-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici / Youtuber
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Arkadaşlar okul projesi için yazdığım php script'in siteme demo kurulumunu yapmaya çaışıyorum.
Demo localhost'ta çalışıyor ama yüklerken ben bu sitesi xxx.com/portfolyo/proje şeklinde yüklemek istiyorum. Böyle yapınca çalıştıramadım. Veri tabanını nasıl yüklerim acaba?
Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Normal site yükler gibi veritabanı oluşturun,içerisine sql dosyasını yükleyin,bağlantıyı yapın,kullanın :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
kelebek adlı üyeden alıntı
Normal site yükler gibi veritabanı oluşturun,içerisine sql dosyasını yükleyin,bağlantıyı yapın,kullanın :)
HOcam benim ver tabanım öneksiz bir isimde. Yüklerken sitenin ön ekini alıyor xxx_dbismi gibi. Bu yüzden içe aktarırken kulanıcı adı ve şifre isim aynı olmadığından uyuşmuyor. Yapamadım yani anlayacağın :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hocam işte veritabanına bağlantı yaptığınız dosyayı düzenleyeceksiniz ona göre genelde script kodlarken bağlan.php,ayar.php gibi bir dosya kullanılır sonra istenilen yere çağrılır bu dosya sizde muhtemelen kullanmışsınızdır onu düzenlemeniz gerek
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
think, move, design.
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Ayar dosyasindan db bilgilerini duzenlerseniz sorun cozulur.
think, move, design.
IG: furkanekmen
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
kelebek adlı üyeden alıntı
Hocam işte veritabanına bağlantı yaptığınız dosyayı düzenleyeceksiniz ona göre genelde script kodlarken bağlan.php,ayar.php gibi bir dosya kullanılır sonra istenilen yere çağrılır bu dosya sizde muhtemelen kullanmışsınızdır onu düzenlemeniz gerek
Düzenliyorum ama bu seferde ismini değiştirdiğim için ver tabanını phpmyadmin'e yükleyemiyorum. Normalde ortada sorun yok gibi yaptığım işlemlerde ama gözden kaçırdığım bir yer var işte :)
Ek Olarak: Var olan veri tabanının ismini nasıl değiştiririm arkadaşlar. Localdeki veri tabanını dışa aktarmadan önce istediğim isim ile değiiştirebilirsem sorunu çözülecek sanıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hocam veritabanının sql dosyasını bana atın değiştireyim
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Arkadaşlar veri tabanı ismini değiştirdim Şimdi ise karşıma çıkan sorun karakter setlerinin uyuşmaması. Normalde utf8_turkish_ci kullanıyorum ama yüklerken utf8mb4_turkish_ci kullanıyorsunuz bilirnmeyen karakter seti hatası veriyor.
Ayrıca eğitim tablosunu yüklüyor hakkımızda kısmında hata veriyor. Normalde ikiside aynı karakter setini kullanırken birine hata vermiyor :)
Localdeki çalışan tablolar
Yüklerken aldığım hata
ayesoft
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Wordpress Developer
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ut8mb4 karakter setini tanımadığını yazıyor. Veritabanının olduğu yerden karakter setini direkt utf8 e çevirip yedek alabilir veya sql dosyasını açıp utf8mb4 yazılarını direkt utf8 e çevirip kayıt edebilirsin (kayıtta veya aktarımda karakterler bozulabilir)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
ayesoft adlı üyeden alıntı
ut8mb4 karakter setini tanımadığını yazıyor. Veritabanının olduğu yerden karakter setini direkt utf8 e çevirip yedek alabilir veya sql dosyasını açıp utf8mb4 yazılarını direkt utf8 e çevirip kayıt edebilirsin (kayıtta veya aktarımda karakterler bozulabilir)
Ahmet abi tabloların kendisinde o seti kullanmıyordum ama zamanında gözden kaçırmışım demekki :) Tek tek tipleri değiştirerek yaptım dediğin gibi sağolasın :)
1 kişi bu mesajı beğendi.