Neoyun adlı üyeden alıntı
Ben çocukluğumdan beri, oyunlarla, filmlerle, dizilerle öğrendim İngilizceyi. Çatır çatır da konuşuyorum. Önemli olan bir dili komple hayatınıza sokmak, benim bütün cihazlarım İngilizce, bütün yazılımlarım İngilizce, izlediğim şeyleri altyazısız İngilizce olarak izliyorum. Çalıştığım insanlar yabancı, hatta iş yaptığım bir Rus arkadaşa ben öğrettim İngilizceyi.
Türkçe'yi bayağı bir kısıp, odağınızı İngilizce işlere yöneltin, İngilizce makaleler okuyun. Yapabildiğiniz her şeyi İngilizce yapın.
Bilgi için teşekkür ederim, bunu bir arkadaşım da söylemişti. Ancak benim günlük hayatımda konuşabileceğim ingilizce bilen ya da ingiliz birisi yok. Siz Amerika'da yaşıyorsunuz sanırım, bir yerde yaşamı devam ettirebilmek için oranın dilini bilmek gerekir. Benim de böyle bir fırsatım olsaydı bende bir şeyler öğrenebilirdim sanırım. Dizi, film ve programları ben de deneyeceğim.
fulltimeonline adlı üyeden alıntı
Sakın kursa para yatırmak gibi bir hata yapma pratik konusabileceğin chat arkadasları bulman daha yararlı olacaktır. Yada bir ara benim arkadaşım netten bir site bulduğunu para ile saat satın alıp ingilizce seviyenize göre sizinle ingilizce ve türkçe sohbet ettiğni çok faydasını gördüğünü söylemişti ama kurslar malesef. Bu iş kursla olacak iş değil yani pratikle olacak bir iş bence çünkü yıllardır yabancı film izleye izleye şuan biri yanımda ingilizce konuşsun şakır şakır anlarım ama konuşma pratiğimiz olmadığından tarzanca konuşuyoruz iş sadece pratikte bitiyor.
Hocam o sitenin adresini buradan veya özelden verebilme şansınız var mı acaba? Teşekür ederim.
yekpare adlı üyeden alıntı
hocam ben de ingilizce öğrenmek için epey kaynak toplamıştım, burada da sizin vesilenizle paylaşmış olayım.
https://etkilipratikingilizce.com/ bu sitenin mail bültenine kayıt oluyorsunuz ve giriş seviyesinden itibaren size her gün mail kutunuza video atmaya başlıyor. oldukça faydalı.
https://www.youtube.com/user/konusarakogren bu kanalda da ingilizce dersleri var, faydalı olduğunu söyleyebilirim.
bunun dışında kendin de aratarak fazlasıyla faydalı kurslar bulabilirsin.
voscreen'i kullanmadım ama epey öven var.
dipnot olarak vidobu'nun ücretli ingilizce kursunun da epey faydalı olduğunu söyleyenler var. (ben kullanmadım)
Hocam bilmiyorum kurs olmadan yapabilir miyim ama deneyeceğim, verdiğiniz kaynaklar için teşekkür ederim bir inceleyip, plan program yapayım :)
NovemberNight adlı üyeden alıntı
Gucluyazar cümle var cümle var hocam, hangi cümleyi anlıyorsunuz:D
Mesela şu metne bakın. Aşağı yukarı upp-int düzeyinde bir metin.
Bu metne baktığınızda anlıyor musunuz? Dil bilgisi yoksa metni anlamanız da zor çünkü metinde relative cümleler var, passive cümleler var, bağlaçlar var şu var bu var.
Hocam ufak tefek şeyler anladım ama metni özetle derseniz özetleyemem. Kelimeleri birleştiremedim, en rahat anladığım ingilizce metinler; yazışmalar, diyaloglar.....