kendoka
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Bir süredir bir proje üzerinde çalışıyorum. Fikir alıyorum. Baya şekillendi artık kafamda.
Bir de şu konuyu açayım dedim.
Genel içerikli bir sitede site açıklamasında ve etiketlerde nasıl kelimeler kullanılır. Marka oluşturmak adına slogan mı koymak mantıklı yoksa arama hacmi büyük kelimeleri kullanmak mı ?
Sitemin amacı şu.
İnsanların kaliteli içerik bulabileceği, içerik ekleyip para kazanabilecekleri ve sağlık, spor, tarih, kültür, bilim alanlarında uzman makaleler bulabilecekleri, sohbet edebilecekleri bir ortam oluşturmak.
Böyle bir sitede hedeflenen bir anahtar kelime olmaz gibi. Ama bir yandan acaba bu alanlara uygun bir anahtar kelime mi bulmak gerek diye düşünüyorum.
Şimdiden teşekürler.
Şimdi onedi.com a baktım. Bilgiler şu halde.
Onedio.com
Başlık: Onedio - Sosyal İçerik Platformu
Açıklama: En İyi, En Güncel, En Çok Konuşulan Haberler Onedio'da. Reklamlara boğulmadan, farklı kaynaklardan tamamen tarafsız haberleri okuyun. Onedio, Türkiye'nin en yeni ve en hızlı büyüyen haber sitesi.
Burada dikkatimi çeken onların da haber ve haberler kelimelerini kullanmaları. Fakat haber kelimesi ve türevleri için pek de başarılı görünmüyorlar. Ben [U]"en iyi haberler" "en güncel haberler" "En Çok Konuşulan Haberler" "haber sitesi" "tarafsız haberler"[/U] gibi kelimelerde iyi bir pozisyon bekliyordum ama bu açıdan hiç bir faydasını görememişler galiba.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Marka yaratmak isteniyor ise, elbette; ona göre hareket edilmesi gereklidir. Anahtar kelime değil, isim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Reklam Ajansı
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Onedio gibi siteler biraz kıyaslamak için yanlış bana kalırsa çünkü o denli büyük ziyaretçi kapasitesi ve geri dönüşüne hatta ziyaretçinin sitede kalma süreleri o kadar yüksekken anahtar kelimelerini değiştirmiş olmaları yani ilk zamanki hallerine kıyasla daha zor kelimelere yönelmiş olabilmeleri muhtemel.
Hani ciddi anlamda yatırım yaparım ben tanıtım yazıları sosyal medya reklamları vs. diyosan sende haberler falan yüklen ama senin tarzın bi site için ana sayfa vs yerlerden çok yazının googlede cıkması yeterli olur asıl kitleyi facebook reklamları twitter reklamları ile çek bence . Yani xxx kişisi arabada xxx ile birliktede bile görüntülensen ilk sırada yeterli en başlarda sana bence
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Reklam Ajansı
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
yani ama site adında bence haber kelimesi geçmesinbana artık haber yazan siteler itici geliyor resmi kalıyor bir nevi yani onedio varken milliyeter hürriyete girmi yorum birde o siteler ziyaretçiyi içerde tutmaktan çok googlede görüp girsine bakarken onediyoda birşey okurken sağdan soldan biton merak ettiren yazı geç,yor illaki bir 2 bişey daha okuyosun çıkmadan veya izliyorsun .
Yani uzun uzun makaleler yerine 10 20 maddede resimli konular açıyolar ONEDİO o şekilde tanıttı kendini yanlış bilmiyorsam o listeler ile