lostyazilim

Biri ticaret mi dedi?

31 Mesajlar 3.837 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

MiracKacmaz MiracKacmaz Back! Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Serbest grafik tasarım
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 4 / 30
  • Ticaret 25, (%100)
Merhaba, yeri gelmişken böyle bir konu açayım dedim. Bu forumda kendimi bildim bileli bir çok kişiyle konuştum. Bazılarıyla konuştuğuma pişman, bazılarıyla da konuştuğuma memnun oldum. Pişman olduğum kişilerle konuştuğuma ve harcadığım her saliseye acıdım. Ticaret için mesaj atıp piyasanın altında fiyat veren ve konuyla alakasız mesajlar yazan o kadar insan tanıdım ki, tanımaz olaydım.

+Merhaba, siteme özel tasarım yaptıracağım.
-Bütçeniz nedir?
+100 TL.

Bu örnek konuşmadan ticaret ahlaksızlığının üst saflarda olduğunu açık bir şekilde görebiliriz. Bütçesi 100 TL olan ve 1000 TL'lik bir işe 100 TL teklif veren birinden ticaret yapmanızı şiddetle önermem. Hem işin fiyatını sorup hemde fiyatı fazla bulan biri size "pahalı geldi" bile demiyorsa, bilin ki o adam ticareti bakkalda sakız almaya benzetmiş. Birde bunların dışında satıcı kısmı var. Piyasada genel fiyatı 500 TL olan bir hizmete kalkıp 100 TL derseniz, işte o zaman ticaretin kalitesi düşmüş olur ve ticaretin nasıl boyutları taşındığını görürsünüz. Tabii bu işleri bakkal ticareti sananlar bunu anlamayacaktır. Umarım yazdıklarım bu durumu yaşayanlar için "aynı durumdayız" ifadesi vermiştir...
Kafkef AltunelSeo deha

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

AltunelSeo AltunelSeo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 304
  • Beğeniler 199 / 89
  • Ticaret 19, (%84)
Arkadaş çok haklı diyebilirim çünkü bu sadece grafik veya webtasarımda olmuyor. Film İzle kelimesinde 50 liraya ilk sayfa gelir mi? diyen oluyor bazen bu beni üzüyor. Okumaktan gıcık olmam ama piyasayı düşürmektir bu... Biz bu işlerden EKMEK yiyoruz.... Hele bazılarının piyasayı düşürmeleri yok mu oda beni üzüyor.. Hele ki ''Seoculara Para Vermeyin!'' diyenler...
Gerilim deha

kişi bu mesajı beğendi.

deha deha yaSakLardayIm.. Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek teknisyen
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 108
  • Beğeniler 3 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle çok doğru bir yazı olmuş.Kimse beni yanlış anlamasın bu foruma yeni üye oldum.Buradan başka bir forumda da bulunmuyorum artık.Burada da tek sıkıldığım konu ticaret piyasasının düşük oluşu.Bunun da sebebi yaş ortalaması sanırım.Örnek verecek olursam kaliteli bir domain satmak istiyorsun, teklife göre diyorsun.Sırf teklif diye adam 20 tl vereyim diyor.Ya domain zaten 5 yıllık.Adam utanır o fiyatı teklif ederken.Fiyat belirtiyorsun bu sefer de yanaşan yok.O yüzden ne ticaret yapıyorum ne de hesabımı yükseltiyorum.İzlemedeyim artık.
AltunelSeo

kişi bu mesajı beğendi.

Kes yüreğine giden bir bilet.''Can kenarı'' olsun..

Economist Economist Bla, bla, bla.. Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1945
  • Beğeniler 1098 / 1106
  • Ticaret 312, (%100)

Logitech adlı üyeden alıntı

Arkadaş çok haklı diyebilirim çünkü bu sadece grafik veya webtasarımda olmuyor. Film İzle kelimesinde 50 la ilk sayfa gelir mi? diyen oluyor bazen bu beni üzüyor. Okumaktan gıcık olmam ama piyasayı düşürmektir bu... Biz bu işlerden EKMEK yiyoruz.... Hele bazılarının piyasayı düşürmeleri yok mu oda beni üzüyor.. Hele ki ''Seoculara Para Vermeyin!'' diyenler...

Domain kelimesin de beni ilk sayfaya alabilir misiniz murat bey 30 TL bütçem var. :)

Yazı gerçekten kaliteli olmuş, Miraç tamamen anlamlı ve zevkle okuduğum yazılardan birisi diyebilirim. Bu piyasadan bende şikayetçiyim, fakat " kazanıyoruz, çok şükür, bunada çok şükür " demekten başkada insanın eline başka birşey gelmiyor. :)
AltunelSeo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

wikiface wikiface WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Adana
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 19 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
+Merhaba, siteme özel tasarım yaptıracağım.
-Bütçeniz nedir?
+100 TL.

Hocam adama bütçeniz nedir diye soru sormuşsun. Adamda sana bütçesini söylemiş. Çok yersiz ve saçma bir konu bana göre.

• Üyelik 16.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 4 / 30
  • Ticaret 25, (%100)

wikiface adlı üyeden alıntı

Hocam adama bütçeniz nedir diye soru sormuşsun. Adamda sana bütçesini söylemiş. Çok yersiz ve saçma bir konu bana göre.

Konu gereksiz falan değil. Sanırım siz bu duruma daha önce düşmediniz. Üye piyasa fiyatını bildiği halde fiyatı en düşük kademede tutuyor. En düşük dediğim %5'lik kısmı bile tutmuyor :)

AltunelSeo AltunelSeo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 304
  • Beğeniler 199 / 89
  • Ticaret 19, (%84)
Bence konu gereksiz değil veya hiçbir şikayet konusu gereksiz değildir herkes fikrini söyliyebilir. Alıcı nasıl memnun değilim diyorsa satıcıda belirtebilir şikayetini....

Economist adlı üyeden alıntı

Domain kelimesin de beni ilk sayfaya alabilir misiniz murat bey 30 TL bütçem var. :)

Yazı gerçekten kaliteli olmuş, Miraç tamamen anlamlı ve zevkle okuduğum yazılardan birisi diyebilirim. Bu piyasadan bende şikayetçiyim, fakat " kazanıyoruz, çok şükür, bunada çok şükür " demekten başkada insanın eline başka birşey gelmiyor. :)

Sen özele gel bişi dicem :D :D :D
Economist

kişi bu mesajı beğendi.

Yusufberki Yusufberki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 11 / 39
  • Ticaret 28, (%96)
Yalnız herkes profesyönel bir hizmet sunmuyor tasarımda. Bırakın 100 tl yi 30 tl ye 20 tl ye tasarım kodlayan insanlar var. Kodladığını bedava verse indirip arşive koymazsınız bu bir gerçek tabi ama böyle insanlar yok değil. O yüzden yani 100 tl ye o insanın tasarım yaptırabileceğini düşünmesini küçümsemeyin derim. Siz 500 tl lik 1000 tl lik tasarımlar çıkartıyor olabilirsiniz ama bütçesi 100 tl olan insanda kendine göre satıcı arıyor belliki..

Dalga geçenler konusunda ve sipariş verip almayanlar konusunda sonuna kadar haklısınız ticareti oyun sanıyorlar. Ama bütçe konusuna kesinlikle katılmıyorum.

Youtube: Kod Dershanesi

• Üyelik 16.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 4 / 30
  • Ticaret 25, (%100)

Yusufberki adlı üyeden alıntı

Yalnız herkes profesyönel bir hizmet sunmuyor tasarımda. Bırakın 100 tl yi 30 tl ye 20 tl ye tasarım kodlayan insanlar var. Kodladığını bedava verse indirip arşive koymazsınız bu bir gerçek tabi ama böyle insanlar yok değil. O yüzden yani 100 tl ye o insanın tasarım yaptırabileceğini düşünmesini küçümsemeyin derim. Siz 500 tl lik 1000 tl lik tasarımlar çıkartıyor olabilirsiniz ama bütçesi 100 tl olan insanda kendine göre satıcı arıyor belliki..

Dalga geçenler konusunda ve sipariş verip almayanlar konusunda sonuna kadar haklısınız ticareti oyun sanıyorlar. Ama bütçe konusuna kesinlikle katılmıyorum.

Bütçe konusu işin farklı ve geniş bir boyutuna kaçıyor. Dediğiniz gibi "dalga geçenler konusunda ve sipariş verip almayanlar" işte bu olay, asıl olayımız. Görüşleriniz için teşekkür ederim.

wikiface wikiface WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Adana
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 19 / 7
  • Ticaret 0, (%0)

Miraç adlı üyeden alıntı

Konu gereksiz falan değil. Sanırım siz bu duruma daha önce düşmediniz. Üye piyasa fiyatını bildiği halde fiyatı en düşük kademede tutuyor. En düşük dediğim %5'lik kısmı bile tutmuyor :)

Hocam siz beni idrak etmediniz. Alıcı bütçesine göre fiyat sunuyor. Size uyar uymaz ayrı konu. Adam size 10 tl'de diyebilir. Sonuçta cebindeki paraya göre iş yaptırmak istiyor.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al