-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar az önce plesk sunucumda son sürüme geçtim. Ardından php sürümlerim yenilendi ve sunucumdaki dil kodlaması utf-8 olmayan tüm sitelerimin türkçe karakterleri bozuldu. Php sürümünü eski haline aldığım halde türkçe karakterler düzelmedi. Bu sorunun çözümünü bilen var mıdır? Sitelerin yönetim paneline girip türkçe karakterleri düzeltince yazılar tekrar normale dönüyor fakat onbinlerce sayfa yazıyı bu şekilde düzenleyemem. Yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
"Fikirlerin çarpışmasından hakikat ışığı doğar"
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Ücreti neyse öderim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tırnağın varsa başını kaşıyacan. Neyse ki kendi sorunumu Php sürümünü eski sürüme dönüştürerek çözebildim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Onpage ve Offpage SEO
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Header.php dosyası ve veritabanı kodlamasını UTF-8 yapın. charset= bölümünü index.php'de bulup charset=UTF-8 yapın. Ama öncesinde zaten Türkçe karakter desteği varsa güncelleme nasıl kodlamayı değiştirebildi, bilmiyorum, incelemek gerekir. Tema da uyumsuz olabilir, ioncube gibi şifrelemeler aktif olabilir. Hostinginize başvurursanız halledeceklerdir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aydoğan338,
Cevap için teşekkürler. Sitenin karakter kodlaması ISO-8859-9 olarak kodlanmış, veri tabanı da buna göre ayarlanmıştı. Plesk güncellemesine kadar bir sorun yoktu. Ne olduysa otomatik güncelleme sonrası oldu. Sunucuda bulunan ve UTF-8 olarak kodlanan sitelerde bir sorun oluşmadı fakat ISO-8859-9 olanların hepsi karakterleri bozdu. Deneme amaçlı birkaç içeriği yeniden yazdım. Yeni yazdığım içeriklerde türkçe karakterler sorunsuz görünüyordu. Fakat 10 binlerce sayfa içeriği yeniden yazmam mümkün değildi. Hosting firmamıza sorunu bildirdiğimde topu yazılımcıya attı. O gece sabaha kadar uyumadım. Sonuç olarak sorunlu sitelerin PHP sürümlerini eski durumuna getirdim sorun çözüldü.
1 kişi bu mesajı beğendi.