lostyazilim
tr.link

İngilizce makale yazmak istiyorum, eğitim öneriniz nedir?

33 Mesajlar 4.822 Okunma
lstbozum
tr.link

fulltimeonline fulltimeonline WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 49 / 45
  • Ticaret 1, (%100)

Gucluyazar adlı üyeden alıntı

Hepimiz ilkokuldan liseye kadar bir takım ingilizce gördük ama pek bir şey öğrenmedik.
Kurslar da böyle değildir umarım, hızlandırılmış bir kurs bulabilmek ümidiyle arıyorum bakalım hocam.

Sakın kursa para yatırmak gibi bir hata yapma pratik konusabileceğin chat arkadasları bulman daha yararlı olacaktır. Yada bir ara benim arkadaşım netten bir site bulduğunu para ile saat satın alıp ingilizce seviyenize göre sizinle ingilizce ve türkçe sohbet ettiğni çok faydasını gördüğünü söylemişti ama kurslar malesef. Bu iş kursla olacak iş değil yani pratikle olacak bir iş bence çünkü yıllardır yabancı film izleye izleye şuan biri yanımda ingilizce konuşsun şakır şakır anlarım ama konuşma pratiğimiz olmadığından tarzanca konuşuyoruz iş sadece pratikte bitiyor.

wmaraci
reklam

yekpare yekpare WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
hocam ben de ingilizce öğrenmek için epey kaynak toplamıştım, burada da sizin vesilenizle paylaşmış olayım.

https://etkilipratikingilizce.com/ bu sitenin mail bültenine kayıt oluyorsunuz ve giriş seviyesinden itibaren size her gün mail kutunuza video atmaya başlıyor. oldukça faydalı.

https://www.youtube.com/user/konusarakogren bu kanalda da ingilizce dersleri var, faydalı olduğunu söyleyebilirim.

bunun dışında kendin de aratarak fazlasıyla faydalı kurslar bulabilirsin.
voscreen'i kullanmadım ama epey öven var.
dipnot olarak vidobu'nun ücretli ingilizce kursunun da epey faydalı olduğunu söyleyenler var. (ben kullanmadım)

Gucluyazar Gucluyazar Proje Adamı :) Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Sağlıkçı Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)

Neoyun adlı üyeden alıntı

Ben çocukluğumdan beri, oyunlarla, filmlerle, dizilerle öğrendim İngilizceyi. Çatır çatır da konuşuyorum. Önemli olan bir dili komple hayatınıza sokmak, benim bütün cihazlarım İngilizce, bütün yazılımlarım İngilizce, izlediğim şeyleri altyazısız İngilizce olarak izliyorum. Çalıştığım insanlar yabancı, hatta iş yaptığım bir Rus arkadaşa ben öğrettim İngilizceyi.

Türkçe'yi bayağı bir kısıp, odağınızı İngilizce işlere yöneltin, İngilizce makaleler okuyun. Yapabildiğiniz her şeyi İngilizce yapın.

Bilgi için teşekkür ederim, bunu bir arkadaşım da söylemişti. Ancak benim günlük hayatımda konuşabileceğim ingilizce bilen ya da ingiliz birisi yok. Siz Amerika'da yaşıyorsunuz sanırım, bir yerde yaşamı devam ettirebilmek için oranın dilini bilmek gerekir. Benim de böyle bir fırsatım olsaydı bende bir şeyler öğrenebilirdim sanırım. Dizi, film ve programları ben de deneyeceğim.

fulltimeonline adlı üyeden alıntı

Sakın kursa para yatırmak gibi bir hata yapma pratik konusabileceğin chat arkadasları bulman daha yararlı olacaktır. Yada bir ara benim arkadaşım netten bir site bulduğunu para ile saat satın alıp ingilizce seviyenize göre sizinle ingilizce ve türkçe sohbet ettiğni çok faydasını gördüğünü söylemişti ama kurslar malesef. Bu iş kursla olacak iş değil yani pratikle olacak bir iş bence çünkü yıllardır yabancı film izleye izleye şuan biri yanımda ingilizce konuşsun şakır şakır anlarım ama konuşma pratiğimiz olmadığından tarzanca konuşuyoruz iş sadece pratikte bitiyor.

Hocam o sitenin adresini buradan veya özelden verebilme şansınız var mı acaba? Teşekür ederim.

yekpare adlı üyeden alıntı

hocam ben de ingilizce öğrenmek için epey kaynak toplamıştım, burada da sizin vesilenizle paylaşmış olayım.

https://etkilipratikingilizce.com/ bu sitenin mail bültenine kayıt oluyorsunuz ve giriş seviyesinden itibaren size her gün mail kutunuza video atmaya başlıyor. oldukça faydalı.

https://www.youtube.com/user/konusarakogren bu kanalda da ingilizce dersleri var, faydalı olduğunu söyleyebilirim.

bunun dışında kendin de aratarak fazlasıyla faydalı kurslar bulabilirsin.
voscreen'i kullanmadım ama epey öven var.
dipnot olarak vidobu'nun ücretli ingilizce kursunun da epey faydalı olduğunu söyleyenler var. (ben kullanmadım)

Hocam bilmiyorum kurs olmadan yapabilir miyim ama deneyeceğim, verdiğiniz kaynaklar için teşekkür ederim bir inceleyip, plan program yapayım :)

NovemberNight adlı üyeden alıntı

Gucluyazar cümle var cümle var hocam, hangi cümleyi anlıyorsunuz:D

Mesela şu metne bakın. Aşağı yukarı upp-int düzeyinde bir metin.

Bu metne baktığınızda anlıyor musunuz? Dil bilgisi yoksa metni anlamanız da zor çünkü metinde relative cümleler var, passive cümleler var, bağlaçlar var şu var bu var.

Hocam ufak tefek şeyler anladım ama metni özetle derseniz özetleyemem. Kelimeleri birleştiremedim, en rahat anladığım ingilizce metinler; yazışmalar, diyaloglar.....

Neoyun Neoyun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnternet girişimcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 126 / 350
  • Ticaret 30, (%100)
Ben Amerika'da yaşamıyorum, hayatımda hiç yurt dışına çıkmadım. İşlerimi bilgisayar üzerinden hallediyorum ama çalıştığım kişiler yabancı. İnanın bana benim fırsatlarım sizden daha kötüydü, ben oyun üzerinden insanlarla konuşarak o eksikliği giderdim. Battlefield 2 oyununda, emekli Nato askerlerinden oluşan bir grup vardı, onlarla oyun oynayarak hem şiveyi hem de akıcı şekilde konuşmayı öğrendim. Ek olarak dizi ve filmler acayip öğretir.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)
Neoyun Anladım hocam, önerebileceğiniz fazla sıkıcı olmayan dilini anlayabileceğim dizi var mı acaba?

• Üyelik 12.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 126 / 350
  • Ticaret 30, (%100)
En anlaşılabilir diziler BBC dizileridir. Konuşmalar tane tanedir ve İngiliz şivesi ile konuşulur. Bu anlamda size Sherlock dizisini ve aşağıdaki ekran görüntüsündeki dizileri öneririm (Doctor Who ve Torchwood dışında diğerlerini izlemedim)

Narcos, Dirk Gently, Travelers ve benzeri yeni dizilere de göz atmanızı öneririm.
Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

NovemberNight NovemberNight WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmalat Ar-Ge Mühendisi
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 514
  • Beğeniler 158 / 174
  • Ticaret 8, (%100)
Gucluyazar yazışmalar ve diyaloglar dediğinize göre pre-intermediate seviyesindesiniz. Benim önerim şu kitap: http://www.kisa.link/CuF O seviye için tüm dünyada en öçok satan kitaplardan biridir.

Ayrıca arkadaşların önerdiği sitelere falan da bakıp kararınızı verebilirsiniz.

Not: Başka yerlerde daha ucuza da bulunabilir belki bu kitap, uygun bulduğunuz yerden alabilirsiniz almak isterseniz..

Herkese iyi akşamlar.
Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 12.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 126 / 350
  • Ticaret 30, (%100)
Ek olarak bütün her şeyimi İngilizce kullanırım, eğer 3-4 gün arkadaşlarımla dışarı çıkıp sosyalleşmezsem, İngilizcesini bildiğim kelimelerin Türkçe'sini unuturum, benim ki artık fazla olmaya başladı.

Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)

NovemberNight adlı üyeden alıntı

Gucluyazar yazışmalar ve diyaloglar dediğinize göre pre-intermediate seviyesindesiniz. Benim önerim şu kitap: http://www.kisa.link/CuF O seviye için tüm dünyada en öçok satan kitaplardan biridir.

Ayrıca arkadaşların önerdiği sitelere falan da bakıp kararınızı verebilirsiniz.

Not: Başka yerlerde daha ucuza da bulunabilir belki bu kitap, uygun bulduğunuz yerden alabilirsiniz almak isterseniz..

Herkese iyi akşamlar.

Hocam kitabın pdf şeklini belki bulabilirim, araştırma yapayım biraz. Yardım ve desteğiniz için çok teşekkür ederim hayırlı geceler.

Neoyun adlı üyeden alıntı

En anlaşılabilir diziler BBC dizileridir. Konuşmalar tane tanedir ve İngiliz şivesi ile konuşulur. Bu anlamda size Sherlock dizisini ve aşağıdaki ekran görüntüsündeki dizileri öneririm (Doctor Who ve Torchwood dışında diğerlerini izlemedim)

Narcos, Dirk Gently, Travelers ve benzeri yeni dizilere de göz atmanızı öneririm.

Hocam teşekkür ederim, Doctor Who dizisi ilgimi çekti. Ona başlamayı düşünüyorum. Bir süre izledikten sonra tekrar fikirlerimi paylaşmak istiyorum :)
Ben alt yazısını okurken geçen konuşmaların faydasını göreceğim konusunda şuan tereddüt içerisindeyim. Umarım olur, teşekkür ederim.

• Üyelik 12.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 126 / 350
  • Ticaret 30, (%100)
Doctor Who'ya 5. sezondan başla, 3 kere bitirdiğim için bütün diziyi (klasik bölümler hariç) daha iyi bir başlangıç yaparsın.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al