lostyazilim

n11, gittigidiyor gibi sitelerde ŞİRKET kurmadan satış?

13 Mesajlar 2.688 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

YakupYLDZ YakupYLDZ Minnet eylemem. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 637 / 287
  • Ticaret 6, (%100)
MSCNet , FurkanOYMAK arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Sorumun cevabını sayenizde aldım.
Rastena

kişi bu mesajı beğendi.

GELİRLİ SİTELERİNİZİ SATIN ALIYORUM. PM ATABİLİRSİNİZ.
wmaraci
reklam

SeceAVM SeceAVM Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek E Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** E**
  • Mesajlar 347
  • Beğeniler 52 / 82
  • Ticaret 1, (%100)

bluecity adlı üyeden alıntı

incimsi01 Evet bana o şekilde bir bilgi verdiler. Vergi dairesine kaydolmadan ise genelde freelancerlaın kullandığı online fatura servisleri var. Bu hizmeti veren bi çok websitesi var onuda kullanabilirsiniz.E-Fatura olarak geçiyor.

Bende şunu duzeltmek istiyorum musadenizle e fatura mantığı bu şekilde değil yalnız . E fatura vergi mükellefi olduğun zaman kağıt masrafi düşürmek için tercih etttigimiz bir platform ( kendi sahsimca bazi firmalar kolay olduğu için kullanıyor ) vergi levhaniz yoksa e fatura kullanamiyorsunuz .

Dijital sitelerdeki e fatura olayında öyle üye ol fatura kes mantığıyla çalışmıyor . Önce devletten mühür almanız gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam 170 yada 270 TL idi o muhurle o sitelerde başvuru yapıyorsunuz sizin yerinize gereken işlemeleri hallediyolar mühür PC de takılı iken imzalama gibi bir kac tane prosedür var .

Kısacası gg hariç diğer platformlarda büyük platformlarda vergi levhasız satış yapamazsınız fatura kesmek içinde fatura bastırma gerekyor ki matbalar vergi levhani görmeden basmiyorlar. Her işin ucunda vergi levhası çıkıyor gördünüz mü ticaret = vergi levhasi = vergi vermek = bağkur ödemek = muhasebe ücreti ödemek gibi gibi.... E-ticaret yapıyorum ek isim değil tek isim :)

Sunuda ekleyeyim kağıt masrafi yok ama kestiginiz fatura başına para ödüyorsunuz fatura başı 20 kuruş yada 2 kuruş hafızam bu aralar çok zayıf kusura bakmayın sitelerin yıllık yada aylık ücreti var

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Satış yapmak isteyene yardımcı olabilirim. Ürünlerini satmak isteyenler küçük komisyonlarla mağazam üzerinden satışını yapabilir. İletişime geçebilirsiniz, fakat şunu unutmayın ki sanıldığı kadar kolay değil. Örnek: Bebek Giyim kategorisini düşünelim, bebek alt üst takım satıyorsunuz ve fiyatı 30 ₺ ücretsiz kargo. Kargo ücretsiz olmadığında genelde satın almıyorlar. Komisyon + Kargo Ücreti + Satış pazarlama giderleri düşüldüğünde net 17 ₺ kalıyor elinize. Yani siz bu elbiseyi 10 ₺ ye almalısınız ki kar edebilesiniz. 50 ₺ ye satılan üründen 32 ₺ kalıyor mesela. Daha bitmedi yıl sonunda kazandığınız paradan %20 gelir vergisi ödeyeceksiniz. Fakat tüm bunlara rağmen ciddi para kazanabilenler var, 50 ₺ ye sattığınız ürünü 25 ₺ den fazlaya almayacaksınız ve günde o üründen 5 tane satmaya bakacaksınız ve bunun gibi 10 çeşit olduğunda düzenli bir geliriniz olur.

Ayrıca şunu da belirtmem gerek diye düşünüyorum çünkü benim yaştaki kişilerin hepsinin aklına aynı şeyler geliyor. Alibaba.com üzerinden çok ucuza mal buldum bunları getiririm n11.com da satarım bir arkadaşım böyle söyledi. Ne kadarlık alım yapacaksın dediğimde 600 ₺ lik dedi. Sadece gümrük müşavirine yetmez 600 ₺ bu kadar küçük paralarla girerseniz toz olur gidersiniz. 70 - 80 bin lira paranız yoksa Alibaba.com unutun.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al