-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
acemi yazılımcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar
Drag&drop işlemleri üzerine araştırma yapıyordum.
Ben hazırladığım bir drag&drop işleminde selectle yaptığım seçime göre drag divlerine değer getirmem mümkün mü(İstanbul ilini seçtim diyelim drag divlerine ilçeleri getirir mi ) ? ve buna ek olarak getirdiğim değeri veritabanına nasıl kaydedebilirim ? Araştırma ve denemeler yaptım ama bir sonuca ulaşamadım.
Çünkü bu veriler daha sonra görüntülenecek ve yine drag drop ile değiştirilebilecek şekilde olmalı.
Kod olarak örnek bir jsfiddle bırakıyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
acemi yazılımcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Konuyu hortlatıcam ama bir önerisi olan var mı ?
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
select combobox diye aratırsanız daha net sonuçlar bulursunuz. Drag drog drogba diye birşey duymadım ben. Kabaca ajax ile yapılıyor. Github'ta il, ilçe, mahalle veritabanları mevcut ajax ile api tarafına şehir id sini gönderdiğinde dönen cevapta ilçe id ve değerleri bir sonraki select in optionlarina taşınır, ardından ilçe id si post edilip dönen cevapta mahalle id ve değerlerini bir sonraki selectin option larina basarsın. Bu işlemler anlık oluyor. Bunu da selectlerde change olduğunda tetikleyerek yapıyorsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
acemi yazılımcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Onu biliyorum hocam :) Dragover ile çektiğim elementin bırakıldığı dropzone'a göre value değerini alıp database e kaydetmek istiyorum.
Drogba sağlam topçudur bu arada :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Tam olarak size lazım olan veriyi anlayamadım ama bir sürükle&bırak örneği hazırladım. Burada her türlü veri alıp işlenebilir.
https://jsfiddle.net/Abdullah61/yrj1cfs6/1/
1 kişi bu mesajı beğendi.
Teddy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam merhaba , veritabaninda il ve ilce olarak tablo yapip iliskilendirip ordanda bu veriyi cekebilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hocam öncelikle geçmiş olsun.
Ben aslında burada olayın özünü göstermeye çalıştım. Sürüklenip bırakılan ilçelerin değerlerini alabildikten sonra bu veriyi istediğiniz gibi işleyebilirsiniz. Buradaki kilit nokta drop: fonkiyonu, burada ui.draggable.text() değeri ilçenin adını veriyor, o ilçenin mahallerini bu değeri kullanıp bulabilirsiniz. Kayıt işlemini de basit bir ajax işlemi ile yapabilirsiniz. db ye neyi ne şekilde kayıt etmek istediğinizi tam anlayamadım. O ilçenin bütün mahallerini mi?
rws
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
kimyager
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
https://www.w3schools.com/jsref/event_ondragend.aspsürüklenen öğeye dragend event ekleyeceksiniz, buradaki callback fonksiyonla istediğiniz işlemleri yapacaksınız
object.addEventListener("dragend", callback);
taşıma sonrası veri kaydetmek istitiyorsanız callbak içinde ajax kullanacaksınız
wordpress-html-css-web işleri yapılır