-
-
Yaş/Cinsiyet
64 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
shateiel adlı üyeden alıntı
Wmaracında kayıtlı tc kimlik nolarının siz istediğiniz zaman alabileceğini mi düşünüyorsunuz?
En fazla olacakları söyleyim. Suç duyurusunda bulunursunuz Devlet gelir Wmaracı.com'dan tc kimlik nosunu ister anca öyle alır bunuda siz alamazsınız devlet alır. İş bu duruma geldikten sonra zaten devlet tc kimlik nosunu kendi de bulur :)
T.C. Kimlik Numarası saklamak, toplamak yasak diye biliyorum. Devlet bu nedenle WM Aracı'dan böyle bir bilgi istemez. Yanlış da olabilirim.
Araştırmakta fayda var.
html, css, javascript ve biraz da insan...
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
azizarslan adlı üyeden alıntı
T.C. Kimlik Numarası saklamak, toplamak yasak diye biliyorum. Devlet bu nedenle WM Aracı'dan böyle bir bilgi istemez. Yanlış da olabilirim.
Toplamak ve saklamak yasak değil. Çünkü kanunen yaptırımı olmayan bir bilgi. Bir çok site zaten bu bilgiyi toplayıp saklıyor. Ama mesela kredi kartı bilgilerini saklamak yasak. Ama yurt dışında bu bilgi dahi artık saklanıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
-
-
Yaş/Cinsiyet
64 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
JpnTr26 adlı üyeden alıntı
Sakın yanlış anlamayın ancak ben siteye TC kimlik numaramı verme tarftarı değilim.Neticede her sistemde bir açık mevcuttur her ne kadar en aza indirgemek için çaba sarf edilsede.Ve bu site çoğu kişinin hazmedemediği bir site bunu göze alırsak eğer ki TC kimlik numaraları birinin eline geçer ise hiç iyi olmaz bence.
Bu kadar zamandır bu sitedeyim ancak rakip sitelerin isimlerini verebiliyormuyuz bilmiyorum eğer yasak ise kusuruma bakmayın düzenlerim.
Ben oxxi kurulmadan önce webmastersitesi'nde takılıyordum ve onlara şuanda oxxi'nin kullandığı yöntemi teklif olarak sunmuştum ancak sıcak bakılmamıştı.
Ortak bir havuz yapılarak paralar yatırılacak, alışveriş yapıldıktan sonra yetkillilere bildirilecek ve o havuzdan alıcıya para aktarılacak.Bence bu çözüm daha kesin
neredeyse 0'a inecektir dolandırılmalar
Havuz olayı başlıca problemler doğuracaktır.
Adım 1: Bir sistem üzerinde anlaştık, parayı havuza yolladınız.
Adım 2: Sistemi bitirdim, size yolladım. Parayı istiyorum.
Adım 3: Sistemi beğenmediniz. Paranın bana gelmesini onaylamıyorsunuz.
Bu durumda yönetici sizin ve benim peşimizden mi koşacak?
html, css, javascript ve biraz da insan...
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Belirten oldu mu bilmiyorum fakat TC uyruklu olmayanlar ne yapacaklar?
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
csnv5353
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Gıda Mühendisi - C Sınıfı İSG
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
37, (%86)
kesinlikle bu olmalı güzel bir noktaya değinilmiş alışverişlerde güven ortamı daha çok olur.Destekliyorum...
Airport
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Turizm ve Hotelcilik
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
TC Zorumluluğu olması gereksiz bence yani telefon numarası degil bu verilmesi kolay degil ama telefon numarası zorunluluğu olabılır
JigSaw
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Kriminolog
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu haliyle yeni üyelik sisteminin size uzun vadede kayıplarla geri döneceğini düşünüyorum. Sonuçta bu alan sadece ticari işlemlerin yapıldığı bir yer değil. Şahsen benim gibi sırf bilgi paylaşımı ve bilgi edinme amaçlı, sosyalleşme çabasından öteye gitmeyecek kişiler de var. Benim size önerim, profillerdeki ticari statüsünü geliştirin ve bu statü belirleyici olsun, buna sahip olmak isteyen kişiler için yeni üyelik kaydı zorunluluğu getirin, eski üyeliklerden bu statüyü kullanmak isteyenler için de, yeni üyelik kaydına benzer ek bilgiler isteyen bir sayfa ile bu bilgileri sağlayarak üyeyi ticari kullanıcı statüsüne yükseltin. Hem dikkat çekecek, hem de kişi hakkında güvenilirlik sağlayacaktır.
Şahsen bunu başardığınızda hem diğer üyeleriniz etkilenmeyecek, hem de bahsi geçen ticari mevzularda **************lık konusu, yerini güvenilirliğe bırakacaktır.
Kolay gelsin.
ChecK
www.hburaktasyurek.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Server Uzmanı ve Php Dev.
-