merhaba arkadaşlar. youtube üzerinde birçok kanal sinema kanalı mevcut ve bende günde en az 3 film seyreden birisi olarak bir inceleme kanalı açmak istiyorum daha doğrusu düşünüyorum. geçenlerde bir kanalda tamda istediğim şekilde videolar yayınlayan bir kanal buldum işte videosu
Bu Videoya kendisini videoya çeken ablamız sağına soluna filmle ilgili resimler eklerken, arkaplanı da aynı filmde gibi optimize edebiliyor. bunu hangi program yada programlarla yapıyor ve zor bir iş mi acaba bunu öğrenmek istiyorum.
Yukardaki görselde verilen sistemi kurduktan sonra bider tripod kamerayla iyi bir kayıt aldıktan sonra herhangi bir video edit programıyla çok rahat örneğini verdiğin videolardan yapabilirsin.
Green Screen yani yeşil ekran olayı. İnternette daha detaylı bilgi bulabilirsin ama sana şu şekilde açıklayayım. Adobe After Effects ya da bu tarzda farklı bir program yardımı ile arkaplan kolaylıkla değiştirilebiliyor, animasyonlar yapılabiliyor. Oldukça kullanışlı bir program
Sony Vegas Pro ya da After Effects gibi programlar kullanılarak, arka fonu yeşil olmak kaydıyla çekilmiş videoların düzenlenmesi ve efekt işlerinin yapılmasıdır. Yeşil fon kullanılmasının nedeni ise ten rengine en uzak renk olmasıdır. Video efekt işlerinde kullanılır. Kırtasiyeden yeşil mukavvalar alınarak ve duvara monte edilerek ucuz şekilde oluşturulabilir :)
donmezhasan Normalde programı yüklediğinde 30 günlük bir deneme sürümü olarak kullanıyorsun. İstersen Adobe'nin kendi sitesinden indirip deneyebilirsin. Youtube de program hakkında videolu dersler de bulunuyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde sen de en az bu düzeyde bir video yapabilirsin. Fakat videolu dersleri iyi dinlemeli her gün alıştırma yaparak devam etmelisin.
Daha basit ve kolay ulaşabileceğin bir program önerisi yapayım. Camtasia Studio
Resimde gördüğün logo hareketlidir ve arkaplanı yeşildir. Bunu bir insan olarakda düşünebilirsin. Arkaplanı yeşil olmak zorunda da değil. Silmek istediğin rengi seçmen yetiyor fakat zıt renkler olması silme kalitesini arttırır.
Şu videoda logonun harektini gözlemleyebilirsin. Başlangıçta ve 1:05 dk da göz atman yeterli.