lostyazilim
tr.link

Köpek Giren Eve Melek Girmez ?

49 Mesajlar 5.839 Okunma
lstbozum
tr.link

luxfm luxfm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ziraat Katılım I.T
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)

YKaraaslan adlı üyeden alıntı

Dinimizin söylediği şey köpeklere,kedilere vb. bakacağınıza gidin aç karnına yaşayan müslüman kardeşlerinizin karnını doyurun .Ayrıca ben hadis kitaplarından alıntı yaparak cevap verdim.Yorum katmadım.

Hadisi peygamber efendimiz söylediyse dinimizde bunu söylüyor demektir.O zaman uzatmaya gerek yok.

gncmagazin adlı üyeden alıntı

bu adamla 3 sene bırlıkte gecırdım su an bılıp bılmeden konusan bırı varsa oda sensın aılesındekı herkeste jip var tv ye cıkıp peygamber efendımız soyle fakır boyle fakırdı bı tane yatagı bır masası vardı deyıp tv den mılyarlarca lira alıp lüks yaşayan bı adamdan bahsedıyoruz madem fakırlık guzel onurlu ve cennetlık bısey kendısı de boyle yasasın tv de dedıklerıyle ters orantıda yasayan bır adam.

hayvana zulm et dıyen yok besleme dıyende yok evının bahcesı varsa yada terasın beslersın bu kadar basit ama din bunu hane içinde yasaklamıstır denemesıde bedava.

Herseyı sacma bulacagına arasıtırıp okuyup ogren bısey bılmıyosun gecmıs bıde bana cvp yazıyosun..

sadace gülümsüyorum size tamam dahada bişe yazmıyıcam klavye basından yazmak konusmak cok kolay aç karnına yaşayan müslüman kardeşlerinizin karnını doyurun karşındaki insanın bunu yapıp yapmadıgını nerden biliyorsun bende senin hakkında birşey diyemem tartıstıgımız savundugumuz sey aynı ben beslenemez diyenlere sözüm bakılmaz diyenlere...

wmaraci
reklam

gncmagazin gncmagazin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Satış danışmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 185
  • Beğeniler 62 / 41
  • Ticaret 5, (%100)

luxfm adlı üyeden alıntı

sadace gülümsüyorum size tamam dahada bişe yazmıyıcam klavye basından yazmak konusmak cok kolay aç karnına yaşayan müslüman kardeşlerinizin karnını doyurun karşındaki insanın bunu yapıp yapmadıgını nerden biliyorsun bende senin hakkında birşey diyemem tartıstıgımız savundugumuz sey aynı ben beslenemez diyenlere sözüm bakılmaz diyenlere...

işte kuranda da aslına bakarsa ev dısında beslenmesı gerektıgınden once aç ınsanları besleyın yardım edın denıyor.... sen hiç hatipoğlunun hayır yaptıgını gordun mu yapsa bunu ınsanların gozune sokardı boylede bı adam ben tanıyorum ıcım rahat konusuyorum
internetleilgili

kişi bu mesajı beğendi.

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)

ümitünal adlı üyeden alıntı

arkadaşım kadınlara verilen cezaları aynısı erkeklerede veriliyor ama sen okurken baya eksik okumuşsun mevzular herzaman olacak kardeşim çünkü OKuyan az konuşan ÇOK KARDEŞİM dahada cevap veremyeceğim Allah'a emanetsiniz

Eksik okumuyorum sadece eksik yazıyorum cünkü buraya gerçekleri yazarsam tonla küfür'e madur kalıcam biliyorum. Cunku yobaz cok. İkincisi Kadınlara yapılan cezanın aynını erkeklere de yapılıyor dıyorsun peki nerede hoş görü sevgi dini ? din den cıkanı uyarın eğer dın'e dönmezse öldürün diyen bir dinin neresi hoşgörü sevgi dinidir ?

fubia adlı üyeden alıntı

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Din sevgi üzerine kurulmuştur. Asıl kötü olanlar bizim adet töre dediğimiz şeyler yüzünden insanlara kötülük yapanlardır. Benim askerdeki arkadaşım garip garip inançlara inanıyordu, merdivene değilmez, çay içerken dudak deymez gibi. Neden diye sorunca da bizim köyün şeyhi böyle diyor dedi. Hadislerde de geçiyor demişti. Bende hadis nedir diye sordum oda hadis kuranda geçen sözler demek dedi. Bu zihniyet olduktan sonra bırak dini insanlığı bunlara öğretmek çok zordur.

Genel olarak söylenen öyle yapma bu olur, şöyle yapma günah gibi varsayımlar tamamen din dışıdır. Neyin günah neyin sevap olduğu bir tek Allah bilir.

Not: Dindar olarak değil felsefi açıdan bunu yazıyorum.

Saygılar.

Senın ıcın de dıger arkadaşa verdıgım cevap gerçerlidir. Din sevgi barış höşgörü dini değildir kardeşim. İnançlarla alakalı değil olay. Batıl inanç farklı bir olay bunu dine yorman anlamsız. Din adı altında yapılan bir çok şey var ki hiç biri batıl inanç değildir. Din safsatası ile yapılıyor. Ve Bence felsefi acıdan bunu yazıyorum dıye bır daha deme sana gulerler kardeşim. Din ile felsefi acı cok farklıdır ki sen dınden bahsedıyorsun

Kuva-i Kafsinkaf

luxfm luxfm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ziraat Katılım I.T
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)

işte kuranda da aslına bakarsa ev dısında beslenmesı gerektıgınden once aç ınsanları besleyın yardım edın denıyor.... sen hiç hatipoğlunun hayır yaptıgını gordun mu yapsa bunu ınsanların gozune sokardı boylede bı adam ben tanıyorum ıcım rahat konusuyorum

peki kardeşim ben birşey diyemem ben tanımıyorum tanımadıgım bir insan hakkında yorum yapmam ben canlı olan herşeye saygım var bir kusurum yanlış dediğim bişe olduysada herkesten özür.

wmaraci
wmaraci

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/11620/evde-kopek-beslemek-namaza-mani-olur-mu-icinde-kopek-olan-eve-melek-neden-girmez.html

En güzel cevap burada verilmiş. Bir Türkçe bir matematikten bahsetmiyoruz. İslam'dan bahsediyoruz. Kimse kafasına göre fetva vermesin.

• Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)

Hatipoğlu deme kardeşim Adam program başı mılyonları kazanıyor ama Kalkıp fakirlikten yok peygamber efendımız cok fakirdi paltosu yoktu o öyle bir mübarek adamdı falan dıyor e kardeşim madem onun yolundan gıdıyorsun program başı mılyonları kaldırmayı bılıyorsun ama .. Din en iyi Ticaret yoludur .
gncmagazin internetleilgili

kişi bu mesajı beğendi.

Kuva-i Kafsinkaf

fubia fubia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 15 / 56
  • Ticaret 4, (%100)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

Eksik okumuyorum sadece eksik yazıyorum cünkü buraya gerçekleri yazarsam tonla küfür'e madur kalıcam biliyorum. Cunku yobaz cok. İkincisi Kadınlara yapılan cezanın aynını erkeklere de yapılıyor dıyorsun peki nerede hoş görü sevgi dini ? din den cıkanı uyarın eğer dın'e dönmezse öldürün diyen bir dinin neresi hoşgörü sevgi dinidir ?

Senın ıcın de dıger arkadaşa verdıgım cevap gerçerlidir. Din sevgi barış höşgörü dini değildir kardeşim. İnançlarla alakalı değil olay. Batıl inanç farklı bir olay bunu dine yorman anlamsız. Din adı altında yapılan bir çok şey var ki hiç biri batıl inanç değildir. Din safsatası ile yapılıyor. Ve Bence felsefi acıdan bunu yazıyorum dıye bır daha deme sana gulerler kardeşim. Din ile felsefi acı cok farklıdır ki sen dınden bahsedıyorsun

Ya yazdıklarımı okumak işinize gelmiyor ya da anlamıyorsunuz. Dinden çıkanı uyarın dine dönmezse öldürün nerede geçiyor? İslamda birini öldüren insan kendisini öldürmüştür diye ayet var. Ancak şeriat diye tabi edilen kurallarda kısas denilen olay vardır. Mesela sen benim gözümü çıkarırsan ceza olarak gözün çıkarılır. Elimi kesersen elin kesilir. Eski tarihlerde demokrasi mahkeme hapis olmadığı için bu tarz cezalara yönelmişler. Sen şimdi orta doğudaki olayları görerek bu dini anlamaya çalışıyorsan onlar tamamen politiktir.

Burada kimseyi ikna etme vs. içerisine giremeyeceğim. Herkes bildiğini yapsın.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Arkadaş sadece evde köpek beslemenin İslam'daki hükmünü sormuş ağzı olan konuşmuş. Kardeşim cevabını bilmiyorsan sus yahu. Nedir bu? Her konuda ayı şey her konuda aynı şey. Yeter artık. Nedir sizden çektiğimiz!

• Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)

fubia adlı üyeden alıntı

Ya yazdıklarımı okumak işinize gelmiyor ya da anlamıyorsunuz. Dinden çıkanı uyarın dine dönmezse öldürün nerede geçiyor? İslamda birini öldüren insan kendisini öldürmüştür diye ayet var. Ancak şeriat diye tabi edilen kurallarda kısas denilen olay vardır. Mesela sen benim gözümü çıkarırsan ceza olarak gözün çıkarılır. Elimi kesersen elin kesilir. Eski tarihlerde demokrasi mahkeme hapis olmadığı için bu tarz cezalara yönelmişler. Sen şimdi orta doğudaki olayları görerek bu dini anlamaya çalışıyorsan onlar tamamen politiktir.

Burada kimseyi ikna etme vs. içerisine giremeyeceğim. Herkes bildiğini yapsın.

Kuran ı kerim de dinde zorlama yoktur denir ama hadiste ise dinini değiştireni öldürün denir .

"Dinini değiştireni öldürün" hadistir ve Buhari'de geçmektedir.

araştır kardeşim. Rastgele.
internetleilgili

kişi bu mesajı beğendi.

Kuva-i Kafsinkaf
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al