-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / K
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
1-Backlink ne oluyor? nereye verilir
verdiğiniz bilgiler süper çoook teşekkürler:)
3-5. sorumdaki artı google algoritmalarına katkıda da bulunuyor bildiğim
mesela paleo diyeti diye konu açtım, google ilk sıralardayım, ve 3e düştüm
o zaman paleo diyetiyle ilgili bir konu daha açıp içine ekleyince bir süre sonra yükseldiğimi görüyorum
4-etiket sayfaları yerine ana konuyu çıkartmaya başladı. bundan kastınız ne?
5- kişisel deneyemim gösteriyor ki google otomatik etiketleri üzerinde bir başlık açınca daha üstteyim, içerikle ilgili özgün bir başlık açınca daha alt sıralardayım bu nasıl oluyor
[
5- makale hazırladık diyelim dukan diyeti konusunu açtık
bir daha dukanla ilgili konu açınca geçmişte açtığımız linke yeni açtığımız
linki eklemek artı puan
Bu artı puan Ziyaretçinizle ve konuların birbiri ile bağlantısına göre değişir. Dükan diyeti adlı yazınıza gelen bir ziyaretçi, Dukan diyeti Ne zaman tehlikeli olur gibi bir makaleyi okumak isteyebilir. Bu ziyaretçi davranışına göre değişir.
Bir diğer önemi ise, site içi linklemeye yaptıgı katkı. Konu içinde benzer konulara link vermek bir nevi navigasyon özelliği gösterir ve botlarla ziyaretçileri bir Güzergah Belirler.
6- etiket konusu çok karışık her kafadan bir ses çıkıyor? kendi çalıştığım yerde
uygulamam şu diyelim çocuk yetiştirme konusunda bir makale yazdım
otomatik etiketim yalnızca çocuk eğitimi, çocuk psikolojisi , yalnızca 2-3 etiket
veya diyelim portal diyeti konusunu açtım, otomatik etiketim diyet hızlı kilo verme zayıflama portakal, doğru mu sizce
Google son dönemlerde yaptıgı güncellemelerle arama sonuçlarında yer alan Böylelikle etiket spamcılarının önüne geçilmiş oldu.
Google etiket konusunda sadece içerikleri birbirine bağlamak için kullanın diyor.
Yine dukan diyeti örneğini verelim.
Dukan diyeti ile ilgili yaklaşık 100 tane yazı yazabilirsiniz ( Kaç kalori, Nasıl yapılır, Nelere dikat edilmeli, Kahvaltı listesi, Öğle listesi vs). Tüm bu başlıkların ortak noktası Dukan diyetidir. Sizin yazınızda yazacağınız olası etiketler ; Dukan diyeti, Nasıl yapılır, Diyet Listesi olmalıdır.
7-güncel güncel diye herkes tavsiye ediyor kadın sitesinde güncel
konu nedir ki, hep aynı şeyler dönüyor diyet listesi, makyaj nasıl yapılır
vb bu konunun günceli mi olur
Güncellikten kasıt, Sürekli içerik girilmesidir. Kimsenin yazmadıgı bir konuda yazmanız beklenmiyor ancak bunu başarırsanız, Tr'de önemli bir yere sahip olursunuz.
Bundan 10 yıl önce de Ergenlik döneminde olan biri sivilce tedavisi diye arama yapıyordu bu günde aynı arama yapılıyor. önemli olan googleye Güncelliğini yitirmemiş içerik sundugunuzu göstermektir.
8- çalıştığım yerde konulara başlık atarken google otomatik etiketlere
göre atıyorum mesela google dukan diyeti konusunu etiketlemiş
dukan diyeti örnek liste, dukan diyetine başlayanlar için klavuz dukan diyeti
hakkında herşey gibi google otomatik etikete göre gidiyorum yanlış mı ne dersiniz
Bu kullandığınız eklentiden dolayı, sunulan önerilerdir. Google de en çok aranan anahtar kelime ve varyasyonlarını size gösterir. Bu başlıkları kullanabilirsiniz ancak bilmeniz gereken bu başlıklarda rekabetin yüksek olacağıdır. Bunun için daha alt seviyede yer alan ve muhtemelen üst sırada yer alabileceğiniz başlıklar atmaya çalışın. Ziyaretçi geldikçe konu arama sonuçlarında üst sıraya yükselecektir.
Herkese yetecek kadar büyük olan Bu pastadan bir dilim de sizin yemeniz dileğiyle ; Bol şanslar.[/QUOTE]
Ek Olarak: onikibilgi en son kilin saça faydaları diye bir konu açmış googlde aratıyorsun konuyu,
2. sayfada ciltnette aynı konuyu üzerinde oynamış, kelimeleri değiştirmiş
google özgün içerik sayar mı sizce bunu ne dersiniz
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Çok karışmış ama anladığım kadarıyla yanıtlamaya Çalışayım.
a ) izletebilirseniz Video resimden daha etkilidir. Çünkü videoyu izleyen kişi video süresi kadar sitenizde zaman gecirir. Görselin avantajlı olmasının sebebi ; içeriğe farklı bir hava katıyor olması. gazetelerde hiç resim kullanılmasaydı emin olun kimse okumazdı.
b ) Edit.
c ) önce ki cevapta yazdıgımı söylüyorsunuz : Gerektiği kadar yazı yazmak. Doğru düşüncedesiniz.
D ) Bunun adı Navigasyondur. Site içinde ki her link bir yol gösterir. Abartılmadan kullanılması iyi etki yaratır. Söylediğinizde haklısınız. (3 sorunuzunda cevabı aynı zamanda )
4 ) Eskiden google aramalarında şöyle sonuçlar görürdük. Örneğin siz Dukan diyeti ile ilgili yazı yazdınız. Etiket olarak Dukan diyeti Öldürüyor girdiniz. Google arama sonuçlarında Dukan diyeti öldürüyor diye bir arama yapıldıgında sonuçlarda Bu etiketiniz görünürdü. Ancak şimdi Ana konunuz görüyor. Etiket sayfaları arama sonuçlarından çıkarılmaya başlandı.
5 ) Bu kelimeden kelimeye göre değişir. Editörlük yaptıgınız site kesinlikle kıyaslama yapmayınız. Bahsedilen site TR'de o alanda tek lider. A yazsanız ilk sayfadan sıralamaya girecek derecede otoriter.
Backlink : Bir başkasının sizin sitenize verdiği linktir.
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...