YumurcaK adlı üyeden alıntı
Ilginize tesekkur ederim arkadaslar sagolun. Tek bir sorum olacak. Ben intertnet uzerinden dersleri takip edecegim ama programin butun derslerini mi yoksa sadece bu is icin gerekli olan kismimi ogrenmeliyim.
Önce after effects panelinin nasıl kullanıldığını bilmek gerekiyor. Ne nerede, ne işe yarıyor? gibi... Bunları bilmeden diğer dersler karmaşık ve zor gelebilir. Sonrasında yeni proje oluşturma, sahne ekleme konularına bakın. Daha sonra sırasıyla keyframe kavramını, yeşil zemin nasıl silinir, hangi effectler kullanılır bunları yazı ve resimlere nasıl hareket verilir bu derslere bakın.
Burada ters piramit öğrenme taktiğini kullanın. Önce piramitin en altı olan genel program bilgilerinden başlayıp ana hedefiniz olan video upload edip yeşil arka plan silme ve resime ve yazılara hareket verme konularına doğru yol alın.
Zaten bunları yaptığınızda neyi nasıl öğreneceğinizi öğrenmeye başlayacaksınız.
Siz bir yerden başlayın, gerisi size kendini gösterecektir. Öğrenme ilginç bir süreçtir. Bazen nereden başlamamız gerektiğini bir türlü bilemeyiz. Nereden başlarsak başlayalım karışık ve zor gelir. Ama gayret ettikçe bu gayretin ilahi bir karşılığı olarak mıdır yoksa yaradılışın temel gerçeğinden midir nedir yollar kendini göstermeye başlar. İşte tam bu noktada KAVRAMA süreci başlar.
Kavrama aşamasından sonrası kolaydır. Ama çoğu kişi kavramaya ulaşamadan "çok zor" deyip pes eder. (hazır eğitimler aramaya başlar).
Aslında benim önerim piyasada çok kaliteli eğitim setleri üreten bir firma var. Ama reklam olmasın diye buradan link vermek istemyorum. PM den ulaşanlara bildirebilirim. Çoğu eğitim setini kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye edeceğim bu setlerle her şeyi öğrenmek mümkün.
Ya da yukarıda dediğim gibi biraz saç baş yolup şu dönüm noktası KAVRAMAya ulaşmak gerekiyor.
Saygılar