Merhaba arkadaşlar,

Web sitelerle ilgilenen hemen hemen herkesin ya video,film sitesi var yada facebook.com'da açmış oldukları çeşitli alanlarda sayfalar var. Facebook sayfalarına yada web sitelerine koyacakları videoların üzerine sayfa adını yada site ismini yazmayı kim istemez ki ? :) Bende bu kesimin içindeyim:p Facebook'ta filmlerle ilgili bir sayfa açtım ve bunların üzerine nasıl yazı yazabilirim diye düşünürken bir fikir düştü aklıma.

Netbook kullanıcı olarak profesyonel video düzenleme programlarını malesef çalıştıramadım (Çözünürlükten dolayı) ve bunları elemek zorunda kaldım. Fakat aşağıda anlatacağım yöntemle daha kısa sürede videolarımı hazırlamayı başardım. Peki bu yöntem nedir :confused: Site yada sayfa ismini alt yazı dosyası olarak oluşturuyorum. Daha sonra bu alt yazı dosyasını da videoya yapıştırıyorum ve birleştiriyorum işlem tamamdır :D


İlk yaptığım işlem bir filmden 1,2 dakikalık bir sahne kesmek oluyor. Bunu da Boilsoft Video Splintter programı ile yapıyorum. Kullanımı oldukça kolay ve oldukca hızlı..




Video kesme işimiz tamam şimdi ise sayfa ismimizi yada site ismimizi alt yazı dosyası olarak oluşturalım. Bunun içinde Subtitle Workshop 4 bu programı kullanacağız.



Şimdi elimizde hem kesilmiş videomuz ve hemde alt yazı dosyamız mevcut. Son işlem olan bu iki dosyayı birleştirmek olacak :) Onun içinde Avi Recomp programını kullanıyoruz.

Programımız eğer ingilizce ise İnterface kısmından dil seçeneğini Türkçe yapıyoruz.








İşte bu kadar artık alt yazımız videoya yapışmış durumda:D