Exor
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web&Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herkese Merhaba;
Yönetim panelime yöneticiler bölümü açtım. Doğal olarak da ilk id yi alan yönetici benim. Mysql tablomun ismi de yonetici. Şimdi sormak istediğim şu. yonetici tablosunda id'si 1e eşit yöneticinin silinmesini ve düzenlenmesini engellemek istiyorum.
Yönetim panelinde while döngüsü ile yöneticiler gösterdiğim için düzenle ve sil butonları da çıkıyor. IDsi 1 olana çıkmasın gerilerine normal döngü dönsün istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum. Üzerinden nasıl yapabilirim diye düşündüm if döngüsü kullanmak sizce sistemi yorar mı?
if ($yoneticiid=1) {
bla bla bla | |
} else {
bla bla bla | Düzenle butonu | Sil butonu |
}
?>
Sizce bu sistemi çok yorar mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Sanırım ben olsam şöyle yapardım. Yöneticilere level (seviye) verirdim. Silinmesini istemediğiniz yöneticilerin leveli 100 olsun. diğerleri 1 olsun. Sorguyu çekerken level!=100 derseniz gözükmez bile :)
Ama siz görünsünd e silinmesin isterseniz normal bir şekilde çeker if ($Level=100) {sil'i gizle } else { sil aktif et. }
şeklinde bir mantık kurabilirsiniz.
Diğer seçenek yöneticileri inputlarla (checkbox) dizer. En alta bir sil butonu koyarsınız seçili inputları bir diziye atar. Sil'e basıldığında dizideki id'leri silersiniz sistemde kasmamış olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Programlama
-
-
Ad Soyad
R** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
sadece sil butonunu gizlemek yetmez.silme sorgusundada kişiyi kontrol ettirmen lazım.yoksa id yi bilen birisi get değeri göndererek yine siler
Exor
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web&Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cevabı almış oldum. Takıldığım yerlerde sorduğum sorulara cevap verecek insanların olması çok güzel. PHP bilgimin %30unu sizler sayesinde kazandım. Teşekkür ederim.