-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Görsellerini kendi imkanlarımla edinemeyeceğim bir site açtım. Konuları özgün olarak kendim giriyorum; ancak görsel sıkıntısı yaşıyorum. Görsel kullanmamak siteyi etkisiz hale getiriyor. Alıntı görsel kullanmak ise seo'ya zararlı sanırım. Sormak istediklerim:
1-Kopya görsel kullanmak mı mantıklı yoksa görselleri hiç kullanmamak mı?
2-Yazıların tamamı özgün ama görseller kopya ise Google sıralama durumu nasıl olur?
3- Tüm görsellerin kopya olması durumunda spam durumuna düşebilir veya ban yiyebilir miyim?
4- Kopya görselleri %100 özgün hale getiren bir program veya yöntem var mı?
Konu ile ilgili bilgi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum...
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
serbest girişimci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiç bir şey yapamıyorsan resmi paint de uygun boyutta kirp ve yeni resmi farklı formatta isimlendirip kaydet. Al sana kopya olmayan özgün resim
Sana emredildiği gibi dosdoğru ol (HUD: 112)
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Aldığım resimlerin adlarını değiştiriyor, paintte ebatlarını düzenliyor ve yazımı yayınlarken resmin alt özellik etiketleri ve başlığını giriyorum. Ama bildiğim kadarıyla, alıntı resimlerde bunları yapmak resmi özgünleştirmeye yetmiyor. Ya da ben yanlış biliyormuşum. Dediğiniz gibi ise neden webmasterlar kendi görsellerini oluşturmak için o kadar uğraşıyor? Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Sınıf Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Fotoğrafları üstünde oynama yaparak özgünleştirmek mümkün değil. screen capture tuşu ile alıp fazlalıkları silebilirsiniz ve ya 5 clicks screen capture programı var onunla kolayca ekran görüntüsü alıp kaydedebilirsiniz o zaman tamamen özgün olur. Bir diğer yöntem de ayna efekti. Fotoğrafı olduğu gibi kullanmanın çok fazla olumsuz bir etkisi yok ben çoğu fotoğrafı yabancı sitelerden topluyorum ve ismini değiştirip yüklüyorm anahtar kelimelerim görsellerde ilk sıralarda çıkıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
weblozi adlı üyeden alıntı
Hiç bir şey yapamıyorsan resmi paint de uygun boyutta kirp ve yeni resmi farklı formatta isimlendirip kaydet. Al sana kopya olmayan özgün resim
google bu kadar Salak mı sizce ? Pixel değiştirmek, bir cümlenin yarısını yazmak gibi birşey.
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ademoğlu
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Yazıların özgün olduktan sonra resmin bir engel çıkaracağını sanmıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Görsellerle uğraşıp özgünleştirmeye çalışmak, epey zaman alacağa benziyor. Yazılarımı özgün tutup görseller alıntı yapacağım. Ben de arama çubuğunda, konumun ingilizcesini yazıp uygun görseli seçiyorum. Zaten tecrübe ettiğim kadarıyla tam özgünlük de çok iyi değil. Her halukarda, büyük balık küçüğünü yutuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
serbest girişimci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Pixel değiştir demedim resmi orjinal boyutunu kırparak küçült dedim, . Bir resmin pixelini degistirmekle kırpmak arasında dağlar kadar fark var. Pixel değiştiğinde resmin boyutunu değiştirmiş olursunuz lakin resmi kirptiginizda resmi farklılaştirmış olursunuz
Ve bence google bunu anlamayacak kadar salak
1 kişi bu mesajı beğendi.
Sana emredildiği gibi dosdoğru ol (HUD: 112)
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Tamsurum.net
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Şu google'u ilahlaştıranlara şaşıyorum (!) Hangi sistem prntscrn ile alınmış bir resmin hem pixel, hem boyut, hem isim bilgileri değiştirildiği halde bunu anlayabilir ?
Konu sahibi arkadaş'a ; İçin rahat olsun dostum, dilediğin siteden telif hakkı bulunmayan bir resmi ister indir, ister ekran görüntüsü alıp kaydet, aralarında 2-3 kb fark olsun ve ismini değiştir, tavsiyem isimlerde numerik sayılar kullan 00021214 vs vs. Unutma konunda etiketler konu ile alakalı ise o resmi google yine o etiketlerde çıkartır, ismin çok bir önemi yok. Benim diyen arama motoru da bunu anlayamaz. ;) ( denendi )
3 kişi bu mesajı beğendi.