netbozum
tr.link

Subdomain seo etkisi ?

7 Mesajlar 2.525 Okunma
acebozum
tr.link

mondschein mondschein WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)
anahtar kelimeleri subdomain seklinde kullanmak mı yoksa kategori olarak kullanmak mı faydalı.

ornek: giyim.sitesi.com

elbise.sitesi.com

sitesi.com/giyim
sitesi.com/elbise

faydası zararı nedir.

googleasistan
reklam

Schwarz Schwarz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek İthalat İhracat
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** H**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 9 / 33
  • Ticaret 2, (%50)
Çok fazla emin değilim ama bildiğim kadaryıla kategori şeklinde açmak daha iyi diye biliyorum. Subdomain olduğunda yeni bir site olarak gözüküyor ve sıralamada yukarı çıkması kategoriye göre daha zor olduğunu biliyorum. Mutlaka daha iyi bilen biri vardır ve yardımcı olucaktır. Ama bende bu bildiğimi wmaraci forumunda bi konuda okumuştum yanlış biliyosam suç o arkadaşındır :)

fckinglegendary fckinglegendary WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 13 / 26
  • Ticaret 2, (%100)
Tam olarak emin değilim fakat daha önce biraz araştırmıştım bende. Hepsiyle tek tek ilgilenirim dersen subdomain daha mantıklı oluyor.

wordpressman wordpressman Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 43 / 101
  • Ticaret 4, (%100)
subdomaini google, ana domaininizden bağımsız bir site olarak görür ve yapacağınız işler ana sitenizden bağımsız sayılır bu nedenle eğer ana siteniz bağımsız bir iş yapacaksanız doğal olarak seo işide farklı olacaktır

wmaraci
wmaraci

KaanGundovan KaanGundovan Kaan Gündovan Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Özel Sektör / Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 520
  • Beğeniler 27 / 121
  • Ticaret 0, (%0)
giyim.sitesi.com
elbise.sitesi.com

Yukarıdaki iki site "sitesi.com" a ait değil, her biri farklı bir site olarak görür.

sitesi.com/giyim
sitesi.com/elbise

Yukarıdaki domainlerde ise "sitesi.com" a ait iki farklı bölüm görür ve indekslerken "sitesi.com" olarak ele alır.

En baştaki 2 domain 3 farklı site demektir. Fakat alttaki 2 domain aynı sitenin farklı bölümleri anlamına gelir.

mondschein mondschein WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)
sağolun hocalarım. niche site için dusunmustum. boyle yapınca tam olarak niche olmuyor ama biliyorum. amacım belirledigim 4 -5 kelimeyi yeni domain almadan kendi sitem uzerinden yapmak. anahtar kelimeleri subdomain olarak kullanmak istiyorum.

bu gozle bakıp cevap verirseniz sevinirim

Schwarz adlı üyeden alıntı

Çok fazla emin değilim ama bildiğim kadaryıla kategori şeklinde açmak daha iyi diye biliyorum. Subdomain olduğunda yeni bir site olarak gözüküyor ve sıralamada yukarı çıkması kategoriye göre daha zor olduğunu biliyorum. Mutlaka daha iyi bilen biri vardır ve yardımcı olucaktır. Ama bende bu bildiğimi wmaraci forumunda bi konuda okumuştum yanlış biliyosam suç o arkadaşındır :)

Ek Olarak:

fckinglegendary adlı üyeden alıntı

Tam olarak emin değilim fakat daha önce biraz araştırmıştım bende. Hepsiyle tek tek ilgilenirim dersen subdomain daha mantıklı oluyor.

Ek Olarak:

wordpressman adlı üyeden alıntı

subdomaini google, ana domaininizden bağımsız bir site olarak görür ve yapacağınız işler ana sitenizden bağımsız sayılır bu nedenle eğer ana siteniz bağımsız bir iş yapacaksanız doğal olarak seo işide farklı olacaktır

Ek Olarak:

KaanGundovan adlı üyeden alıntı

giyim.sitesi.com
elbise.sitesi.com

Yukarıdaki iki site "sitesi.com" a ait değil, her biri farklı bir site olarak görür.

sitesi.com/giyim
sitesi.com/elbise

Yukarıdaki domainlerde ise "sitesi.com" a ait iki farklı bölüm görür ve indekslerken "sitesi.com" olarak ele alır.

En baştaki 2 domain 3 farklı site demektir. Fakat alttaki 2 domain aynı sitenin farklı bölümleri anlamına gelir.

fckinglegendary fckinglegendary WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 13 / 26
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam mesela saglik.sitesi.com ve borsa.sitesi.com şeklinde olacaksa subdomain ile yapabilirsiniz. Fakat sağlık sitesi kurmak istiyorsunuz o zaman zayiflama.sitesi.com ve fitness.sitesi.com açmak yerine kategori şeklinde yapmanız daha mantıklı olur bence

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al