Günümüzde ülke dışında eğitim alarak kendini eğitmiş, bu eğitimler sonucunda akademik derecelerini yükseltmiş ve bununla birlikte başarılara doymuş birçok yönetici bulunmakta. Son dönemde aldığı ödüllerle ön plana çıkan ve televizyon dünyasında akademik kariyeriyle kendinden söz ettiren Haldun Altılar şüphesiz ki Türkiye’nin gördüğü en kaliteli yöneticilerden biri.

Haldun Altılar eğitim kariyeri boyunca dört farklı bölüm bitirmiştir. İlk olarak İstanbul Üniversitesine başlayan Altılar, iletişim fakültesini bitirmesinin ardından yurtdışı eğitim serüvenine atılmıştır. Yurt dışında Kanada’nın Alberta eyaletinde bulunan The King's University College’de pazarlama, pazarlama iletişimi ve iletişim yönetimi eğitimi almıştır.

Aldığı bunca eğitimle birlikte iş hayatındaki kariyeri için yeterli altyapı sağlayan Haldun Altılar, 1995 yılında Vakko grubuna ait olan Power Media Group’da kendine uygun bir iş bulur ve iş hayatına başlar.

Power FM, PowerTürk FM, Power XL, Radyo Fenomen ve PowerTürk TV’nin de sahibi olan Power Media Group’da genel müdürlüğe kadar yükselen Altılar, Power Media Group’la birlikte 17 yıl kadar çalışmıştır. Power Media Group’un bugün sahip olduğu imajda büyük emeği bulunan Altılar, oradaki mevkiinden ayrılmasının ardından NumberOne Group’a geçerek iş hayatına devam etmektedir.

Hayatında onlarca ödül aldığı bilinen Altılar’ın RADEV ödüllerinin dördüncüsünde ‘Haldun ALTILAR -Number 1 Tv Genel Müdürü-Medya 1 Grup Başkanı –Yılın Pozitif Medya Yöneticisi’, ‘Radyovizyon: Yılın Pozitif Çıkış Yapan Radyosu Ödülü(Yabancı Müzik)’,’Sn.Haldun Altılar-Number 1 Fm-Yılın Pozitif Yabancı Müzik Radyosu’ ve ‘Radev’in Yıldızı Ödülü’ alarak tek etkinlikte 4 ödül aldığı bilinmektedir.

Haldun Altılar’ın bugüne kadar emeğinin geçtiği şirketlerin yanı sıra, günümüzdeki radyo ve müzik kalitesinin gelişmesinde emeği olduğu düşünülmektedir. Öyle ki, radyo ve televizyon alanlarında yaptığı başarılı girişimler ve işletmesi altındaki yayınların uluslar arası genel yayın yapması onu bu derece başarılı bir iş adamı olarak göstermiştir. Aynı zamanda bu başarısında aldığı eğitiminin payı şüphesiz ki göz ardı edilemez.

Haldun Altılar, bugüne kadar gündeme hep kişisel başarılarıyla oturmuş bir iş adamıdır. Özel hayatını genellikle medyadan uzak tutan Altılar’ın evli ve iki çocuk babası olduğu bilinmektedir.