-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Peki illa saklamak mı gerekecek? Yani üyelik onaylandıktan sonra silinebilir.Hem Kullanıcı rahat eder hemde veritabanı fazla yükten kurtulur ki 100 200 kişilik forumdan bahsetmiyoruz wmaracindan bahsediyoruz.
http://www.emrekarakaya.com.tr/
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
KarakayaEmre adlı üyeden alıntı
Peki illa saklamak mı gerekecek? Yani üyelik onaylandıktan sonra silinebilir.Hem Kullanıcı rahat eder hemde veritabanı fazla yükten kurtulur ki 100 200 kişilik forumdan bahsetmiyoruz wmaracindan bahsediyoruz.
Kimlik bilgisinin asıl istenme sebebi ad soyad ve yaşınızı onaylatmak. Neden bu bilgiler silinsin ki?
Eğer kıyaslayacak olursak şu konuya yazılan mesajların toplam boyutundan dahi daha küçük olur veri.
(yarına kadar 50 sayfayı bulur bu konu :))
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Bu korkan arkadaşlar hiç online alışveriş yapmadılar mı, arkadaşlar TC kimlik numaramızı şöyle bir düşünürsek birçok yere veriyoruz, hatta verdiğimiz yerler bunu kötüye kullanıp bazı şirketlere satıyor, konu buraya gelince mi bu kadar korkar oldunuz anlamıyorum gerçekten.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
18 yasindan kucukler ticaret yapamaz demissiniz. Tamam guzel ama egri oturup dogru konusalim.
Ben 16 yasindayim. 1 seneden fazla bir suredir wmaracindayim. 1.600 den fazla mesajim var. 18 kere ( aslinda daha fazla. kucuk meblaglar icin ticaret vermiyorum. ) sorunsuz ticaret yapmisim.
Su ana kadar hakkimda bir tane sikayet kobuu acilmadi, kimseyi kandirmadim.
Ben ne yapayim bu durumda?
Ayrica 17 yasindaki biriside dolandirici olabilir 30 yasindaki biride. 18 yasindan buyuk insanlar dolandirici olmaz diye bir kural yok.
Ek olarak tc kimlik no onemli bir bilgi. Bunu guvenli bir sekilde saklamak zor olur. İsterse bu bilgi yuksek guvenlikli bir yerde saklansin. İnsanin icinde bir suphe olur.
Ama zorunlu olmazsa ve isteyen yaparsa olabilir. Bir ikon konulur adimizin yanina. Ticaret yapacaklarda bu kisilere oncelik verir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Doğru ancak şu da var onaylandıktan sonra siz kaç bin tane üyenin tc kimlik noları geri tekrar etmeyeceksiniz.Öylece kalacak.Bunu demek istedim
http://www.emrekarakaya.com.tr/
Umitoloji
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Tc kimlik no olayına karşıyım fakat daha güzel bir ortam için herkes hem fikir olursa benim içinde sorun teşkil etmeyecektir, yazdıklarınız gibi birçok sorunun önüne geçecektir özellikle çekiliş ve ticaret konularında.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bence herkese eski üyelere verdiğiniz gibi hak verin. Yani yeni üye olanlar da eskisi gibi üye olabilsinler. Fakat ticarete gireceklerse TC onayı gereksin. Böylece hem üye olma ivmesi kesilmez hem de ticaret işlerindeki güvenlik artar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Şimdilik hayır fakat şüphe ve önerilerim var.
Bilindiği üzere kurucu(lar) hariç diğer site yöneticisi veya moderatörleri değişebilir. Eğer tc kimlik numaralarımızı sadece kurucu(lar) görecekse evet.
tc kimlik bilgileri api ile onaylanacak demişsiniz api ne bilmiyorum fakat, biliyorsunuz ki kredi kartı müşteri hizmetlerinde şifremizi telefonla tuşluyoruz ve hiç bir müşteri hizmetleri görevlisi görmüyor. Eğer internet ortamında da böyle bir şey mümkünse süper olur yani tc kimlik numaramızı yazdığımızda güvenli bir sistem ile onaylanacaksa ve bunu kimse görmeyecekse gerçekten her iki taraf için de güvenilir olur.
T.C Kimlik no'muzu aldığınız zaman bize resmi bir belge imzalatmanız gerekmektedir çünkü ileride bu numaranın paylaşımından kaynaklı bir şikayet alabilirsiniz bu da başınızın ağrımasına neden olur. Bunu nasıl çözebilirsiniz bilemiyorum.
T.C kimlik no haricinde telefon onayı olabilir mesela. Fakat denetim için illa tc kimlik no gerekiyorsa ilk başta da dediğim gibi ben tc kimlik numaramın en fazla sadece kurucu üye/üyeler tarafından görülmesini isterim.