TRomantik Aslında az önce daha uzun bir mesaj yazmıştım. Sonra vazgeçtim ama kusura bakmazsan bu insanları palazlandıranlar da sizlersiniz.
Bir SEO paketi alıyorsan, önce sana satış yapan adamın kendi anahtar kelimesinde nerede olduğuna bakacaksın. Kurumsal kimliği var mı, yoksa bu işi merdivenaltı mı yapıyor diye en azından bir vergi numarası, şirket bilgilerini talep edersin. Hosting hizmetiyse YS Belgesi sorarsın.
Standart bir seo çalışması için gerekli tüm bilgiler zaten internette mevcut. Çok ekstra rekabetin olduğu sektörler olur, tek bir sıralama binlerce lira gelir getirir: o zaman seo paketi alırsın.
Az önce başka bir konuda da arkadaş SEO hizmetinden kendisine gönderilen raporu paylaşmış. Ben SEO Uzmanı olmadığım halde onlarca twitter profilini takip ediyorum, bir o kadar forum ve site. Adamlar zaten herşeyi kendilerine saklamadan da açıklıyorlar. O size verilen SEO paket içeriğini kendiniz de hazırlarsınız. Az biraz Webmaster çevreniz varsa içine iyi ve kaliteli siteler de katarsınız. Zaten bu çalışmaların birçoğu anlık olarak elektroşok etkisi yapıyor. Hiç bilmeyen biri olsa şunu düşünür: Siz Google'sınız. Bir siteyi takip ediyorsunuz. Site bir günde onlarca backlink, konudan konuya, forumdan foruma paylaşım... Sonra aniden eski hale dönüş.
SEO dediğin şey bir firmayla oturup ihtiyaçlar belirlendikten sonra gerekirse 6 aylık ya da 1 seneye varacak şekilde bir program belirlenerek yapılan şeydir. Bu iş matematik işi. Ne zaman hangi linkleme yöntemini kullanacağınız, hangi siteleri değerlendireceğiniz, hangi anahtar kelimelerde rekabete gireceğiniz... Sitenin zayıf ve güçlü yanlarının belirlenmesi vs. Bunlar elbette ki 200 liraya ve iki günde 100 tane backlink almayla olmaz.
Size geçmiş olsun. Yine de bundan da birçok şey öğrenmişsiniz ama çalışma yaparken önce karşınızdakinin durumunu bir araştırın.
Bugün sağlıklı bir analiz için bile misal MOZ'un seo araçlarına aylık 99 $ ödeniyor.