1. Evet dediğim gibi o zamanlar durumum iyiydi birikim yapmak yerine harcıyordum zaten inkat etmedim o zamanki iş yerimde komisyon üzerine çalıştığım için aylık 1500-2000 kazancım oluyordu yalan söyliyemem masrafım yok diye harcıyordum. Daha sonra kredi ile araç almak istediğimde bankalarda olumsuz bir sonuç olmadığını öğrenince gittim aldım 53.000 kredi verdiler o zamanlar genelde parayı banka hesabına biriktirmek amacıyla yatırır fakat sonra arkadaşlar v.s harcardım.
2. Arabayı aldım evet halen aynı maaşla çalışıyordum 900 araç kredisi elimede en az 600 tl kalıyordu babannemle kaldığımdan oradaki masrafım oldukça azdı zaten
3. İlk fırsatta yaklaşık 13.000 zarar ederek arabayı satıp onun kredisini ödedim o zaman borcum 78.000 olmuştu o kadar borç içinde arabanın olması hiç gerekli değildi sonraki 1-2 ay bir şekilde idare edebildim ama ne zaman iş yerim kapandı o zaman işler çok zora girdi.

Dediğiniz gibi aylık 1000 TL ile bunları yapmak ciddi anlamda cesaret isterdi yaklaşık 10-12 ay önce günde 200-300 TL benzin parası verebiliyorken şuan 100 tl kredi kartımı ödeyemiyorum. Sonuç olarak ben suçlumuyum ? Evet zamanında ufak bir birikim yapabilseydim ama başınızda bir büyük olmayıp size yol gösteren olmayınca böyle hatalar olabiliyor. En iyi tecrübeyi kendiniz yaşıyorsunuz zaten..

Ek Olarak:

EnderGrafik adlı üyeden alıntı

Hocam bu youtube'den kazanç işi uzun vadede "belki" gelir sağlar size. Sizin alternatif işler(part time) iş bulmanız lazım. Allah yardımcınız olsun zor bir durum. Mesai saatleriniz esnekse zamanında benimde harçlığımı çıkartmak için yaptığım ve çok iyi gelir sağladığım ama ortamı nedeniyle bir süre sonra aile baskısından bıraktığım bir part time iş vardı. O ne diyecek olursanız barlarda garsonluk. Taşeron bir şirket aracılığıyla çalışıyorduk ve günde 200 TL kazandığımız oluyordu. Yılbaşında mesela 600 TL kazanmıştım. Yaşınız genç yapılabilir bir iş..


Pazar günleri sadece izinliyim hocam. Ayrıca öyle yerlere hayatım boyunca gitmedim. Bulsam pazarlarıda çalışmak istiyorum ama babannem bu durumda olunca biraz zor gibi geliyor. Elimdeki tek imkan günde 10 saat bilgisayar başında olmam. Zaten ben 1-2 ay içinde kazanma derdinde değilim asla