DeLi1SeY
1881 - 193∞, özlemle...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar şuan elimde şu üst resimdeki Lenovo Z570 laptop bulunmakta 8gb ram var makinada 750 gb hdd 1gb harici ekran kartı bulunmakta alt tarafta bi tuşla turbo bost özelliğini kullanarak ekran kartını 2gb a çıkarıyordu ama formattan sonra o özelliği çalıştıramadım bida şuanda
bilgisayarımda çift işletim sistemi var 39 Gb lık gibi bi alanda xp var 75 gb kadar alanda win7 kurulu geri kalanı depo olarak E olarak bulunuyor ama bilgisayar acronisle yeni geri almama ragmen yani yeni format atmış gibi olsamda çok ağır bilgisayar açılışta kendine gelmesi sağlam 7-8 dakikayı buluyor hatta belkide 10 dakika sizce bunun sebebi nedir çift işletim sistemimi bu makinayı böyle yapıyor ? ne önerirsiniz
Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
eğitim
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
başlat-çalıştır-msconfig ile başlangıçta açılan dosyaları kontrol et üstat. Oradakileri tek tek tanımıyorsan google de arat ve işine yaramayanları kapat. Büyük ihtimalle bir program başlangıçta tam performans çalışarak sistem açılışını geçiktiriyordur. Bir de antivirüs ayarlarını kontrol et, açılışta kontrol sonrası açılış yapıyorsa o da açılışı fazlası ile geçiktirir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
DeLi1SeY
1881 - 193∞, özlemle...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bunu nereden nasıl yapmalıyım acaba avira free antivirüs var
Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
eğitim
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
üstat free ise pek sıkıntı yapmaz. Başlangıçta da öyle full kontrol yapıp kasmaz. Sen msconfig ayarları ile başlangıcı kontrol et ve orada açılan dosyaların isimlerini tek tek kontrol et. Ayrıca açıldıktan sonra görev yöneticisi - işlemler bölümünden bellek bölümüne bak, orada aşırı hareket gösteren bir şey var mı diye. Bir de unutmadan yüklediğin işletim sistemi eğer internetten indirme ise ve şu sp3 lü gibilerden ise onların bazılarında ekstra eklemeler yaptıkları için de açılışı kasar, mesela vista veya win7 görünümü vermek için onlar da kasma yapabilir. Tabii son ihtimal açılışı zorlayan bir virüs de olabilir bilgisayarında...
Ek Olarak: unutmadan hard diskinde bad sector varsa o da yapabilir, bir kez başıma gelmişti, ama sonrasında ani kapanmalar yapıyor bad sector. Onu da bir programla kontrol et. Tabii daha başka sebepler de olabilir benim aklıma gelmeyen eminim konuyu üstatlar görüp yardımcı olacaklardır.
Ek Olarak: biraz araştırdım da işini görsün diye yazayım dedim.
https://www.facebook.com/LenovoTurkey
buraya gir ve sorununu anlat, hemen dönüş yapılıyormuş ve anladığım kadarı ile de bios güncellemesi yaptıranlar bu sorundan kurtulmuş. Ancek kendin yapma servise yaptır mutlaka garantin ölmesin
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Sistem Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Eğer herşey normalse hdd'ni kontrol et. Hdd sorun olabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Doly.com.tr=>Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri | DolyBilisim.com=>Proje Bilgisayar Çözümleri
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Seo, Wordpress, Security
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
65, (%100)
önce işlemciye bak sıcakmı değilse advanced systemcare indir logları falan silsin bi reset at
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Elektronik Tamircisi
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
HDD. 5400 rpm hdd koymuşlardır boyutu da büyük olduğu için sistemin okunması/yüklenmesi uzun sürüyor. imkanın varsa SSD al yoksa başlangıç programlarının tamamını kapat.
arizanotlari.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
SEM - İnbound Marketing
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
sadece açılışta yavaşlık var ise, ilk yorumda arkadaşın dediği gibi, başlat tıklayı aramaya msconfig yazıp açın sonrasında başlangıçta açılan bölümünden, bilgisayarınız açılırken otomatik olarak açılan programları seçin, tick işareti olacak yanlarında.
Eğer komple yavaşlık söz konusu ise çift işletim sisteminden kaynaklanıyordur büyük ihtimalle.
DeLi1SeY
1881 - 193∞, özlemle...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hepinize teşekkürler arkadaşlar defalarca girip okudum iş yerinde ama bi türlü hepsini uygulamaya zamanım olmadı girişteki programları microsoft dışındakileri hep iptal ettim ama geri kalanlara zamanım olmadı