Merhaba arkadaşlar.Uzun zamandır giriş yapmıyordum.Site işleriyle pek uğraşmayınca üstün körü bakıp çıkıyorum tabi.1-2 aydır aklımı kurcalayan fikirler var.Fikirler tabi ki de sanal için.Ben yapamıyorum, başka işlerim var siz yararlanın diye söylüyorum.Öyle efsanevi fikirler değil ama sizlerle paylaşmak istiyorum.

Arkadaşlar ben Nisan ayında google plus'a giriş yaptım.Siteyle alakalı girdim ama çıkmadım.Aktif olarak kullanıyorum ve kullanıcı sayısı oldukça artıyor.

Şimdi asıl konum şu.Facebook'ta bir sayfa var ''haberinbizden'' diye.Bu sayfadan bir arkadaşım facebook'da komik bir video paylaştı.Bende öyle sayfaları beğenmem ama bi bakarım, neymiş ne değilmiş bu sayfa diye.Baktım, o zamanlar 150K beğenisi vardı sayfanın.1-2 gün sonra çok farklı bir kişi de o sayfadan paylaşım yaptı.Sayfaya baktım beğenisi 10K falan artmış derken en az 5-6 birbirinden bağımsız arkadaşım bu sayfadan paylaşım yapmaya başladı.Bir baktım 350K olmuş.Şuan 1.000.000+ kişi sayfada.Kullanıcıları da gördüğüm kadarıyla aktif.Yani hala böyle sayfalar iş yapıyor.Neyse uzun uzun yazdım ama şimdi paragrafın başına geleyim.

Google plus şuan balta girmemiş orman gibi.
Kitle beğenmeye, paylaşmaya, izlemeye hevesli.Ama webmaster olarak çokta kişi yok.Örneğin sayfa kavramı pek yerleşmemiş.Facebook'un Türkiye'de ki o ilk yıllarını düşünün.O geniş aile ulvi paylaşımları gibi.Allah'ı seven 999.999.999 kişi arıyoruz gibi sayfalar.Beğenmenin tabiri caizse b.kunu çıkaran insanlar.Şuan google+ bu durumda.

Sayfa açıp, bu sayfalardan para kazanabilirsiniz.Facebook'da ki sayfa kültürü olmadığından onlarca alanda sayfa açma şansınız var.Bu sayfaları adam akıllı kullanıp para da kazanabilirsiniz.Rakip yok!

Dediğim gibi kitle oldukça iyi.Öyle google+'yı kimse kullanmıyor falan demeyin, 100K takipçisi olan insanlar var.Ünlü falan da değil ha

Tabi ki bir fikir daha var aklıımda.Bu da internet sitesi kurmayla alakalı.

Twitter,facebook gibi sosyal medya siteleri için destek sitelerine ihtiyaç olur.Kapak resimleri, takipçi, duvarını arkadaşlarına kapatma vb. gibi aklınıza gelecek her şey hakkında.Google+ için böyle bir arama yaptığınızda google'da çıkan siteleri görseniz 'yuh!' ulan dersiniz.Ben ilk google+ girerken arama yaptım ordan biliyorum.Yani bu alanda boş.Destek sitesi yok.Bunun hakkında siteler açarak da google+'ya girmek isteyen kişiler için bir destek sitesi kurabilirsiniz ve cidden google'da direk ilk sayfalarda yerinizi alabilirsiniz.Rakibiniz az olur ve para kazanabilirsiniz.

Bakın ben sadece denemek için bir blog sitesi açtım.Site: googleplusi.blogspot.com.tr 3-4 konu açtım ve bıraktım.Tam bir ay olmuş ve google'a ''google+ destek sayfası'' yazınca 2. sayfada.Hiçbir şekilde seoya yönelik bişi yapmadım.Siteyi açtım o kadar.Bu sadece bir örnekti.

Çok karışık oldu herhalde ama mazur görün, paylaşmak istedim bu fikirlerimi sizle.Google plus'ın kolaylıklarını anlat anlat bitiremezsin ama internet devi google'ın sosyal medya kanalı olması, her android telefonda yerini alan uygulamaları vs. deyip konuyu kapatayım.Kolay gelsin :)