahit oldum.

Bilirsiniz ki daha önceleri özgün içerik ekleyip kös kös hit gelmesini bekleyenler vardı. Diğer site sahipleri kopya içerikle bir kaç backlink, hacklink vs. çalışma yapıp 1. sayfayı istila ettiler. Diğer site sahipleri bu iş böyle oluyor ise ben neden özgünlüğe önem vereyim ki diye kendilerine sorular sordular. Böylelikle çoğu kişi bu yanlışa yöneldi. Özgün yazan site sahipleri yıllarca kopya içerikli sitelerin üstte olduğunu dile getirse de bir türlü çare bulamadılar ve cevapta alamadılar. Artık umutları kalmamış onlarda bu düzene ayak uydurdular.

Ta ki google güncelleme getirene kadar. Bunun böyle olacağını kimse bilemezdi. Benim sitem nasibini alsa da iyi oldu tabi. Doğruya yanlış demek saçmalık olur. İçime sinmiyordu zaten.

Ben kopya içerikle işim olmadı diyen sitelere bakıyorum geçmişte onlarda kopya içerik kullanmış sonradan bazı kelimeleri değiştirerek bu durumdan kurtulmuşlar. Doğal diyorum ben bu duruma çünkü yine belirtiyorum sistem öyleydi. Kendinizi kasmayın boşuna.

Kopya içeriğin önüne geçtiler tabiki ama hacklink çalışması yapanlar hala önde. Umarım buda sonuçlanır.

Sonuç olarak Düzeltme yoluna gidilecek yada siteye elveda demenizin vakti geldi geçiyor.

Farkında olmayanlar için yazmak istedim umarım emek harcayanlar hak ettiği yere gelirler. Kafam biraz dağınık çok çalışmaktan kusurum, yanlışım oldu ise affola.

Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Sevdiklerinizle huzurlu bayramlar geçirmeniz dileğiyle.
Kafkef

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)
iyi bayramlar. güncelleme olduğunu sanmıyorum olduysada beni teyet geçmiş

stendor stendor Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 201
  • Beğeniler 6 / 26
  • Ticaret 1, (%100)
Kim önce indexlenirse o alır makaleyi bu konularda. Istediğin kadar özgün yaz indexlenme çalışmaları yapankişi çalsada çırpsada hep onde olacak. Forumda 'webmaster'im diye geçinenlerin bir tane bile özgün yayını yok. Üstüne ustluk haber sitesi kurup çalıntı icerikle kendilerine ajans gozuyle bakiyorlar. Her sorunumuza çözüm bulsak iyide change.org da bi ise yaramaz bu sistemin getirisi.

barisay barisay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo, Wordpress, Security
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 146 / 428
  • Ticaret 65, (%100)
Yanlış anlama amacım tartışma yaratmak değil ama böyle konularda nedense direk hacklink kelimesini arıyorum hacklinkle backlink arasında bi fark olamadığını hala öğrenmemekte ısrar ediyorsunuz arasındaki tek fark birinde site sahibinin izni ile olan birşey diğeri izinsiz yapılan birşey

wmaraci
wmaraci

Kafkef Kafkef WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Iğdır
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 920
  • Beğeniler 601 / 130
  • Ticaret 22, (%100)

barisay adlı üyeden alıntı

Yanlış anlama amacım tartışma yaratmak değil ama böyle konularda nedense direk hacklink kelimesini arıyorum hacklinkle backlink arasında bi fark olamadığını hala öğrenmemekte ısrar ediyorsunuz arasındaki tek fark birinde site sahibinin izni ile olan birşey diğeri izinsiz yapılan birşey

Hacklinkin zararlari var mı

barisay barisay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo, Wordpress, Security
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 146 / 428
  • Ticaret 65, (%100)

Kafkef adlı üyeden alıntı

Hacklinkin zararlari var mı

Tabikide yok

RUZGARBERAT RUZGARBERAT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster | Graphic designer |
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad R** B**
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 40 / 24
  • Ticaret 0, (%0)
enteresandır copya ve clonlanmış siteler tanıyorum index sayısı 1.200.000 :) gün C elleme..!

imkansız diyenler hep yanıldılar...

agoren agoren WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 304
  • Beğeniler 21 / 28
  • Ticaret 0, (%0)
Benim blog hep özgün arada öne çıkıyo :D

aligoren.com

brkrtp brkrtp Mobile App Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mobile App Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 964
  • Beğeniler 269 / 251
  • Ticaret 31, (%97)

WebDost adlı üyeden alıntı

iyi bayramlar. güncelleme olduğunu sanmıyorum olduysada beni teyet geçmiş

Google ın bir anda milyonlarca siteyi bir saniyede güncellemeye tabi tutacagını düşünmüyorsunuz umarım. Yavaş yavaş bütün siteler güncellemeye girecektir.

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

Seosal açıdan yok fakat dini değerleri olan birisinin yanlış bir olay olacağını anlamasını isterim, eğer ki yapan varsa buralarda. Şahsen seo ile uğraştığım sektörlerde görüyorum hacklink alan siteler ve hiç haz etmiyorum. Hacklink almasına rağmen birini sıralamalarda geçiyorsam daha toy bir siteyle, alay etmemek için zor tutuyorum bazen kendimi. Google spam raporlarını dikkate alıyor mu diye deneyeceğim birkaç tane sitede.

Dini kısma geçersek herkesin şu kıyası yapabileceğini düşünüyorum. Birisinin bir mülkü var arazisi var. Bu arazi meyve veriyor kilolarca meyve, sen oradan üç beş meyve alsan da bir meyve alsan da (izinsiz) o sana haramdır boğazından geçerse o meyve senden veya senin kanından onun cezası ya bu dünyada ya öteki dünyada çıkar.

Aynı olay, sadece ortam arazi değil web. Haram iş yapmayın verin parasını site sahibine, rızasıyla alın footerınızı veya makale linkinizi.

Barış lafım sana değil yanlış anlama, sadece alıntıladım kardeşim :)
barisay

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al